Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

yem miktarı

Mrb arkadaslar sanırım ben kaplumbagalarıma cok yem verıyorum:) benı nezamn gorseler kıpır kıpır gezınmeye baslıyolar yok yem dıyorum ama dayanamıyorum 3-5 olsada verıyorum gene cok tatlılar napım:)ıstıyolar resmen:)doyduklarını bılırmı bu hayvanlar yoksa balıklar gıbı verdıkce yerlermı onlara ıyılık yapım derken kotuluk yapmak ıstemem.."nutron tartafood"dıye bı yem verıyorum karıdesmıs bunlar:)

img

edanurnurdan

16 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bu canlılar çok oburdur bi kutu atsan patlayana kadar yerler günde 3 karides versen yeter ama büyüdükçe yem miktarını arttır

img

mch

16 yıl 5 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar; Öncelikle aradığınız cevabı eğerki forumu biraz incelerseniz kesinlikle bulacaksınızdır, bir dahakine önce forumu araştırmanızı tavsiye ederim ancak mesajınızın cevapsız kalmaması için bu sorunuzu ben yanıtlamak isterim, kaplumbağalar sizinde dediğiniz üzere balıklar gibi doyduklarını bilmeyen hayvanlardır, bundan ötürü ne kadar verirseniz okadar yicektir. Bu yüzden hayvanınıza yaşına, ve boyutlarına göre belli bir yem programı uygulamalısınız, vereceğiniz yemler ise yine forumda mevcut olmakla birlikte kendi çubuk yemleri, karidesler, kut kuruları, ek olarak tavuk haşlama, marul gibi sebzeler vb... tam anlamıyla beslenme alışkanlıklarını öğrenmek için dediğim gibi forumu biraz araştırmalısınız... size yardımcı olacak bazı linkler; http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=1804 ------------------- http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=8495 -------------------

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Genel yaklaşımımız 10 cm kabuk boyuna ulaşıncaya kadar her gün kafalarının hacmi kadar hazır yem, yedikleri kadar da yeşillik yemeleri şeklinde. Fazlası zararlı olabilir çabuk büyümeye kabukta piramitleşmeye neden olabilir. Fakat sadece karides yeterli olmaz sera veya tetra marka kaliteli çubuk yemler kullanırsan vitamin ihtiyacını da büyük ölçüde karşılamış olursun. 10 cm den sonra mümkün olduğunca yeşillik ve iki günde bir kafalarının hacmi kadar hazır yem verilmeli.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

LearnedRains; Tavuk haşlama doğal ortamında bulabileceği bir besin değil, bu nedenle pek tavsiye edilmiyor. İleride nasıl bir zarar vereceğini bilmediğimiz için kullanmak pek uygun değil.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

hepınıze tesekkurler..forumların buyuk bır kısmını okudum fakat bı kac yerde celıskılı cvplar vardı kımısı bısey olmaz doyduklarını bılır derken kımısıde dedıgınız gıbı bas olcusu baz alınmalı dıodu..bıde sahsen sorup cvp alırsam daha ıyı olur dıye dusundum ..cvpladıgınız ıcın tekrar tskkurler..dedıgınız yemlere bakıcam zaten ısıtıcı sorunuz var dun bozuldu malesef:(petshop a gıtmek farz oldu:)

img

edanurnurdan

16 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deryailesezer; merhabalar, 2 seneye yakındır tavuk haşlama veriyorum hayvanlarıma veterinere götürdüğümde (kadıköyedeki meşhur veterinerimiz :) ) oda bir engel görmedi bu konuda ve hastayken seviyor diye ona tavuk falan haşlamış :), bunun dışında hayvanlarımda henüz bir sağlık sorunuyla karşılaşmadım yediklerinden ötürü ki sonuçta yumurta beyazınıda bulamayacaktır takdir edersinki ancak her yerde yumurta beyazı öneriliyor forumda gördüğümüz kadarıyla... ancak yinede bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ps; tavuk göğsü haşlaması yani herhangi bir yeri değil sadece tavuk göğsü...

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hastayken ne yerse o verilebilir, ölmesin daha fazla yıpranmasın diye, ama doğal olmayan ürünleri kullandığımızda uzun vadede ne zarar vereceğini bilemeyiz. Sigara içen insanların hemen akciğer kanseri olmaması gibi bir durum işte. Bu nedenle zorunlu olmadıkça doğal olmayan besinler vermemeliyiz.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Evet, bu çok önemli bir nokta, hastayken ne yedirebiliyorsak kardır, ki zaten tüm hastalıklarda önce iştahları kesiliyor, kıyma da olur peynir de, tavuk, et, yumurta beyazı...artık hangisinden yerlerse. Üstelik vitamin yada alıyorsa bazı ilaçları da yemle vermek gerekebiliyor hastalık durumlarında. Ama sağlıklı kaplumbağaların beslenmesinde bunların hiçbirinin yeri olmamalı kanımca. Bunların arasında en masumu tavuk gibi görünüyor yine de; yağsız, tuzsuz, haşlanmış tavuk göğsünün çok da büyük bir zararı olacağını sanmıyorum, ama ben olsam normal koşullarda vermezdim.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ