Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşuma 1şy mi oldu yoksa!!!!

akvaryumda bakıyrum ısıtıcısı var fakt son zamnlrdan beri çoğunlukla uyuyorrr arada uyanıyor yem yiyor gözünü açtığında bazen sol gözü kplı oluyor izliyorum uyandığında harektlerni ama 1anlm veremedm kış uykusuna ytmaması için ısıtıcı aldım fakat son 1haftdr çoğunlukla uyuyor 1yorumyaparsanız sevinirim:s

img

burrr

16 yıl 7 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Öncelikle aynı mesajı Türkçe olarak yazarsan mutlaka yardımcı oluruz. ! :)

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hehehe :) hızlı yazma çabası ve değişiklik isteği birleşmiş gibi görünüyor... Geçenlerde 12 yaşındaki kuzenimin msn görüşmesine şahid oldum tamamen farklı bir dil konuşuyoruz. :) Soruna gelince ; Isıtıcı ayarını farklı bir termometre ile kontol et bakalım. 28 dereceyi bulabiliyor mu su ? Kuru bölgenin üszerindeki lambayı da bu ara açık tut devamlı. Soğumasın orası. Sonra sevdiği yiyecekleri vermeye bak. Biraz takip edelim.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

burda yazı yazmayımı tartışıyoruz yoksa kapluşlarımızın sorunlarınamı çözüm üretmeye çalışıyoruz anlamadım soruma cvp veren arkadaşa teşekkür ederim akvaryumun yerini değiştrdm şuan çok uyumuyor bulunduğu ortam hep loştu oyüzden oldu sanırım

img

burrr

ÖZEL MESAJ

Suyu gerçekten 28 derece mi ve kuru alan 30-32 derece arası mı?ayrıca ısıtıcıyı ne zaman aldınız?Belki ısıtıcıyı almadan önce üşütmüş olabilir.

img

phus

16 yıl 7 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ısıtıcıyı ve akvaryumu almadn önce üşütmüştü uzun uğraşlar sonunda iyileştirdim bu hastalıktan sonra ve burada okuduğum yazılardan sonra hemen akvaryum ve ısıtıcı aldım kuru alanı kapluşum büyüdüğü için ve akvaryumda 1raz yetmediği için suyla kaplı ısıtıcı 26 derecede su çok sıcak olunca ısıtıcıdan uzak bir yerde duruyor oyüzden 26 yapmıştım iştahında kesilme yok sadece eskisi gibi yem verirken çıldırmıyor

img

burrr

ÖZEL MESAJ

burrr, her ikisini de doğru yapsak daha iyi olmaz mı? Sonuçta bu bizim dilimiz ve bu şekilde gün geçtikçe zarar görüyor.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hızlı yazdığım için harfler eksikti başka bir nedeni yok komik bir şeymiş gibi eleştirmek yanlıştı ve sorduğum soruyla tamamen alakasız bir şekilde, burası farklı bir forum çünkü ,bunlar konuşulucaksa kapluş forumu değişsin ozaman bu konuşma uzadıkça dışına çıkıyoruz zaten sorunuma yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler onların yorumlarıyla,fikirleriyle kapluşuma yanlış yaptığım şeyleri düzeltiyorum

img

burrr

ÖZEL MESAJ

sen o 26 yı hastayken 30 a alıver. Biraz iyileşince 28 e çekersin. Türkçe ile ilgili , zamanla düzelir diyorum şimdilik..

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benimkide Isıtıcı olduğu ve ortamıda gayet müsait olduğu halde yüzmüyo sürekli su altında geziniyo yüzeye çıkmıyo bile

img

cagatay333

16 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ