Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kapluşum ölüyorrr:(yardım
öncelikle meraba... kapluşlarım için elimden gelen en iyi yaşam koşullarını sağladığım halde bir tanesinin gözü kapandı.göz kremi aldık, sürdük ama hastalık çok ilerledi akciğerlerine indii.. zor nefes alıo.. kapluşum için yapıcağım hiçbir şey kalmadımı????
Ceren üzüldüm hangi şehirde oturuyorsun veterinere gidebilirsin. Ancak arka bacaktan antibiotik iğnesi olursa yaşama ihtimali var.Durumu ilerlemişse o da fayda etmeyebilir ama bir umuttur.
Herşeyi sağlasak bile hasta olabiliyorlar özellikle sudaki hijyeni kontrol etmek zordur. Kaç aydır sendeler ve akvaryumunda tahminen kaç litre su var. Bu soruları durumu anlayabilmek için soruyorum. Birde onu gece gündüz 30-32 derece arası sıcak tut ısı bağışıklık sistemleri için önemli. Ama söylediklerinden sonra artık antibiotik iğnesi ile müdahele şart gözüküyor.
Geçmiş olsun Cerencim :( Veteriner konusunda acele et, bak İstanbul`daysan götürebileceğin bir veteriner adresi vardı forumda. Diğer minik nasıl, onda birşey yok dimi? :(
pınarcım., söylediklerin için sağol. diğer kapluşlarda hiçbir sorun yok buda 1 yaşında.. onu ayrı bir kapa aldım ve ışığı gece gündüz hiç kapatmıyorum. geçen.. bir baktım ayakları haveda güneşleniyor ama gözleri iltahaplı istanbuldayım.... aldığım yere sordum kemisitingibi bir ilaç alın dedi diğer bütün ilaçları aldım, sürdüm bir etkisi olmadı o son çaresi galiba
çok üzüldüm ceren :( şuan kapluşun ne durumda bizleri merakta bırakma :(
Eğer arka ayaklarını geriyorsa hala canı var demektir ağır hasta kaplumbağalar bunu yapacak gücü bulamaz. Kaplumbağa halsizmi hareketlimi. Sen zor nefes alıyor , ölüyor diye yazınca otomatik olarak kaplumbağanın halsiz cansız yattığını düşünmüştüm. Hangi göz kremi kullandın , antibiotikli bir kremmiydi. Terramycn ( göz için olan tipi) denedinmi , sürdükten sonra 2 saat suya girmemesi de lazım. Vitamin kullanıyormusun eğer gözler şiş ama kaplumbağa hareketliyse A vitamini eksikliği olabilir.
sevgili frozen. dediklerinin hiçbirini aksatmatdan yapmıştım zaten. bugün onu diğer kapluşlardan ayırıp güneşlendirmeye çıkartım, acayip haraketliydi``yine göz merhami sürdüm çok tuhafıma gitti artık rahat nefes alıyor, gözlerinin iltihamı da gitti(yani şişliği içinden sarı sarı sıvılar akıodu) ama hala gözleri kapalı,beyki güneşde canlanıyordur diye düşündüm. başka başlıklarda açmıştım pınarı dediklerini aynen yaptım şimdi frozen seninkileride yapıyorum hepinize teşekkürler...
Ceren Hanım umarım kaplumbağanız en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur, bende ilk kaplumbağamı aynı sebepten ötürü kaybettim, en büyük hatam ise bilgisiz ve ilgisiz bir veterinere götürmem olmuştu. Bu nedenle size tavsiyem bilgili ve ilgili bir veterinere götürmeniz. iyi günler...
Gözlerin şişinin inmesi iyi haber , inşallah tümden iyileşir. Üst solunum yollarındaki iltihap gözlere geçermiş buda öyle olmalı. İnşallah yakında hasta kaplumbağamı duvara tırmanırken yakaladım yada bahçedeki kediyi sokağa kadar kovaladı gibi sevindirici haberler alırız.
kısa bir süre tatilde olduğum için cevap yazmadım ama iyi haberlerimle geri döndüm:) kapluşumu veterinere götürdüm.veteriner çok hareketli bu ölmez dedi bol bol ilaç sür dedi.bol bol ilaç sürdüm her türlü bakımını yaptım sonunda tek gözü açıldı:):) ikimizde çok mutlu olduk...daha sonrada onlara havuz şeklinde büyük bir akvaryum yaptırdım. şimdi kapluşlarım ve ben çok mutluyuz hepinizin ilgisi için çok teşekkürler akvaryum resimlerini eklemeye çaklışacağım