Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kirlilik!!!

meraba herkeze ya benim yeni sorunum akwaryumun kirliligi bu konuda momonun falan werdii linke baktım ama acılmıo... taslar we akwaryumun köseleri cok kirlenio nie bole oluyo yani kirlenmesi tabiki dogal ama 1 haftada sapsarı oluyo heryer e her hafta suyu tamamen bosaltıp tasları tek tek yıkamaktan camları silmekten belim agrıdı artık :) bukadar kirlenip yosun olmasında günesin cok mu etkisi war sızce cunki akwaryum baya gunes alıyo..bide su filtreye baglı hawa hortumunu söksem mi nede olsa bunlar balık degil suda oksijen fazla olmasada olur ....neyapıyıııım tasları mı cıkarsam ama ozamanda dıskılar cok meydanda kalır ???????

img

2na

19 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam akvaryumunu çok güneş alması yosun oluşumunu hızlandırır.Benim akvaryumun 1/4ü güneş görüyor oda akşam üstü güneşi.Güneş alan yere toplaşıyorlar kaplumbağalarım.Filtrenin hava hortumunu çıkarabilirsin.Filtre sadece suyun içindeki pislikleri toplamak amaçlı olmalı.Havaya gerek yok.Bak taşları çıkarma haftalık temizliğide tüm malzemeleri çıkarıp yapma.3 günde bir filtreyi temizle 10dk.nı alacak.Bir dip temizleme hortum aparatı al.Çok kullanışlı ve her petshopta bulabilirsin 5 YTL .Suyu 4-5 gün yada en geç haftada bir sadece kaplumbağa akvaryumunu temizlemek için bulundurduğun bir süngerle akvaryumunun içini sil.Daha sonra dip temizleme hortumuyla taşları karıştırarak suyu boşalt.boşaltma işlemini suyun kirliliğine göre tekrar su doldurup boşaltarak iki kere yapabilirsin.Yeterli miktarda dinlenmiş suyu ilave et.Akvaryumun tertemiz

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

filtreyi mutlaka her hafta temizliyorum zaten.. ama su bahsettiin dip temizleme aparatı bayagı hosuma gitti yarın alıcam umarım dediin gibi işime yarar ..pratik gibi görünüyo saol.. peki kullanılabilecek baska biseler daha warmı yani suya berraklık falan werici bise ya da nebiliim onun gibi seyler katı weya sıvı...

img

2na

ÖZEL MESAJ

seranın yosun önleyici ve alg önleyici ilacı var.butun akvaryumcularda bulabilirsin.ayrıca dipten su çekme aparatıyla epey bir işkence çekiceksin başta.su çekebilmek için epey bi uraşıcan.en azından ben ilk denememde epey bi taklalar atmıştım :) belki benim aldıgım dandikti ondan da olabilir.

img

golyad

20 yıl 4 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki su aparatı bana bi anlatırmısın nedir nasıldır nası kullanılır sole kısacık anlatsan mutlu olurum hani ... yarın almaya gittigimde eksik almıyım..kazıkta yemiyim cok dilim yandı bu petshopculardan artık ...

img

2na

ÖZEL MESAJ

akvaryumuz dibine yaslayacağın yer huni gibi,hortum çıkıyor o huni gibi yerden ve hortumun tam ortası civarında pompa var.sonra hortum devam ediyor.güya o pompayı bir kaç kez sıkınca suyun faşırt die gelmesi lazım ama ben ilk seferde epey taklalar atmıştım öteki uçtan su getirebilmek için.ama deneye deneye insan eli alışıyo.kesin al bence.dibi ben o aparatla alıyorum ve su ekliyorum o kadar.suyu tamamen değiştirdiğim vakii değildir benim bugune kadar.

img

golyad

ÖZEL MESAJ

fiyatı 5 ytl civarı makuldur heralde söylemeyi unuttum.10 ytl den fazla falan derse yuzune bakmadan çık ordan bence...

img

golyad

ÖZEL MESAJ

peki su her akvaryumda bulunana kimilerinin vatoz kimilerinin çöpçü balıgı dediği ömrü temizlemekle gecen balıktan alsam kaplumbagalarla aynı yerde yasar mı sizce kaplumbagalar yer mi ki???.. bildiğim kadarıyla gözle görülür bi temizlik yapıyolar akwaryumda .. ????????

img

2na

ÖZEL MESAJ

Selam , Su kaplumbağaları hiç bir balık türüyle aynı ortamda yaşamaz!Yaşattıklarını söyliyen evcilseverler var ..Bence bu sadece belli bir dönem olabilir kaplumbağa çok küçükken.Ama oda sakıncalı akvaryum su koşulları ve su kaplumbağası koşulları farklı balık yine dayanamaz kendiliğinden ölür.Normal şartlarda hangi balığı koyarsan koy su kaplumbağası teraryumuna yetişkin kamlumbağa balığı yiyecektir

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tartışma çıkmasını istemiyorum ama hala balıklarımı yemelerini bekliyorum :) 6 çöpçüm 4 vatozum var. 4 adette kapluşum.5.5 cm 4üde.Kırmızı yanak değiller.Yerel bir tür.

img

hamso

19 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ