Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryum

ben buraya daha yeni üyeyim ve birde dişi kaplumbağam var onu armut şekline benzer bir plastik kapta bakıyorum akvaryum ve erkek kaplumbağa almayı düşünüyorum hangi boylarda akvaryum almam gerek birde erkek kaplumbağa almam için nelere dikkat etmem gerekiyor yoksa bizim fıstık onu iki saniyede öldürebilir

ama ne yazıkkim iş akvaryum ve erkek kaplumbağalarla bittmiyo:) ısıtıcı ve filtre en temel ihtiyaç... forumu biraz araştırırsan beni anlarsın=) imkanının el verdiği en büyük akvaryumu almalısın.. küçük alıcaksan cinsiyetin anlayamassın belli bir yaşa gelince anlayabilirsin..:) benim bildiğim kadarıyla

img

_ceren_

17 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

plastik kapta bakılmayacagını forumda biraz gezerek hemen öğrenebilirdin.Alabileceğin en büyük boyda bir akvaryum,ısıtıcı,filtre al çünkü iyi bakıldıklarında büyümeleri inanılmaz hızlı.Dişi olduğunu anladığına göre 10cm boylarında bir kaplumbağan var plastik kapta iyi dayanmış.Benim erkek ve dişi kaplumbalarım en basından beri beraber yasıyorlar ve gözlemlediğim iki kaplumbaga arasındaki iletisim sıfır,akvaryum şartlarında yumurtlamada olmayacagına gore sana tavsiyem başka kaplumbaga alma.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Alabileceğin en büyük akvaryum hangisiyse onu al leydi1, ısıtıcı ve filtre de almalı ve kuru bir alan yaratarak bu kuru alanı masa lambası gibi birşeyle ısıtmalısın. Başka kapluş da alma, ilerde her açıdan en doğrusunun bu olduğunu göreceksin. Hem cinsiyetleri belli olmaz daha, zaten farklı cinsiyet aynı cinsiyet hiç farketmiyor eğer kavga çıkacaksa. Ana sayfadaki "faydalı forumlara" bakmanı çok tavsiye ederim, kolay gelsin :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben leydi1im genelde kaplumbağam ilerleyen zamanda erkek olma ihtimali yükseldi şimdi 6 cm bu günlerde kabuğuı kaltı ve kabuklarını kopardım ve bir iki ay sonra o kopardığım kabuklu tabakada insanan nası deri yüzerse aynen öyle yüzüldü ve altından beyz bir tabaka çıktı birde kopardığım kabuk kuruyınca kenarları beyazımsı rengi alıp ortası çatlamış kahverengi oluyor ve bu günlerde iştahsızlık başladı lütfen yardım edin

bakım şartlarında bi değişiklik yaptın mı ?

img

yasdal

19 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben leydi1 im size önceden dediğim gibi büyük bir akvaryum aldım.hediye olarak verdiler yeni doğmuş kaplumbağaları verdiler ve şimdi çok güzel anlaşıyorlar.fakat filtre ve ısıtıcı almadım çünkü en küçük kardeşim onu kırabilir veya bozabilir.ama bu hallerinde iyiler çok güzel değil mi....

birde hayla fıstığın kabuğunda hiç değişikliği yok yarasına bir çare bulun lütfen

Keşke buradan üflesek oda uzaktan düzelse ama malesef böyle olmuyor. Isıtıcı filtre keyfimize kalmış şeyler değil ki mutlaka olması gerekli donanımlar , eğer onlar yoksa sorun mutlaka vardır.
Geçmişte bir napeleon fıkrası yazmıştım son savaşında yenilmiş ordu komutanını çağırmış neden yenildik diye sormuş. Komutan 3 sebep var demiş birincisi mermimiz bitti....Napeleon yeter demiş diğer sebepleri söylemene gerek kalmadı. Isıtıcı yoksa filtre yoksa , birinci kural ihlali var demektir devamınada gerek yok malesef.
Yarayı anlayamadım mantar olamasın sakın ? Net bir fotoğraf yüklebilirmisin ?

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

göndere bilirsem gönderecem