Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
YETERLİ Mİ? - 2.sayfa
Belki bir yada iki ay önce aldığım kaplumbağlarım malum fanuslarda yaşıyordu.Burda FROZEN ın büyük yardımlarıyla aşağıdaki hale getirdim ortamlarını:
(tabi bu ortam 1-2 ayda değil 2 gün içinde oluştu:)
Şuanda ise içindeki beyaz taşların hepsini aldım.Çünkü hem daha fazla kokmasına sebep oluyor, hemde araları çok fazla kirlendiğinden temizlemesi zor oluyor.
Birde şuan çok küçük olduklarından, dalmalarını zor olacağını, ve dipte daha raaht gezmeleri için sularını yarıya indirdim.Alttaki taşın seviyesi kadar. Üstteki kayayıda şimdilik kaldırdım.Belki bir asma kat yaparım onlara.
Ama şimdilik bu ortam onlar için YETERLİ Mİ?
sevgili huleyn; kafama bişey takıldı.. benim hep alışveriş yaptığım akvaryumcu ısıtıcının en üstteki ayar kısmanın suya girmemesi lazım demiştiama seninki deyiyo yanlış görmediysem, ısıtıcında sorun yok mu? bu konuda fazla bilgisi olmayan arkadaşlar yanlış anlamasın diye söyledim....
Isıtıcının modeline göre değişir.Benimkinin kutusunda completely sumbmersible yani tamamen su altında kalabilir yazıyor.Aldığım günden itibarende bu şekilde kullanıyorum bir sorun çıkmadı.
Huleyn seninle msn üzerinden konuşmamız mümkün mü? Daha çabuk iletişim kurabiliriz.Bende sanırım sorun var ve bu nasıl bir sorun hiç anlamadım.O geniş kısımdan sende sanırım su geliyor. Ama benimkinde havayı ordan veriyor.Suyu borudan:S Aldığım zamanda boruda hava alıcak demişti adam ama öyle olmadı. Acaba yön açısından mı bir sorun var?? iletişim: [email protected] e-mail: [email protected]
Ceren bahsettiğin durum birazda ısıtıcının boyutuyla alakası var. eğer boyuna takıp kullanılabilecek kadar uzun bir ısıtıcı olursa komple suya sokamanıza gerek yok.Isı çubuklarının hepsi suya girsin yeter. Hepsini suya sokmaya gerek yok zaten.
Daha önce yolladığım mesaj nedense yayınlanmadı.
Sevgili Huleyn:)
Filtrenin iki tane parçası.Aslında sağdakinin üst boşluğunda da boruya bağlanmayı sağlayan küçük bir parçacık daha olmalıydı ama kendisi lavabonun deliğinden kaçtı gitti. İlk parçayı ikinciye takıyoruz burda zaten bir sorun yok sanırım.
İlk resimde sağdaki parçaya denk gelen yani borunun bağlandığı parça gördüğün gibi.Zaten biliyorsun bunu.
Fakat bu borudan hem su verilip ve aynı yere bağlanan boru ile birde hava alması hiç mümkün değil.Hem hava çekip hemde suyu nasıl verecek? Mümkün değil ama hadi oldu diyelim o zaman hava almasındaki mantık ne?
Sorun benim filtremde mi bilemiyorum ama bn o borunun şelale matığı üzerine yapılmış basit bir sistem olduğunu düşünüyorum.
Yinede bana bunun mantıklı açıklamasını yapacak biri olursa çok daha iyi olur.Ortada bir yanlış var çünkü ama hangisi?
Filtre motorunun genel hali
de:
aredrum çok basit bir olay için bu kadar uğraştık ama basitte olsa filtrelemede fark yaratıyor ve umarım bu mesajda problemi çözücez :)Öncelikle senin filtrende bir sorun yok ve o da basit bir şelale sistemi değil.Gösterdiğin parçalarda herhangi bir sorunda yok.Şimdi gelelim çözüme sen filtrenin fotoğraflarını gösterince bende kendi filtremi çıkarıp fotoğrafladım işte o an basit sorunu fark ettim.Bu borunun en ucunda yani filtrenin ucundaki zamazingoya bağlandığı yerde koyduğum resimde de görebileceğin gibi küçük bir eğim var sen o eğimi filtreden tarafa yaparsan haliyle o boru filtreden gelen suyu boruya dolduracaktır fakat eğimi filtrenin tersi yönüne yaparsan ordan filtreden gelen su ve hava beraber çıkacaktır.
Çok doğru bir tespitte bulunmuşsun Huleyn. Olaya çok bütün bakınca ayrıntıları kaçırdım sanırım. Su akışı esnasında orda düşen basıncın yerine yeni hava gelicek.Sanırım önceden dediğin gibide suya oksijen kazandırmak.. pek güçlü olmasada kaplumbağalara yeter sanırım.Ama şimdi o boruyu bağlayan küçük parçadan bulmam lazım malum kaybettim onu. Ama birşey var ters takınca şelale oluyor:D İLgilendiğin için sağol.