Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Moderasyon nasıl işliyor? - 2.sayfa
Arkadaşlar, uzun süredir bu başlığı takip ediyorum. Belli mesaj sayısını geçen üyelerin mesajlarının direk yayınlandığı, yeni üyelerin ise bir moderatörün onaylaması ile mesajlarının yayınlandığını tahmin ediyorum. Forumun bu bölümünün moderatörü kimdir acaba ? Forumla ilgili bir kaç öneride bulunmak isterim lakin kime ileteceğim konusunda pek fikrim yok. Misal olarak, 1) mesajların direk görünür olması (diğer forumlarda olduğu gibi) 2) Başkalarının profil bilgilerine gözatarak ne cins hayvan beslediklerinin, hangi şehirde olduklarının vs. görülebildiği bir alt yapı kurulması 3) Yanlışlıkla gönder tuşuna bastığımız durumlar için (veyahut dalgınlıkla edilmiş bir iki lafı düzeltme ihtiyacı hissettiğimizde kullanılmak üzere) "düzenle" - "sil" gibi mesajı yazan üyenin kontrolünde olması gereken butonlar eklenmesi 4) Konulara tıklandığında son sayfanın (hatta son mesajın) görüntülenmesi 5) Büyük boyutlu fotoğraf bir kez yüklendiğinde bütün sayfanın kayması durumunun önüne geçilmesi için, fotoğraf boyutunu otomatik düzenleyen bir eklenti kullanılması vs vs... Bu tür yenilikler ile forumumuzun daha aktif ve faydalı olacağını düşünüyorm.
Arama motorunda bir süredir sorun var sanırım, "bu kategoride ara" "bu forumda ara" seçenekleri çalışmıyor, her zaman tüm sonuçları veriyor, bu da aranan şeyi bulmayı imkansıza yakın hale getiriyor. Bu arama motoru bence sitedeki en önemli şeylerden biri, düzeltilmesini rica ediyorum, şikayetler geliyor :)
Aslında sitedeki arama motoru dışında site içinde google`la arama yapmak için çok basit ama pek de bilinmeyen bir yöntem var, sitedeki düzelene kadar arama yapmak isteyen arkadaşlar bunu kullanabilir diye yazmak istedim. Mesela kaplumbağalarda mantar ile ilgili arama yapmak için Google`ın arama sayfasına aynen şöyle yazıyoruz:
site:hepsievcil.com kaplumbağa mantar
Kaplumbağa kelimesini eklemezsek bu sefer mesela sitede geçen, balık ve kuşlardaki mantar hastalıkları da çıkıyor, bunları elemek için bi kaplumbağa yazmak lazım :) Her zaman yaptığımız tırnak işaretli kalıp arama da böyle yapılabiliyor.