Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Yeni Akvaryum

Merhaba arkadaşlar.Kapluşum kış uykusuna yattı hiç bir şey yemiyor.Bu yüzden babam Konya`ya gidip akvaryum almış.Ama boyunu enini bilmiyorum.Akvaryumun dibine de çakıl taneleri koydum çünkü yürürken kayıyordu.Kuru alanı da var.Isıtıcı var ama filtre ve UVB lambam yok.Satan adam filtre ve UVB lambasına gerek yok demiş.Ama filtre almayı düşünüyorum çünkü temizlemesi çok zor.

Akvaryum alman harika olmuş, ısıtıcın da olduğuna göre kış uykusuna ve hastalıklara karşı en önemli önlemi almışsın :) UVB bulman zor olur yazdıklarından anladığım kadarıyla, ama bir filtre hayatını müthiş kolaylaştırır :), miniğe de daha temiz su sağlamış olursun. Kuru bölgenin üstüne mutlaka normal bir ampul doğrult ki kuru bölge de ısınsın. UVB açığını kışın ağzıdan vereceğin D3 vitamini ile yazın da bol bol güneşlendirerek kapatabilirsin. Hayırlı olsun :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim pınar1112.Kapluşumun şimdi çok mutlu.pınar ablama selam söyle dedi.

:) Benden de minik kapluşa selamlar, ismi ne, fotoğraflarını da görmek isteriz :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İsmi Keltoş .Ama hiç fotoğrafı yok.Birkaç fotoğraf çekip gönderebilirsem gönderirim inş.

Anastasya petshopçuları dinleme onlara kalsa ısıtıcı filtre gerekmez kapluşlar fanusta yaşar hiç büyümez.
Aslında ironik ama dedikleri bir açıdan doğru. Gerekenler olmadığı için kaplumbağalar büyümeden kısa sürede ölür. Gidip aynı adamdan öldürmek üzere yenisi alınır.
Melevin şu ısıran kaplumbağası alıp o adama gitmeli , işte büyümeyen bir kaplumbağa uzat elinide öpsün amcası demeli...Belki onuda ısırır çok hoş olur..

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

o zaman napıyoruz? hemen IKB (Isıran Kaplumbağalar Birliği)`ni kuruyoruz ve pet shopçuların üstüne salıyoruz :) şaka bi yana da aslında insanlar(kaplumbağalar hakkında bilinçli olup, sorumluluk sahibi olanlar konu dışı) da nasıl olsa hiç büyümez, az yaşar, maksat çoluk çocuğun gönlü geçsin diye almıyo mu :S

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet annem ``hevesliğini aldın şimdi ya sat ya da bir göle bırakalım`` diyor.Ama ben hevesliğimi almak için bakmıyorum kapluşuma ama bunu anneme anlatmak çok zor.

Frozen, benimkilerin hepsi ısırıyor. Bebekken elden besledim ,her parmak uzatışımı yemek sanıyorlar...Geçen gün kuzenim bakıyordu, dedim sakın elini uzatma ısırırlar, bişi olmaz dedi uzatma gafletinde bulundu :) parmağını zor kurtardı... Anastasya, kırmızı yanak kaplumbağalar Türkiye şartlarında doğada yaşayamazlar, göle nehire vsye bırakırsan kısa sürede ölürler...

img

melev

21 yıl 8 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bende yeni bi yavru aldım bi 2 haftadır benimle. Bu sabah ilk defa tedirginliğini üstünden attı ve benimle ilgilenmeye başladı... Şimdilik o minicik ağzıyla beni ısırmaya çalışıyor bakalım gün gelicek onu da elimle besleyebilecekmiyim... Bu arada ısıran kapluşları bertaraf etmenin en iyi yolu sigara sağlığa zararları belli oluyor... Sigara içtikten sonra o canavarlar parmağıma yaklaşmıyolar bile :) İnsanlar kadar onlar da rahatsız oluyor bu durumdan. Arkadaşlar bu arada akvaryumlarınıza birer pinpon topu atmanızı tavsiye ederim. Bu topun sarı renk olması tercih sebebidir :) Çok eğleneceksiniz

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ