Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Isıtıcı - 2.sayfa
15 gün önce bir kaplumbağa aldım :) Ancak ısıtıcım ve filtrem yok.Akvaryumcuda ısıtıcıya gerek yok dedi.Kuru bölgesi,lambası var. 1-2 gündür çok durgun :( Karidesi bile yemiyor :`( Burnundan sürekli baloncuklar çıkıyor.Galiba soğuk algınlığı. Boynundada pamuklar var gibi gözüküyor bazen.Neden olabilir? Nasıl geçer? Araştırdım ısıtıcı muhakkak gerekiyormuş.Öğrenci olduğum için maddi imkanım sınırlı.CT Shark K-336 100Watt Isıtıcı satın almayı düşünüyorum.Çok kötü bir marka değilmiş.Zaten kapluşumda çok küçük olduğu için onun ihtiyacını karşılarmış.Hemen ısıtıcısını alsam iyileşirmi?Lütfen yardımcı olur :(
Yeni bir akvaryum aldım.Buna rahatlıkla 10 litre su konabilir. Ama boğulur diye düşünüyorum.Çok ufak 5,5 cm :) Yaklaşık 5 litre su koydum.Isıtıcı suyun bayağı bir altında kalıyor.Kuru bölgeleride oldukça fazla.Şimdi bide filtre alıcam.Önerebileceğiniz bir marka varmı?
Aysnr94 korkma boğulmazlar :) Hem onlar doğada da bu miktarlarda sularda yüzüyolar :) Korkma bokoy kuru alanını ayarladıktan sonra sıkıntı olmaz bol bol yüzsün kaplumbağan... İç filtre mi dış filtremi istiyosun ??
Sıkışabileceği, altında kalabileceği birşey yoksa, dinlenebileceği kuru bölgesi varsa yorgunluktan, nefessizlikten, yüzememekten boğulmaz endişe etme :) En yüksek kuru bölge dolayısıyla en çok su miktarını sağla mevcut koşullarda miniğe. Abiskap`ın uyarısına dikkat, 100 watt hala çok fazla. Atman filtreler kullanılıyor en çok, uygun fiyatlı iyi bir marka. Ama ne kadar hızlı büyüdüğünü göreceksin ve akvaryumu büyüttüğünde ki buna ihtiyaç duyduğunu çok net anlayacaksın bu akvaryuma uygun olarak aldığın tüm malzemeler kapluş hurdalığına kaldırılacak, tecrübeyle sabit :)
Teşekkür ederim :))
Çok ufak.İç filtre işimi görür heralde :)
Herkesin dediği gibi atman markası hem ucuz hem güvenilir bir marka tavsiye ederim...