Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yardım edin !!.. Çok acemiyim.
merhaba, 2 tane kaplu`m var. 1 aydır bakıyorum fakat kabuklarının yumuşamaya başladığını fark ettim şu son 2 gündür. rutin olarak; sertleştirici sürüyorum, yemlerini veriyorum, akvaryum temizliğini yapıyorum ve 1 aydır direkt güneş ışığı alıyorlar. kaplu`larım ölüm bahçesi denen kutuda değiller fakat aldığımdan beri küçük bir akvaryumdalar (filitresiz ve ısıtıcısız). kime sorduysam bana kaplu`mlarımın öleceklerini söylediler =`s yardım edin bana... Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum..
Ne yapman gerektiği forum da var, araştır.Yapmazsan kapluşların ölecek!!!!
Çok üzüldüm Aplus ama ısıtıcı şart bu yüzden kabukları yumuşuyor olabilir.Hemen ısıtıcı alman gerekli!!!
ısıtı,fiLtre ve yeterince büyük bir akvaryum şart.Kabuk yumuşaması için onları güneşe çıkart sonra ek olarak devit-3(d vitamini)kullan.yemlerine 2-3 damla damlat.bunu hergn yapma ama fazlasıda zararlı çünkü.2-3 gnde bir yada haftada 2 kere ve sakın kabuk sertleştirici kullanma çünkü bu kaplumbağaların için yararlı deil aksine zararlı olur.
Aplus Ne yapılması gerektiği kendi mesajının içinde de var zaten yani biliyorsun. Neyi sorduğunu bende anlayamadım. Isıtıcısı , ısınma lambası , kuru bölgesi ve filtresi yoksa buradan nasıl yardım edebiliriz. Direk güneş ışığı tek başına mucize yaratamaz yani sağlık için sadece güneş ışığı birşey ifade etmez. Kalsiyum alıyormu ancak o zaman kabuğu güneşten aldığı UVB ışını ile düzelebilir.
Hem güneşi cam arkasından alıyorsa güneş zaten işe yaramaz.
Belki iş işten geçmiştir bile yazık değilmi onlara. Acilen lamba yakarak onları ısıt , en kısa sürede 1-2 gün içinde eksiklerini tamamla. Eczaneden Devit3 al mamalarına ilk birkaç hafta 2 damla sonra 1 damla damlat. Kalsiyum almalarını da sağla.
Kurtar onları , onlar bebek ve sana muhtaçlar.
Yazılan bu doğruların dışında akvaryumu ve akvaryumun içindeki her detayı sadece tuz katılmış suyla temizle.Sakın herhangi bir deterjan v.b. kullanma.Bu işe yeni başlayanların kokuyu gidermek için deterjanla temizlediklerini ve kaplumbagaların kabuklarının yumuşayarak öldüklerini duydum ve gördüm.Aman..Acilen ısıtıcı,lamba ve kuru bçlge çok önemli.Karideste vermelisin ama acele et bunlar için.Hergün dönüşü olmayan yola bir adımdır...
çok teşekkür ederim bütün bilgiler için. anladığım kadarıyla herşeyi yanlış yapıyormuşum, hepsi benim yüzümden olmuş =,s onlar için elimden gelen herşeyi yapıcam. babam bugün petshop`a gitmiş benim kaplu`ların durumunu anlatmış. petshop`çu sertleştirici sürün ve 24 saat bekletin (sussuz). haftada 2 gün bunu uygulayın birşeyleri kalmaz demiş. bana bu çok mantıklı gelmedi. siz neler düşünüyorsunuz?
Petshopçu o işe yaramayan ilacı satmak için kılıf bulmuş... Arkadaşlar yazmış zaten ben gene bir tekrar edeyim: Isıtıcı al, çıkıp tamamen kuruyabilecekleri suyun ısısından 3-4 derece yüksek olacak bir taş vs koy suya ve üstüne lamba yerleştir, güneş çıktıkça direk güneş ışığı alabilecekleri bir yere çıkart, şayet yok ise yemlerine vitamin damlası damlatarak elinle ver ki yediklerinden emin olasın. Umarım geç kalmamışsındır...
bütün hepsini aldım ama bir tek lamba alamadım.. akvaryum ısısı 30 derece sizce iyi mi? ve akvaryumum 30x30x30 ebatında şimdilik yeterli olur mu?
28 derece yeterli. Akvaryum biraz ufak ama şimdilik idare der bir kaç ay sonra büyütmen gerekir...