Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Rengi Değişti, Yardım Edin! - 2.sayfa
Kapluşum 7 aylık ve kabuk uzunluğu 7 cm daha önce yazmıştım :) Şuanda ona en uygun yaşam şartları altında bakıyorum, filtresi, ısıtıcısı, UV-A lambası ve yüzey ısıtıcı lambası var, yüzmek ve güneşlenmek için geniş alanlara sahip :) Ama birşey dikkatimi çekti, gün geçtikçe rengi daha açık yeşil hale gelmeye başladı.Özeliikle kafasındaki beyaz çizgilerden bu çok belli oluyordu.Daha sonra kabuğunu bir kağıt peçete ile sildiğimde yeşil bir iz çıktı ve bu renk değişiminin yosunlar sebebiyle olabileceği aklıma geldi.Fakat kafasını silmeme rağmen yosunları çıkaramadım, çıkmayıncada endişelendim, yosun olup olmadıkları konusunda kuşkuya düştüm.Belki hastalık olabilir diye size danışayım dedim. Sizce bu yosun mudur, yosunsa nasıl temizleyebilirim? Bide temizleme sorunu var tabi, hiç yerinde durmadığı için kafasını temizleyemiyorum, devamlı hareket ediyor :) Genelde günün en az 5 saatini bizimle dışarıda geçirdiği için elime aldığımda hareketsiz durmuyor hep tırmanmaya ve gezinmeye çalışıyor, bu durumda onu temizlememde zorluk çıkarıyor.
Bir dakika baranb nasıl oldu da bunu başardın? Dur dediğinde nasıl durur kapluş ya aklım almadı benim :) Benimkiler oburluktan olsa gerek sadece sadece yiyecek gördüklerinde belirli bi yerde bulunmayı bilio o kadar... Bu eğitimi anlatmanı rica ediyorum... :)