Muhabbet Kuşları

çok acil yardımıza ihtiyaçım var?
arkadaşlar bundan bir buçuk ay önce erkek kuşumun yanına dişi kuş aldım.ilk zaman lar çiftleşiyorlardı.erkek kuş tüye girdi ve bitirdi.ve şimdi birbiriyle kavga ediyorlar bunun sebebi ne olabilir.sizce niye çiftleşmiyorlar.cevaplarınızı bekliyorum.

arkadşlar bir yardım eder misiniz?

kusunun tüy değistirme döneminin tamamen bittiğinden emin olmalısın. kuslarının fotolarını veya videolarını ekleyebilirsen yaş,ortam,sağlık vs konularında yorum yapabiliriz...

ilk önce cevapınız için teşekkürler.cevap geç yazdıgım için özür dilerim.erkek te bugün birkaçtane düğ var azalma başladı. hal kavga ediyorlar mesala erkek kafasındaki tüyü ısıyo ve dişi den acayip ses çıkyo ve ilk aldığımız zamn 1 kaç kere çiftleşmişlerdi ama 2 al oldu hala çiftleş miyorlar .ama arada sırada öpüsüyorlar. resimler sizin evcilleinizde yeni eklenen yeşil ile muahbbet kuşlarıdır çevaplarınızı bekliyorum çok acil.....

arkadaşlar lütfen yardım ediniz.....

kuslar tüly değistirme dönemlerinde hırçınlasırlar ve beklenmedik hareketlerde bulunurlar. erkek kusunun disiye ilgisi onun canını yakıyor olabilir. erkek kusun icin uygun dönem olabilir fakat disi kusun da ciftlesmek icin uygun dönemi bekliyordur. yuva vs uygunortamı hazırlayıpbeklemekten baska caren yok. rahatsız edilmeyecekleri temiz bi ortam hazırladıktan sonrası biraz sans isi kolay gelsin...

cevap için teşekkürler .erkek bugün tamamen tüyden çıkmıştır hele şükür.yemlerinden hariç çifleşmeleri için özel yeminden aldım ayrıyetten ballı krakerinden aldım.erkek kur yapmaya başladı ama dişi erkeği kendi durduğu tüneye bile durdurtmuyo.ve ayrıyetten ısırmaları bitti.ama ne zaman yavru verebilirler.şimdiden cevaplarınız için teşekkürler..... :):):):):):):):)

anlattığına göre disi kusun henüz uygun dönemde deil. sonbahar gecis dönemi bittikten sonra insallah disi kusundaki davranıs bozuklukları düzelir ve kısa zamanda yavru almaya baslarsın...

birde erkek yuvalığa girip titrer miş gibi ses çıkarıyo bunun sebebi ne olabilir

cevapı olan yok mu?

Yanıtlamak için giriş yapın