Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kapluş hakkinda bir kaç sorum!(Yem,Aksesuar) - 2.sayfa
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba... Uzun bir aradan sonra forumu takip edemedim... Ama artik düzenli olarak takip edecem... Öncelikle kapluşum epey saglikli... :) Ama bazi sorularim olacak... 1-Mineral için önerdiginiz gaga taşi.. Bu gaga taşı dediginiz şey kalamar kemigimi??? Vede bu kalamar kemigini hep suda mi tutmamiz lazim??? 2-Ben haftada birkez kaplumbagama ne meyve ve sebzesi varsa veriyorum. (armut,muz,elma,marul,domates daha akla gelmiyen herşey) Ama bunu özenle kendim küçük küçük kesiyorum ve yemedigini hemen aliyorum..Sizce bunun bir zarari varmi?? 3-Bana önereceginiz vitamin vb varmi. Benim kullandigim sadece raffy I raffy P aquatom(su düzenliyicisi) Karides ve birkaç tane daha pond yem.. 4-Kapluşumun kabuk rengi çok canli degil.Bunun nedeni ne bilemiyorum son günlerde güneşede koydum.Ama hiçbir degişiklik olmadi kırmızı yanakli kapluşlarda kendi aralarinda ayriliyormu ? :SAma bu kabukta renksizlilik bir hastalik degil diye düşünüyorum. Ve son olarakta aybalanın akvaryumunda birşey gördüm. Bu kinder süprizlerden çıkan kutuları koymuş ``deryailesezer`` Sizce bunun yarari ney.. Herkese iyi forumlar.. Yorumlarinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler..
Senin 1. sorunun cevabı seybence yumurta kabuğunu biraz ez eğer kaplumbağan 3.5 yada 4 yaşında ise yumurta kabuğunun püresini çıkarma ben öyle yaptım vallahi.
Teory tuzlu peynir vermeye devam etme bu domatesten daha tehlikeli onlar için uzun bi süre yani 2 hafta her gün peynir vermiştim. Çok da hoşlarına gidiyordu 2 Hafta sonra hayatlarını zor kurtardım.Vücutları şişebiliyor tuzdan haberin olsun...