Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Isıtıcı
15 gün önce bir kaplumbağa aldım :) Ancak ısıtıcım ve filtrem yok.Akvaryumcuda ısıtıcıya gerek yok dedi.Kuru bölgesi,lambası var. 1-2 gündür çok durgun :( Karidesi bile yemiyor :`( Burnundan sürekli baloncuklar çıkıyor.Galiba soğuk algınlığı. Boynundada pamuklar var gibi gözüküyor bazen.Neden olabilir? Nasıl geçer? Araştırdım ısıtıcı muhakkak gerekiyormuş.Öğrenci olduğum için maddi imkanım sınırlı.CT Shark K-336 100Watt Isıtıcı satın almayı düşünüyorum.Çok kötü bir marka değilmiş.Zaten kapluşumda çok küçük olduğu için onun ihtiyacını karşılarmış.Hemen ısıtıcısını alsam iyileşirmi?Lütfen yardımcı olur :(
Isıtıcı alırsan bir umut var , mutlaka al ama hasta olmuşsa sadece ısındı diye iyileşmez. Fitrede lazım yoksa su kalitesi ile başedemezsin Hoş filtresi de olsa baş etmesi kolay değildir.
Akvaryumunda kaç litre su var ? Sen geleceği düşünerek bir kere almak adına 100 watt ısıtıcı alabilirsin çünkü nasılsa eğer yaşarsa kaplumbağa kocaman olacak ama 2-3 litreye 100 watt ısıtıcı koymak risk içerir. Su çok çabuk ısınır ufak bir arıza durumunda kısa sürede kaynar hale gelebilir.
Burnundan suda kabarcık çıkıyorsa normaldir ama kuru bölgede çıkıyorsa burnunda salgı var demektir.
Boynundaki pamukçuklar eğer tül tül sarkıyorsa deri değişimi olabilir. Doğaldır.
Alacağın ısıtıcının suya tamamne girebilecek özellikte olmasını öneririm. Kullanma kılavuzlarında açıklayıcı bilgi vardır.
Eğer kabın 5 litreden az su alıyosa madem öğrenciyim demişsin sana torosun 5 wattlık ısıtıcısını öneririm. Hem işini görür hemde 5 ytlden fazla vermezsin. Dayanıklıdır da. 100 watt küçük akvaryum ise çok fazla gelir kaplumbağanı haşlama bi de...
frozen,100Watlık ısıtıcısını aldım. Şu anda 26 derecede.Ama 2-3 litre su var :( Suyunu arttırsam bi sorun olurmu? Karideslerinide yemeye başladı :) Bugün baktım sadece boynunda değil vücudunun heryerinde tül tül deri parçaları sarkıyor.Isıtıcıyı kullanmaya başladığımdan beride gayet hareketli. Ama bu seferde kayasına hiç çıkmıyor.Kayasına bakıyorum,oda gayet sıcak.Bu neden olabilir? yasdal,dediğiniz gibi ısıtıcısı tamamen suya girebilir özellikte.
100 wattlık ısıtıcı akvaryumuna çok çok büyük gelir aysnr94, suyu birden ısıtacaktır, 100 wattlık bir ısıtıcı kabaca 100 litre su için uygundur, suyu arttırman hatta mümkünse bulunduğu yeri büyütmen şu durumda çok çok önemli, ısıtıcıyı hiç olmazsa 25 wattlık bir taneyle değiştirmen çok iyi olur. Suyu arttırmak hiçbir zaman sorun olmaz, tam tersine ne kadar çok o kadar iyi, 2-3 litre su cidden çok çok az. Yemeye başlaması da tamamen sabit su sıcaklığına kavuşmuş olmasıyla ilgili, yiyorsa çok ciddi bir durumu yok şu an demek ki, ama tetikte ol, yemine vitamin takviyesi yap ki iyice toparlansın, baloncuk aşamasına geldiyse ve şimdi yeniden yemeye başladıysa hastalığın sınırında dolaşmış/dolaşmakta. Hiç üşümesin, soğukta kalmasın. Deri değiştiriyor gibi görünüyor, bu gayet normal. Kuru bölgesini bir lambayla ısıtırsan kuru bölgeye çıkmaya başlar. Su şu an kuru bölgeden sıcak olduğu için suda kalmayı tercih ediyor, kuru bölge sudan daha sıcak olmalı ki çıksın yatsın. İşte bunu da kuru bölgenin üstüne yönlendirdiğimiz içinde normal 40-60-75 wattlık bir ampul bulunan lambayla sağlıyoruz, bu bir masa lambası bile olur, kuru bölge sıcaklığı 32-34 derece olsun.
Su çok az sonuç kabus olabilir !! Aman dikkat !!!
Su seviyesini arttırdım.Kayasına da çıkmaya başladı :) Ama ısıtıcıyı değiştirebileceğimi sanmıyorum :/ Çok pişman oldum aldığıma dandik bi markaya 25YTL para verdim.Adamda bidaha geri almaz diye düşünüyorum.Su sıcaklığını sürekli kontrol ediyorum.En ufak bi anarmallikte kaplumbağamı alıcam akvaryumdan,umarım gerek kalmaz.Herşey için teşekkür ederim.
Aynı ürün hepsiburada da 15 ytl otuz comda 22 ytl ama otuzun fiyatı yeni dolar fiyatına göre ayarlanmış bir fiyat. Petshoplar biraz pahalı satıyorlar çünkü şartları değişik. Alabilirseniz internetten alın. Bu iş için sanal kart çıkartın yada anneniz babanız kendi kredi kartına sanal kart çıkartsın onunla internetten taksitle alın derim.
Çok açık ve net diyorum bu benim başıma da geldiği için : Sakın olaki akvaryumu göz önünden ayırma. Su buharlaşacaktır 100 watt çok fazla! Kaçabilecek yerleri yoksa ısıtıcı kapluşu yakar, kaçabilecek yerleri varsa su onları haşlar çok dikkatli olmalısın...