Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplusum hastaa :(
arkadaslar kaplumbaqam su kaplumbaqası cam fanusta yasıyor düzenli olarak su değişimini ve yemini veriorum + vitamin veriorum ama bir kaç gündür gözleri şiş bi şekilde kayanın üstünde duruo hic hareket etmior arada bi kuyruqunu çıkartıo o kadar napmalıyım :( lütfen yardm edin ):
Sorun fanusta yaşaması zaten, orada yaşamıyor yavaş yavaş ölüyor.
Kışın gelmesiyle yine bu mesajlar başlamış ard arda :( Yazın alınıp havaların sıcak olmasıyla hayatta kalmayı başaran ölüm fanusu mahkumları havaların soğumasıyla aynı tipik süreçten geçiyor ve sonunda infaz gerçekleşiyor :((( İşte ısıtıcı bu yüzden bu kadar hayati arkadaşlar, yazın bu kadar çok "yemiyor, hareket etmiyor" mesajları olmuyor da kışın bu yüzden birden müthiş bir artış gösteriyor. Isıtıcıyla ısınan sıcak su ve lambayla ısınan sıcak bir kuru bölge (tabi ki akvaryumun içinde) acilen tedarik etmeniz gerekenler..
Pınar, benim kaplumbağamda fanusun içinde. Gerçekten böyle bir durum var mı yoksa sadece teori mi? Yaklaşık 4 aydır benimle daha önce hiç böyle birşey olmamıştı. Durmadan dışarı çıkmaya çalışıyor, yemini yemiyor ve çok hareketsiz...
Üzgünüz ama vaziyet böyle; Kısaca bilgi vermek gerekirse ; Akvaryum (önerim en az 70 x 40 x 30) : yaklaşık 100 YTL Isıtıcı (Önerim 100 W Atman ) : yaklaşık 20 YTL Filtre (Önerim Dış Filtre) : Yaklaşık 100-150 YTL Yem - Vitamin Vs (Önerim Sera) : Yaklaşık 30 YTL/Ay Sabır, Emek, Uğraş... Bunların YTL değeri değişkendir tabi. Bunlar gerçekler.
Gökhan, herşeye tamam da senin keratalar ayda 30 ytl lik hazır yem tüketiyorlar mı yahu? Biz de 4 çeşit sera kullanıyoruz, acaba çok cimri mi davranıyoruz :))
Serhat gözler için eczaneden terramycin göz merhemi ve gentagut al ve sür 3-4 satte bir tekrarla sürmeyi. 2 güne gözleri düzelir. Ama herşeyden önce ısıtıcı alman şart. Isıtıcı olmazsa daha fazla yaşamaz...!!! Bu arada ısıtıcıyı fanusta kullanırken dikkat et. O fanuslar kaç litre su alabilir ki?? ısıtıcıların bildiğim kadarıyla en küçüğü 5wattlık bu da en az 5 litre su gerekli demek. Isıtıcı kullanırken buharlaşmaya dikkat et. Kaplumbağanı yakarak öldürme bi de :( Yasdal ve deryailesezer 30 ytl aylık demişsiniz. Daha demin feci bi kazık yedik sanırsam :)) sera raffy l nin 130 grlıklarını kaçtan alıyosunuz ?? bi de seranın ek yemi ne oluyor raffy p ye mi benziyor yoksa raffy l ye mi?? Yada ikisiylede alakasız mı?? Ben o karideslerden feci kazık yemiş olabilirim... Kendimi rahatlatmam lazım siz kaça alıyosunuz???!!! :)))))
Ben 250 ml.lik sera yemleri 9-12 ytl arası alıyorum sera rafy I 1000 ml. 35 ytl ye almıştım 1.5 ay kadar önce, tüm yem alışverişimi juen pet marketten yapıyorum.
30 lira çok yaklaşık rakam. Az altı veya üstü olabilir. Karidesleri son zamanlarda poşette alıyorum. Maltepe (ist) de minübüs yolunun alt sokağında bir pet shoptan 200-300 gr 10 lira civarına alıyorum. O baya bi idare ediyor yemin yanında.O karidesleri kilo ile oldukça ucuza alıyor akvaryumcular. Devamlı gittiğiniz yerlere tembihlerseniz size de böyle torbayla alıp ayıracaklardır. Onun dışında ufacık torbalara bölüp 2 YTL ye de satıyorlar ama.
Otuz.com` uda bir kurcalayın arkadaşlar.
Büyük yemi ufak kaplara bölüştürerek satıyor çok makul fiyatlara örneğin 250 ml sera raffy P kdv dahil 6.37 ytl. Nerdeyse 100 ml fiyatı. Tabi bu fiyatlara birde kargo ekliyeceksiniz...4-6 arası tutar herhalde. Bu anlamda internetten küçük tutarlarda mal almak ekonomik olmaz , açık kapta 1000 ml almak (20 ytl) daha mantıklı.. Size 25-26 ytl ye gelir , kapalı kutu fiyatı ise gene aynı sitede 33.90 ytl...Petshoplarda kaça bilemiyorum. Kredi kartına taksit imkanıda var..