Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Çiftleşme??
4 Yaşında olan kaplumbağalarım özellikle şu son 6 aydır ne zaman baksam çiftleşme halindeler. Beni gördüklerinde derhal birbirlerinden ayrılıyorlar. İlk başlarda kuru alana kum koyarak denemelerde bulundum ama sonuç gelmeyince kumu kaldırdım. Önceden okuduğum forumların birinde birisi akvaryumda yumurtlatabildiğini ve kumu olmadığını yazmıştı hatırladığım kadarıyla ama ondan da ne sonuç aldığı gelmemişti ya da geldi ben kaçırdım. Sonuç olarak ben yumurtlamayacaklarından eminim fakat birbirlerine bu kadar çok kur yapmaları normal mi bunun bi zararı olabilir mi? Yanlış anlaşılmadan yardım alabilirsem çok mutlu olacağım. Ayrıca bu yumurtlama olayını becerebilen varsa bilgi almak isterim...
Çiftleşme halinde olduklarına eminmisin. Erkek kaplumbağa cinsel organı biraz şaşırtıcı bir şeydir.
Akvaryumda yumurtlama olur çok enderdir ama olur. Fakat bunu isteme kaplumbağalardan yavru almak romantik bir istek fakat gerçeklerse sonuç o kadar romantik olmayacaktır. Dişlerin ergenliğe ulaşması 5 yaşından sonra olur ayrıca yumurta taşıyabilmesi için 17-20 cm boya ulaşması da lazım. Akvaryumda yumurtlama olurda , yavru almak mümkün değil dünyanın herhangi bir yerinde olsaydı zaten hepimiz bilirdik. Dişinin bıraktığı her yumurta döllenmiş olmuyor. Döllenmiş olsa da şu yada bu sebepten sağlıklı bir yavru elde edilemiyor.. Bu konunun daha derinliğine de girmnek istemiyorum zaten.
Yukarda bozuk bir cümle var doğrusu şöyle olmalıydı.
" Fakat bunu isteme , kaplumbağalardan yavru almak romantik bir istek , ama gerçekleşirse sonuç o kadar romantik olmayacaktır."
Yani galiba eminim eğer çiftleşmenin farklı bi yolu yoksa??? Tam tahmin ettiğim gibi o zaman yavru alınamayacağını biliyodum ama o gün başka bi forumda kuma yumurtlama söz konusu olmuştu o yüzden merak etmişitim. Sağol...
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.yaklaşık 8 adır kaplumbağa besliyorum.dün akşam birşey farkettim kaplumbağanın kuyruğu okadar şiştiki sonra içinden birşey çıktı hemen hemen boyunun yarısı kadar dışarı çıkıyor önce kabız diye düşündüm ama sonra aklıma başka şeyler geldi:))) bazı sitelerde organının neye benzediğini öğrenmek için baktım ama resim bulamadım siyaha yakın bir renkti dışkısına benziyordu sizce ne olabilir? acaba benim kapluşum ergenliğemi girdi:((
Evet cinsel organıdır koyu renkli ve ucu böyle çiçek gibi açılır. Erkekler 2-4 dişiler 5-7 yaşları arasında cinsel olgunluğa erişirler. 8 ayda hemen olmaz yani. Belli bir yaşta hepsi bu çıkarmayı yapıyorlar galiba. Biz bazen kabızlık yada çeşitli rahatsızlıklar gibi durumlarda da çıkardığını düşünüyoruz. Kabuk boyu ne kadar ?
Teşekkür ederim ilgilendiğin için:) kapluşumun kabuk boyu 10cm ama yaı hakkında fazla bilgim yok 3 gündür garip davranışlar içinde birde derisi dökülüyor önce ayaklarda başladı şimdi boyun ve baş bölgesinde de var.Sanırım büyüdüğü için birde hiççç yeşillik ve meyve yemiyor hep kuru besinlerden yiyior tetranın seranın yemlerinden çok obur:)
Dün cevap yazmıştım ama hala yayınlanmadı çok ilginç bende tekrar yazıyım dedim:))) kapluşumun kabuk boyu 10cm ama yaşıhakkında bi fikrim yok. Bu arada hiç ama hiç yeşillik yemiyor sadece kuru yem ve arada da balık yada haşlanmış tavuk yiyor. Nasıl alıştırıcam yeşilliğe bilmiyorum sadece yeşillik koydum yem vermedim ama inat yemedi yine inşallah bu yazım yayınlanır teşekkürler frozen ilgin için.
Çok fazla besleme obezite aşırı hızlı büyüme riskli. Onlar hep ister. Yeşilliğe zamanla alışabilir , bazısı severek yer bazısı dönüp bakmaz. Ne yapacakları pek belli olmuyor. Yeşillik olarak ne verdin ?
marul verdim meyve olarakta elma verdim ama ikisinide yemedi.petshoptan 8 ay ön aldım tahmini yaşı kaçtır tosunun bi fikriniz varmı? aldığımda 4 cm di