Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Çiftleşme?? - 2.sayfa
4 Yaşında olan kaplumbağalarım özellikle şu son 6 aydır ne zaman baksam çiftleşme halindeler. Beni gördüklerinde derhal birbirlerinden ayrılıyorlar. İlk başlarda kuru alana kum koyarak denemelerde bulundum ama sonuç gelmeyince kumu kaldırdım. Önceden okuduğum forumların birinde birisi akvaryumda yumurtlatabildiğini ve kumu olmadığını yazmıştı hatırladığım kadarıyla ama ondan da ne sonuç aldığı gelmemişti ya da geldi ben kaçırdım. Sonuç olarak ben yumurtlamayacaklarından eminim fakat birbirlerine bu kadar çok kur yapmaları normal mi bunun bi zararı olabilir mi? Yanlış anlaşılmadan yardım alabilirsem çok mutlu olacağım. Ayrıca bu yumurtlama olayını becerebilen varsa bilgi almak isterim...
artı eksi birkaç aylık sapmayla 1 yaş civarında olmalı. Kesin olarak tahmin etmenin bilinen bir yolu yok.
Aklınızda olsun eriğe bayılıyorlar papaz erik... :) Benimkiler önce oynadılar daha sonra yok ettiler sadece 1 gün içinde çekirdeği kaldı :) Bide yeşilliği daha çok yaşlılar yemiyo muydu frozen?? Son olarak Obama da garip yaralar çıktı frozen. Ayaklarında ????
Erkek kapluş aileleri bu şoku çok feci yaşıyor whitegull :)
http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=27790
Yeşillik için çok sabırlı ve inatçı olman gerek, bir kere vermekle yemiyor keratalar, hergün denemen lazım, en aç olduğu zamanı kollaman lazım, bir kere yemeye başlayınca bir şeyi sonra onu hep yemeye devam ediyorlar, alışana kadar problem... Ama mesela kıvırcığa alıştırdın bir kere, ondan sonra yeni bir yeşillik için de aynı uğraş gerekiyor, yani en azından bizde böyle oluyor. Yaşı boyu artık zamanının geldiğini gösteriyor, bitkilere alıştırmanda artık büyük fayda var.
ekşi ve asitli şeyler vermesen daha iyi. Yaraları bilemiyorum antibiotikli merhem sürmeye devam et biraz bekleyelim. Deride bir çeşit alerjik tepki yada reaksiyon mu var yoksa kendimi yapıyor anlayamadım ?? Yeşilliği hangisi yer? hangi yaşta yer? bu konu biraz belirsiz ufakken hapur hupur yiyende var.Gençken hayvansal yaşlanınca bitkisel beslendikleri genel bir izah.Birazda ihtiyaç duydukları besine göre bir yönelme var.