Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yeni Akvaryum - 2.sayfa

Merhaba arkadaşlar.Kapluşum kış uykusuna yattı hiç bir şey yemiyor.Bu yüzden babam Konya`ya gidip akvaryum almış.Ama boyunu enini bilmiyorum.Akvaryumun dibine de çakıl taneleri koydum çünkü yürürken kayıyordu.Kuru alanı da var.Isıtıcı var ama filtre ve UVB lambam yok.Satan adam filtre ve UVB lambasına gerek yok demiş.Ama filtre almayı düşünüyorum çünkü temizlemesi çok zor.

Kedilerde de bu sigara kokusu sinen ele karşı tepki koyma durumu var :) Ve evet, pinpon topu acayip bir eğlence gibi, biz beyaz almıştık, sarı almak daha iyi fikirmiş :D

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

özellikle yemek vakitlerinde 10dakikalığına suya koyduğunuzda hareketlerine öleceksiniz :D

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir hafta sonra sıkılacaklar, çünkü o topla oyun olsun diye oynamıyor yemeye çalışıyor efendiler, diş geçiremeyince de sıkılıp bırakıyorlar. :))) Bir aralar bizimkilerin de mantarı vardı fotoğraflardan hatırlayanlar vardır Aybala ısıtıp parçalayınca elleinden zor almıştık.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet evet deryailsezer yemeye çalışıolar ama şapşallıkları hoşumuza gidio :)))

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yemeye çalışmaktan başka bizimki bir de topların (3 pinpon topu) üstüne tırmanmaya çalışıyor, her bulduğu yere keşif amaçlı tırmanmak istemesinden mi yoksa bir şekilde kabuğunu mu kaşımaya çalışıyor çözemiyorum. Yine kabuk değişimine giriyoruz galiba, popo sallamalı kabuk kaşıntısı had safhada :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çeşitli yerlerden aldığım duyumlar sonucunda su kaplumbağası standart donanımını update etmek gerektiğine karar verdim. Düzeltilmiş yeni donanım listesi şöyle

1-Büyük akvaryum
2-Ayarlı ısıtıcı
3-Filtre
4-Isınma lambası
5-Kuru bölge (Nasıl neyle yaparsanız artık)
6-UVB lamba (seçimlik)

ve
7-Kabuk kaşıma aparatı 

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

:))) Vallahi şart :D. Hani bizim akvaryumda hafif bir kütük vardı, sırtında onunla geziyor akvaryumda, kütük ordan oraya, altına gir, hart hurt hart, biraz da şurası, biraz birazz aşağı, hah tam orası :))) Yetmez oldu artık (yetmiyor, anlarım ben :D), bir tane yekpare kabuk kaşıma kayası bakıyım diyorum, şöyle hiç keskin de olmasın çok dümdüz de. Maltepe pet`in internet sitesinde güzel kayalar gördüm, fiyatlarını yazmamışlar fakat :(. Tek bir kaya için de tekrar Kemerburgaz`a gidemem valla :D

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Valla benim akvaryumda 1 adet 40 kglik 2 adette 20şer kglik taş var altına girip kaşınıyorlar, taşlar yerinden kımıldamıyor tabii :) o yüzden o aparata ihtiyacım yok :))

img

melev

21 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

80 kilo taşmı..???
Melev ne yaptın.?!  Milletin 4 bir yandan fotoğrafını koyduğu akvaryumların full donanımlı toplam ağırlığı bile senin kuru bölge taşlardan az...Akvaryum herhalde özel yapım. Kime yaptırdın , nasıl taşıdın , sizin ailede halterci mi var.?? 

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Alt taşlarla tam 120 kg :)) 5 çuvala sığdı tek başıma taşıdım, tabii 3 gün belimi doğrultamadım o ayrı... Akvaryumun boş hali 90 kg,ilk eve 3 kişi taşıdık, bir de başka eve taşınmak durumunda kaldık, ordan buraya getirmek için nakliye firmasından 6 kişi taşıdı...

img

melev

21 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ