Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yem miktarı - 2.sayfa

Mrb arkadaslar sanırım ben kaplumbagalarıma cok yem verıyorum:) benı nezamn gorseler kıpır kıpır gezınmeye baslıyolar yok yem dıyorum ama dayanamıyorum 3-5 olsada verıyorum gene cok tatlılar napım:)ıstıyolar resmen:)doyduklarını bılırmı bu hayvanlar yoksa balıklar gıbı verdıkce yerlermı onlara ıyılık yapım derken kotuluk yapmak ıstemem.."nutron tartafood"dıye bı yem verıyorum karıdesmıs bunlar:)

img

edanurnurdan

16 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aynı sorunu bende yaşıyorum kapluşum yem verdikçe istiyor günde ne kadar vercemide bilmiyorum ona iyilik yapıyım derken kotuluk yapmak istemem benimki kırmızı yanaklı bi kaplumbağa cinsiyetide erkek gunde kac yem yerler bilmiorm aldığım yere sordum 3-4 tane ver dediler 3-4 tane onlara yetermi fazla mı hiçbir bilgim yok yrdm ederseniz çok sewinirim...

img

damla_0715

16 yıl 6 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu konuda yardımcı olanlar genelde kaplumbağanın kafası kadar yem verin diyorlar... Ben öyle yapmayı bırakalı çok oldu ... Son 3 aydır garip bir yemeleme sistemi uyguluyorum... Elimde bikaç farklı çeşit pond yem ve kurtçuklar var... Her gün sırayla birinden atıyorum... Kurtçukları göz kararı veriyorum... Pond yemlerde ise her hafta sayıyı bir arttırarak yemleme yapıyorum... Şu anda büyük çifte toplam 19 küçüklere 6 pond yem veriyorum... Küçükler arada yiyemezlerse sayıyı bidahaki haftada aynı tutuyorum... Büyüklerde zaten böyle bir sorun yaşamam imkansız gözüküyor... :)

img

abiskap

16 yıl 8 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hepimizinde bildiği gibi bu yaratıklar pardon tosbikler doduklarını bilmiyorlar madem ama amerikadaki doğal hayatlarını nasıl sağlıyorlar yaşadıkları nehirlerde ne bulsalar yerler bu oburlar ozaman hadi diyeceksiniz çok nadir yem buluyorlar ama ozamanda bu yaratıklar pardon tosbikler in yavruları hiç yiyemez ben anlayamıyorum bu zincirlemeyi ltfen biri bana anlatsın buarada tosbiklerim iyileşti kuru alanını genişlettin suyu 26 da ve çok mutlular saygılar..

Ayrıca tecrübeyle sabit bir olaydır: 1 avuç pond yemi benimkiler yiyemedi... Ben doyduklarını bilmiyolara kesinlikle inanmak istemiyorum.... :)

img

abiskap

16 yıl 8 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ