Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kapluş hakkinda bir kaç sorum!(Yem,Aksesuar)

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba... Uzun bir aradan sonra forumu takip edemedim... Ama artik düzenli olarak takip edecem... Öncelikle kapluşum epey saglikli... :) Ama bazi sorularim olacak... 1-Mineral için önerdiginiz gaga taşi.. Bu gaga taşı dediginiz şey kalamar kemigimi??? Vede bu kalamar kemigini hep suda mi tutmamiz lazim??? 2-Ben haftada birkez kaplumbagama ne meyve ve sebzesi varsa veriyorum. (armut,muz,elma,marul,domates daha akla gelmiyen herşey) Ama bunu özenle kendim küçük küçük kesiyorum ve yemedigini hemen aliyorum..Sizce bunun bir zarari varmi?? 3-Bana önereceginiz vitamin vb varmi. Benim kullandigim sadece raffy I raffy P aquatom(su düzenliyicisi) Karides ve birkaç tane daha pond yem.. 4-Kapluşumun kabuk rengi çok canli degil.Bunun nedeni ne bilemiyorum son günlerde güneşede koydum.Ama hiçbir degişiklik olmadi kırmızı yanakli kapluşlarda kendi aralarinda ayriliyormu ? :SAma bu kabukta renksizlilik bir hastalik degil diye düşünüyorum. Ve son olarakta aybalanın akvaryumunda birşey gördüm. Bu kinder süprizlerden çıkan kutuları koymuş ``deryailesezer`` Sizce bunun yarari ney.. Herkese iyi forumlar.. Yorumlarinizi bekliyorum Şimdiden teşekkürler..

img

teory

17 yıl 5 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet kuşlar için satılan sübye kemiği. Sürekli suda durmasına gerek yok zaten bazısı hiç yemez. Kalsiyum katkılı yem veriyorsan çok gerekte yok bence. Yemler ve kurutulmuş karides filan yeterli kalsiyumu sağlayacaktır. Ama denemekten zararda gelmez verebilirsin.
Sebzelerin zararlı olanları zaten biliniyor diğerleri de abartmadıkça hiç bir zarar vermez. Zarar verenler zaten çok yazıldı çizildi ıspanak , lahana,gibi zararlı içerkleri olan sebzeler, bezelye, brokoli gibi ağır protein içeren sebzeler, turunçgiller gibi ekşi asitli yada bazı aşırı şekerli meyveler.
Sera nın yada Beapharın kaplumbağa vitaminleri kaliteli ve güvenilir olur. Öyle bol bol değilde dozunu aşırmadan kullanmak lazım.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen çok teşekkürler.. Bu arada pardon kalamar demişim kalamar`ın kemigi şeffaf :D mürekkep baligi (sübye)dicektim kusuruma bakmayin.. Bu arada Sera raffy P ve I harici başka hiçbir kaplumbaga ürünü satan bulamadim :S İzmirde yaşiyorum ve konakta bulamadim... İzmirde yaşiyan arkadaşlarin bana önerecegi bir petshop varmi acaba??? Şimdiden herkese teşekkür ederim...

img

teory

ÖZEL MESAJ

En iyisi internettir, internetten şaşma.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teory selam, Ben de İzmir`de yaşıyorum, alışverişlerimi internet dışında yapacaksam, Karşıyaka-Carréfour`daki, Arkadaş Pet Shop`tan yapıyorum. Genelde kaplumbağa ile ilgili temel besin ve vitaminleri bulaibliyorum. Ancak söylendiği gibi en iyisi internet, juenpetmarket gibi başarılı pet alışveriş siteleri mevcut. Kolay gelsin.

img

seamansoul

20 yıl 8 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deryailesezer ,seamansoul Teşekkür ederim... Sizin frozenin yaninda konu hakkinda ekliyecekleriniz varmi???

img

teory

ÖZEL MESAJ

Üstad frozen`ın lafının üstüne bize laf söylemek düşmez ama ekleyelim bir şeyler. :) Kullandığın yemler çok kaliteli bu nedenle ek vitamini çok sıklıkla kullanmana gerek yok, Domates verme asidik besinler uzun vadede zararlı olabilirmiş. Sübye kemiğini ara sıra bir parça ver eğer ihitiyacı varsa yerler yoksa zaten dönüp bakmazlar bile. O süpriz yumurtanın yararı yok, oyuncak sadece, ara sıra onu ısırmaya çalışıyorlar, komik oluyor :) Şimdi onun yanında küçük birde oyuncak arabaları var :) Selamlar...

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Ben juenpetmarket.com sitesinden alışveriş yapıyorum çok memnunum.

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

ya hangi kapluştan bahsediyosun kırmızı yanaklı su kapluşundanmı eğer kırmızı y. s. k.şundansa bende veriyim yani

img

feyzaemir

16 yıl 7 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

``deryailesezer`` yorumun için teşekkürederim. Domates veriyordum artik vermemeye dikkat edecegim.. Ben sübye kemigi ilk kez geçen gün verdim ve hiç yemedi bende suda kalsin dedim ihtiyaci oldugunda yer.Geçen gün baktim ortalikta yok kemik :D Vermiş oldugunuz sitede güzel teşekkürler.. Forumlarda okudum peynir verilmesi önerilmiyor. Ama ben arada çok çok az tuzlu küçük parça kaşar peynir veriyorum.. Herkese iyi forumlar....

img

teory

ÖZEL MESAJ