arkadaşlar bundan bir buçuk ay önce erkek kuşumun yanına dişi kuş aldım.ilk zaman lar çiftleşiyorlardı.erkek kuş tüye girdi ve bitirdi.ve şimdi birbiriyle kavga ediyorlar bunun sebebi ne olabilir.sizce niye çiftleşmiyorlar.cevaplarınızı bekliyorum.
herkese iyi bayramlar.
lütfen yardım edin.cevaplarınızı bekliyorum..
o titreme sesi erkek kusunun kanatlarının ucunu yuvalığın duvarlardına sürtmesinden çıkıyordur. erkek kusun icinbuna yuva kızdırma diyoruz.yuvayı sahiplendiğinin belirtisidir...
birde dişinin çiftleşmesi için gagasının üstündeki derinin kahverengimi olması gerekir.bizim dişinin pembe erkeğin mavi.çünkü ona göre dişiyi değiştireceğim..
albino ve lutino kuslar hariç olmak kaydıyla ; erkek kusların cere bölümleri mavi, disi kusların önce pembemsi sonra beyaz belli dönemlerde de kahverengi olur. ama disi kusun albino veya lutino ise bu pembe renk seni sasırtabilir. yani disi olduğundan o kadar da emin olamayabilirsin...
ya muhabbet kusundan çok ii anlayan ve daha önce yavru almış birisine gösterip soracaksın ya da buraya kusunun cere bölgesini net gösteren foto ekleyeceksin biz yardımcı olmaya çalısacağız...
çok mutluyum.dişi kkuşu hep yuvada.bundan sonra neler yapmalıyım
bundan sonra kusunun rahatsız olmaması icin uygun ortamı sağlayacaksın ve beklemeye baslayacaksın...
birde dişi yuvalığa giriyo.ilk aldığımdan beri talaş var dı böceklendi bende attım çöpe.sonra yuvalığı ilaçladım sonra kız yuvalığa girince babamla peçete dilimleri kesip koyduk hepisni attı dışarı.sonra yine talaş aldım çoğunu attı çok az kaldı.şimdi içinde az kalan talaşa yumarta yaparmı.yoksa başka ne koymalıyım?????yardımlarınız bekliyorum.............
cevapı olan arkdaşımız olan yokmu.birde erkek kızı yuvlığa sokmuyor önünde hep o duruyo .kızda onu ısırıyo sebep ne olabilir*