Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kirlilik!!! - 2.sayfa
meraba herkeze ya benim yeni sorunum akwaryumun kirliligi bu konuda momonun falan werdii linke baktım ama acılmıo... taslar we akwaryumun köseleri cok kirlenio nie bole oluyo yani kirlenmesi tabiki dogal ama 1 haftada sapsarı oluyo heryer e her hafta suyu tamamen bosaltıp tasları tek tek yıkamaktan camları silmekten belim agrıdı artık :) bukadar kirlenip yosun olmasında günesin cok mu etkisi war sızce cunki akwaryum baya gunes alıyo..bide su filtreye baglı hawa hortumunu söksem mi nede olsa bunlar balık degil suda oksijen fazla olmasada olur ....neyapıyıııım tasları mı cıkarsam ama ozamanda dıskılar cok meydanda kalır ???????
seninkiler belki yufka yürekli kaplumbağadır:)) birçok kişinin balıkları ise anında yendi forumda bir kaç başlık var bu konuda. en başlara bak.
Selam Akvaryumunun yosun tutması büyük bir ihtimal güneşten kaynaklanıyordur.Tavsiyem akvaryumunun yerini değiştirmen ama unutma ki kapişler içn güneşin büyük bir önemi var.Filtre konusuna gelince filtredeki hava hortumunun hiçbir zararı olmaz aksine yararı bulunur.Kaplumbağalar sudaki hava moleküllerini emerler aynı balıklar gibi ve hava hortumuda akvaryumda hava oranını yüksek tutar yani o da yararlıdır.
merhaba bencede güneşten, geçensene kapluş hep balkonda durdu(bu siteden habersizdim o zamanlar hiç bir bilgim yoktu)bi süre sonra kapluşun kabuğu bile yosun tutmuştu:)sonra akıllandım tabi:)
Balkonda mı?İyi kapluşa bişey olmamış.Zararın neresinden dönersen kardır.Onların kimseye bir zararı olmaz.Ne ses çıkartırlar,ne ortalığı dağıtırlar,geçe yarısı tuvalet için dışarıya çıkarma derdide yoktur.Kayanın üstünde melül melül uyurlar :))
evet bu sene de yaz boyuncca balkonda durdu.ama artık güneş çok kalmıyor balkonda 1-2 saat kadar kalıyor.zaten o da onun için zararlı değil .yazın içersi daha berbat bizde balkonda duruyoruz:))yanlız bırakmıyoruz:)) bişey olmuyo bazen yosun tutuyo o kadar:)) hala canavar gibi şimdi rüzgarlar başladığı için içeri aldım. o hayatından memnun sanırım(ağzı olsa bi konuşsalar kimbilir neler anlatacaklar:) ama allahtan yok yani:(
:)O zaman rahatı yerinde.Bişey daha söyleyeyimde ben yine,bir fırçayla 5gnüde bir (ben diş fırçası kullanıyorum:) ) Kabuklarını güzelce fırçala tamam mı yosun tutmasa bile :)) Hem kabuğu daha güzel ve sağlıklı olur.Hastalık oluşturabilecek şeyleride önlemiş olursun.
bende diş fırçasıyla fırçalıyorum her suyunu değiştiğimde.kapluşu yıkarken ağzını açıyo kocaman korkuyo mu acaba?
Ağzını açması normal korkuyo tabi birnevi zarar geleceğini sanıyo.Benimkiler fırçayı ısırıyorlar bırakmıyorlar da ama onların iyiliği için yapmak gerekiyo
Herkese merhaba, ben akvaryumun dibine birşey koymuyorum sadece bir tane testi bide küçük ağaç varböylece temizlemesi çok rahat oluyor.4 günde bir dip süpürgesiyle temizliyorum otuz.comda var pilli 37 ytl şuan ama inanın çokk memnunum suyu boşaltmadan dibini temizleyebiliyosun boşaltacağın zamanda çıkış yerine bir hortum takılıp boşaltılabiliyo benim temizlik konusunda fazla bir problemim olmadı bu dip süpürgesi sayesinde bide dış filitrem var ikisi yeterli zaten 2 ayda birde tamamen boşaltıyorum suyunu süngerle silip temizliyorum haftada 1 de 4/1 su değişimi yapıyorum.Ama inanın hiç bir zorluğu yok :)) yadaben alıştım eheheh