Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
AYAKTA YARA - 2.sayfa
Dün akşam rutin kaplumbağa sertleştiricisi sürme seansım sırasında benim erkeğin (OBAMA) et ve tırnaklarının kesişim noktasında sarı kahverengi karışımı yaramsı şeyler gördüm. Bu iki ön ayağında da mevcut. Resim çektim fakat cep teliyle çekilen resimlerde hiç birşey anlaşılmıyor fluluktan. İlk fırsatta fotoğraf makinesiyle çekip yollayacağım... Tam 2. ve 3. tırnakların etle kesiştiği yerde çıkan 1 cmlik yaralar gibi. Önce benim dişinin saldırısı yüzünden olduğunu düşündüm. Ama daha sonra 2 ayağında birden görünce bi sıkıntı olduğunu anladım. Referans linkler volume 3 te bunla ilgili bi durum yazılmamış. Hayvanda bi sıkıntı yok rahat ve hali keyfi yerinde. Bu neyin nesidir anlamadım???
Abiskap, rica ederim, Obama iyi olsun da.
Akvaryumu iyice bir incelemek lazım, ısırma olmadığına eminsen bir yerlerde illaki derisini yaralayacak birşeyler olmalı, kanamaya kadar vardıysa.. Austinsturtlepage`deki yaralanma tedavisini aynen ekliyorum, bir saat kadar kuru kalması yazıyor, daha çok olabilir ama daha kısa olmasın, yaralanmalarda kuru kalmalarının önemi her kaynakta vurgulanıyor. Bir de içeriği aşağıda kırmızıyla boyadığım ilaçlara denk düşen bir merhem uygulayabilirsin, eczacı yardımcı olacaktır.
"Clean the injured area with clean water. Disinfect the area with iodine or betadine. Treat with Silvadene (Silver Sulfadiazine), Neosporin or triple action antibiotic. Let turtle be dry for about an hour after treatment. Place in separate tank with clean water. You can add StressCoat for fish as it assists in the healing process. Treat this way daily for about 2 weeks or so. "
http://www.austinsturtlepage.com/Care/medinjuries.htm
Geçmiş olsun, neymiş bu durumun kaynağı çözersen mutlaka yaz bize, tabi gelişmeleri ve durumunu da merak ederiz, selamlar..