Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşum ölüyorrr:(yardım - 2.sayfa
öncelikle meraba... kapluşlarım için elimden gelen en iyi yaşam koşullarını sağladığım halde bir tanesinin gözü kapandı.göz kremi aldık, sürdük ama hastalık çok ilerledi akciğerlerine indii.. zor nefes alıo.. kapluşum için yapıcağım hiçbir şey kalmadımı????
Çok sevindim. Arka ayaklarını gererek güneşleniyor dediğin zaman iyileşmeye başladığını tahmin etmiştim zaten , ölecek kaplumbağa bunu yapacak gücü bulamaz. Ama tabi sadece bir iki mesaj okuyarak kaplumbağanın sağlık durumunu tam olarak bilemeyiz. Birşey olmaz merak etme türü mesajlarla karşımızdaki kişiyi gevşetmek istemiyorum. Eğer sen olayın üstüne gitmeseydin ay ne yapacağım ..ne yapsam bilemiyorum diye olayı kendi akışına bıraksaydın o çoktan ölmüş olurdu.
Benim anladığım salgı akciğerlere inmemiş , enfeksiyon burun , göz ve solunum borusunda kalmış. Oradan da müdahele ederek durumu geri toparlamışsınız. Genede tedbirli olmak lazım hastalığın kalıntıları hala içerde olabilir fırsat kolluyor olabilir. Arkadaşlar akvaryumlardaki su miktarını çoğaltın temizliğe önem verin filtre tek başına yetmez .Bu tür görünmeyen ama nereden geldiği bilinmeyen rahatsızlıklar genelde sudaki bozuk hijyen sonucunda oluşan mikro organizmaların yarattığı sorunlar. Mutlaka üşümesi soğuk alması gerekmiyor tabi eğer ortam ısısı düşükse bu organizmalara karşı direnci düşüyor çok daha kolay hastalanıyor ama tek sebep soğuk ortam değil.
Ceren geçmiş olsun kolay gelsin.
hepinize ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için ayrı ayrı
TEŞEKKÜR EDİYORUM.......
Çok geçmiş olsun Cerencim, çok nadir gerçekleşen birşeyi başardın, böyle güzel haberleri çok az alabiliyoruz, ben de sana teşekkür ederim :) Çok sevindim :)