Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

merhabalar - 2.sayfa

herkese merhaba. yakşalık 4 ay önce yeğenimin bakamayıp bana verdiği kapluş hastalanınca keşfetmiştim burayı. ne yazık ki ona erken veda ettik bilinçsizlik yüzünden. araştırmaya başladığımda çok geç olmuştu :(( yaşadığımız üzüntü, suçluluk ve burda görüp öğrendiğim bilgiler sayesinde yeniden bi kaplumbağaya bakmak için önce bütün ihtiyaçlarını karşılamam gerektiğini anladım. forumu nerdeyse baştan sona okudum. şimdi yeniden bi kaplumbağaya sahip olmak için bazı hazırlıklarım var.yuvasını hazırlamadan almayacağım onu. ancak kafam karıştı. kara kaplumbağası veya su kaplumbağası konusunda karar veremiyorum.bu konuda yardımınıza ihtiyacım olacak. ona ömrünün sonuna kadar bakabileceğimi düşünüyorum. ikisine de bakmak çok zor biliyorum. ve büyük bi sorumluluk almış olucam. ama bir hayvanım olsun istiyorum, sevgimi verebileceğim bi kaplumbağam. her ne kadar forumu yutmuş olsam da tekrar tavsiyelerinizi duymak istiyorum doğrusu. sizce hangisinin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, mutlu etmek kolay olur?

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok üzücü :(( maalesef böyle düşüncesiz insanlar da var işte. yazık hayvana yaa versinler felan birine o zaman bakamıyolarsa. niye işkence ediyolar. çok üzüldüm gerçekten.

img

denixdnz

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Malesef öyle yasdal Özellikle son yıllarda şu saldırgan köpek modası çıktı ya. Benimki seninkini yener hesabı. Köpek sevmeyen hatta bakamayacak sürüyle kişi sırf gösteriş için gidip o köpeklerden aldı. Daha köpeğiyle uzaktan yaklaşırken bile gerçekten sevmediği , onu bir araç olarak kullandığı her halinden belli olan çok sayıda köpek sahibi var. O köpeklerin sonu sokaklarda bitecek.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba frozen birşey sormak istiyorum siz kara kaplumbağalarınızı neden kış uykusuna yatırmıyorsunuz?

img

turtle_07

16 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

yasdal ın yazdıkları canımı acıttı.Heleki golden gibi uysal,hareketli ve insan canlısı bir hayvana nasıl bir işkencedir bu...Akıl almıyor gerçekten ama bu örnek o kadar çok ki maalesef.. Ben 7 yıla yakın zamandır su kaplumbağası besleyen biri olarak yazılanların çoğuna katılmak istiyorum.O küçücük koşuşturan minik yaratıklar insanın içinde büyük sevinç ve heyecan yaratıyor ama günler,aylar geçipte temizlik,bakım gibi durumlar insanı zorlamaya başlayınca gerçekten zorlaşıyor.Heleki bu zaman zarfında evlenmiş birde çocuk sahibi çalışan anne konumuna geçince durum içler acısı olmaya başlıyor. Hoş elimizden geldiğince her ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyoruz temizliklerini aksatmıyoruz ama tabi epey yorucular.Yinede ben hiçbir gün vermeyi düşünmedim.Sanırım kızıma miras olarak Swordfish ile Prelude ü bırakacağım :)

img

swordfish_prelude

19 yıl 2 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Su kaplumbağalarında kış uykusu esnasında ortamda akar soğuk su olması gerekli olduğu için kesinlikle önerilmiyor bende önermem. Bunu evde hiçbir şekilde sağlayamazsınız. Su kaplumbağalarının yapay ortamlarda kış uykusuna yatmaması gerektiği bilimsel bir sonuç. Kış uykusuna yatmasıyla soğuktan hastalanıp ölmesi arasında kağıt inceliğinde bir mesafe var.
Kara kaplumbağalarında ise su ortamı olmadığı için kış uykusuna yatmaları çok daha mümkün gözüküyor mesela bahçeniz varsa uygun bir noktada kendileri yuva yaparak yatabilirler ama ben yatırmak için özel bir çaba sarfetmiyorum. Bu bilimsel değil benim tercihim.
Evde baktığım için zaten ihtiyaç duymuyorlar yani onlar yatmaya çalışıyorda ben engel oluyor değilim. Diğer bir neden ev ortamında hakkıyla kış uykusuna yatmaları zor. Tecrübe isteyen ihtimam isteyen bir konu. Onları alıp balkonda bir kutuya koysam bile doğru şartları sağlayabileceğimi sanmıyorum. Kış uykusu çok farklı bir olay ve doğru koşulları sağlayamazsak kaplumbağaların bünyeleri için yıpratıcı olabilir. Mesela ısı 10 dereceden yukarı çıkmamalı çünkü bünyeleri geri uyanır. Bahçem olsaydı nasıl davranırdım bilemiyorum ama onları soğukta bırakmaya gene kıyamazdım herhalde. Yurt dışı sitelerde pek çok fotoğraf gördüm kaplumbağaları ayakkabı kutularına koymuşlar boş kalan yerlere kırpık gazete doldurup yan yana dizmişler filan. Ben yapamam. Dediğim gibi kara kaplumbağasında tercihim böyle.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence su kaplumbağası al çünkü onlar dağa sevimli ve dağa az teraryumundan kaçması daha zor oulr ve onlar aynı zamanda sudada yaşayaqbiliyorlar bendede su kaplumbağası var.

img

baranb

16 yıl 6 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen a kesinlikle katılıyorum. AMA illa alacağım diyorsan tercihin su kaplumbağası olsun. Kara kaplumbağası beslemedim ama tahminimce Kara kaplumbağasında pis bir akvaryum kokusu oluşuyor. Kapalı bi akvaryum gerekli olabiliyor. Oysaki güçlü bi motor ile su kaplumbağasında ki su kokusundan kurtulabiliyorsun uğraşmadan... Frozen şu kış uykusu konusunda gerçekten de ortamda soğuk su akışı mı olması gerekiyor... Ben bu konuyu merak ediyordum... ??

img

abiskap

16 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ