Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YARDIM EDERMİSİNİZ?

Ben yakında iki tane kaplumbağa sahibi olucam bir akvaryum olucak.İçinde ısıtıcı ve filtre olucak.Kuru alan için büyük bir kaya almayı düşünüyorum(kayanın üstü düz olucak)sizce bu yeterlimi birde UVB lamba almayıp kışın oraya ampul doğrultsam olabilirmi?Bu arada bütün forumları okudum çünkü bazı çocuklar gibi(11 yaşındayım)küçük alıyım zaten büyümez bi kapta durur ölene kadar hevesim gecer die düşünmüyorum.Bunun için kapluşlarımı en güzel şekilde beslicem.Siz küçük kaplumbağalara ne veriyorsunuz yem olarak bana bir beslenme programı yapabilirseniz lütfen yapın yani hangi yemlerden ek besinlerden ne kadar vericeğimi bilmiyorum.Kapluşlu günler:)

Sakın kaplumbağa alma, bakımını tek başına yapman mümkün değil. Lütfen, boyu 25 cm olacak 30 - 40 yıl ona bakabilecek misin bir düşün?

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuru alanı kaplumbağanın kolay çıkabileceği biyer olrak ayarla ve kuru alana su çıkmasn yani kayanın üstü tamamen kuru olsun ayrıca uvb lambayla normal ampul aynı görevi yapmaz eğer uvb kullanmıcam diosan kaplumbağalarına mutlaka d vitamini takviyesi yapman lazım bunu bebeklere verilen devit-3 le halledebilrsin.Kuru alanı 40-60 watlık bi ampulle ısıtman lazım. beslenmeye gelince küçük kaplumbağalar genellikle etçil beslenirler.Ayrıca kaplumbağalara özel yemlerden vermen ve yemin kaliteli olmasıda çok önemli sera ve sanyu iyi markadalardır bunları kullanabilrsin. küçük kaplumbağana ayrıca karides verebilrsin karidesi çok severler.sonra küçük kurtçcuklar.Bide yemlerine haftada bir vitamin eklesen onların sağlığı için daha iyi olur. kaplumbağa bakımı kolay gibi görünsede çok zordur unutmaki onlar senden bile uzun yaşayabilir.Çok büyük bi sorumluluk almışsın umarım bu sorumluluğunu sonuna kadar yerine getirirsin.

img

zeynneq

16 yıl 8 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Denizcik merhabab Lütfen bana inan eğer almadıysan Alma ! Sakın başlama ! Onun yerine balık al , güzel bir akvaryum kur. Kırmızı tombik japonlar mesela. Kaplumbağalara Sera yada Tetra marka kuru yem vermen lazım.Onların içinde gereken pek çok şey var. UVB olmadan olur ama bazı konuları bilmek lazım. Şimdi 2 satırla anlatılmaz. En yakın bu sayfada Pınarın kaplumbağalarda ışıklandırma vede birde kalsiyum diye yazıları var onları oku mesela. Üzerinden lamba ile ısıtılmış taş kaplumbağa üzerine kolayca çıkabilirse çok güzel kuru bölge olur.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Denizcik. Bak bizler burada kaplumbağası olan ve onları çok çok seven kişileriz. Fakat henüz almadıysan bizlerden alabileceğin en büyük yardım almaman olur. Malesef ancak alınıp evde bakmaya başlandıktan sonra onlara en iyi koşullarda bile ne çok sıkıntı çektirdiğimizi anlıyoruz, kaplumbağa ticaretinin ne kadar yanlış temeller üzerine kurulduğuyla ilgili pek çok konuda yazılar var, ne yazık ki nerdeyse minik bir köpek kadar büyüyen ve sadece akvaryuma bağımlı yaşayan bu canlılara evde bakmak hem bakan hem kaplumbağalar için çok zor, sabır ve masraf gerektiren, hayatın türlü aşamalarında insanları illaki pes ettiren bir durum. O yetişkin bir kaplumbağa olduğunda sen 40`lı yaşlarında olacaksın, bir düşün, onları vermek yada vermemek için, yaşatmak için, daha büyük alanlar oluşturmak, daha rahat ettirmek için hep önüne aşman gereken engeller çıkacak, sen ve kaplumbağan bunların üstesinden bu kadar uzun süre gelebilecek istisna ikililerden biri olabilecek misiniz? Olabilecekmiş gibi geliyor diymi, ama öyle gelenlerin, en çok sevenlerin, en çok ilgilenenelerin nasıl tek tek onları terkettiğiyle ilgili yüzlerce mesaj var bu ve benzeri forumlarda. Olmuyor malesef, en sonunda çok sevilen çok özenilen kaplumbağalar bir bir evlerden gönderiliyor, hayatları böyle geçiyor ve sıkıntı içinde sona eriyor. Herhangi bir hayvan için şimdi alırım, sonra satarım, veririm, azıcık suda üstüste yaşatırım, benim gönlüm olsun diyenlerden değilsen, ki gerçekten öyle olmadığını ilk mesajından hissettim gibi, alma Denizcim, sevgini verebileceğin ev yaşamına uygun başka pek çok evcil hayvan düşünebilirsin.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlara katılıyorum yaklaşık 5 yıldır kaplumbağam var bakımı sor ona göre iyi düşün ...

img

yasinatik

19 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

offf siz öle diosanız tmm ama ben çok kapluş baktımmm.Suan iki yasını gecmiş bir kusum var.ayrıca yazın abimle köpek alıyoruz kesin.Baktığım kaplumbağalar bayaaa büyümüştü ama hiç bu kadar özenli bakmadım ve burdan okuduğum bilgilerle akvaryumcuya gidip acıkca anlattım.Onda her malzeme var ben zaten ampul derken d vitamini alsam kışın onları versem yazında güneşe cıkarttırım demek istedim.Ampulu sadece kuru alanı ısıtmak için alıcamm.Ama çok istiyorum hem akvaryumcudada çok iyi bakmııolar onlar ölüo ben iki tane alıp onları daha uzun süre yasatabilirim.kesin almiyimmiiii???????

Sen alınca ordaki iki tanenin yerine senden aldığı para ile 5 tane daha alıp koyacak ve böyle sürüp gidecek.

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ye kesin almıyımmıı çok istiyorum çok mu zorr bakmakk??????????

Kesin alma!

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ