Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Lütfen Yardım!! - 4.sayfa
Merhaba arkadaşlar, Yaklaşık üç, dört ay önce bahçeme kabuğunun yarısı dökülmüş bir kaplumbağa girdi. Kabuğu beni gerçekten rahatsız ediyor. Sanki birileri bile bile yapmış gibi. Ben türünü tam olarak bilemiyorum. Ne yediğinide bilmem mümkün değil. Arada su veriyorum 2 yudum içip gidiyor. Çok ürkek bir hayvan. Resmini sizlerle paylaşıyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Selamlar.. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img229.imageshack.us/img229/1287/dscn1226zz6.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=229&i=dscn1226zz6.jpg][IMG]http://img229.imageshack.us/img229/1287/dscn1226zz6.c1e5dd4852.jpg[/IMG][/URL]
Tesekkurler Frozen, haftada 2 gun gıdıorum şileye bu hafta cekıcem resımlerını ve koyucam buraya. Bu arada baktım hepsine mahmuzları var bunların:) o kadar şekerler ki, bahçe konusunu da kısıtlı bir bahce deıl çok rahatlar cok buyuk bir alan var onlar ıcın ağaçlar var vede cok mutlular. Bu arada baska bi sorum olacak sana istanbulda da evde 7 tane su kapluşum var onlara ozel plexiglassda 120 * 70 * 15 akvaryum yaptırdımyaklaşık 4-5 parmak su var içinde kuru bolgelerı, ısıtıcıları çok kuvvetlı dış filtreleri var herseyı tam yanı. 6 tanesi buyudu baya ama 1 tanesı kucuk kaldı bıraz ve yaklaşık 1 aydan berı gözleri kapalı ve bı sey yemıo o kucuk her gun ılaç suruorum gozlerıne pet shopdan aldım ılacı terramycn de suruorum ama hala acılmadı gözleri. Bu arada bazen suya dalıyo deli gibi yuzuyo o ufaklık ve kabukları koyu yesıldı bu aralar sankı bı tortu kalkıyo yavas yavas kabuklarından ve gercek rengını buluo sankı kabugu ufaklıkın:)
Ne olduğunu anlamak zor. Gözler kapalı yemek yemiyor ama çok halsiz değil arasıra deli gibi yüzüyor. Bana net bir ipucu vermedi.
Vitamin kullanıyormusun , kullanmıyorsan Sera yada Beaphar kaplumbağa vitamini al. Eğer sorun içerdeyse ve göze yansımışsa
bu durumda göze sürülen kremin etkisi olmaz. Yada A vitamini eksikliği varsa ve gözler bu yüzden şişmişse gene işe yaramaz.
Kullandığın yemin içinde neler olduğunada dikkat et bazılarında A vitamini olur bu durumda A vitamini eksikliği pek sorun olmaz.
zaten seninkinin gözleri anladığım kadarıyla şiş değil. Krem sürdükten sonra akvaryum dışında sıcakta tutuyormusun.
Yemiyen kaplumbağalara haşlanmış tavuk yedirmeyi deneyebilirsin 1 aydır yemiyorsa pek sanmıyorum ama genede bir umut.
Birde dikkat edin bakın akvaryumu büyük olan içinde nispeten fazlaca su barındıran kişilerin kaplumbağaları daha sağlıklıdır.
Pek çok kez yazdım ne çok su o kadar sağlık ve düzen demek. Tabi diğer konularda yani filtrasyon , kuru bölge , ısınma lambası
ve doğru beslenme gibi ana konularda hatanız yoksa. Bu açıdan keşke yüksekliği daha çok yapabilseydin su miktarını artırabilseydin.
7 gibi yüksek sayıda kaplumbağa bakıyorsan kuru bölgede sorun yaşıyor olmalısın. O kadar kaplumbağaya kuru alan nasıl yetiyor ??
şimdilik yetiyo kaplumlar buyudukçe akvaryumu da buyutuyorum resmını koyarım buraya frozen dusuncelerını yazarsın sevınırım. Kapluşlar daha cok buyuk degıller en buyuğu 6-7 cm kabuk boyunda. Daha bugun haslanmış tavuk yedıler severek:) Küçük hala yemiyo ama buyuyo olabılırmı ve dıkkat ettım kucugun yanakları tam kırmızı dığer 6 tanenın hafıf turuncuya calan kırmızı belkı de deışıktır ufaklığın cınsı. ufaklık hep kuru bolgede arada bır atlıo cup dıe suya ve bugun bısey daha dıkatımıcektı kucuk (gozlerı kapalı olan) ağzını da acıo esner gıbı arada bır dedığın gıbı şişlik yok gözlerde ama kapalı ne zamandır malesef cok uzuluorum. Bı konu daha var buyuklerden 2 tanesı bugun burun buruna gelıp bakıstılar ve bı tanesı dığerını ısırmak ıstedı bu ne olabılır?
Malesef hiç istemediğim bir konuya girmek zorunda kalabiliriz , antibiotik ile müdahele.
Yazdıklarından yola çıkarak tabi uzaktan sadece bir iki satır okuyarak teşhis koymanın çok doğru olmadığını da dikkate alarak içerde solunum yollarında ve hatta ciğerlerde
sorun olabileceğini düşünüyorum. Yani bu ağız açması , gözlerin kapanması , yemek yememek , bana içerde sorun olduğunu düşündürüyor.
Sevmediğim konu ise , eğer tahminim doğruysa bu kadar ufak ama yemiyen bir canlıya ancak iğne ile antibiotik müdahelesi gerekmesi. Antibotik kullanımının bu kadar
ufak canlılarda doz açısından biraz risk içermesi , disiplin isteyen ve zamana dayalı bir müdahele süreci gerektirmesi ve tedavi sonrası nekahat dönemi beni endişelendirir.
Veteriner değilim ama antibotik kullanımının insanda bile belli saatlerde , belli dozlarda müdahele yapılmasını gerektiren o tedavi sürecinin kaplumbağalara uygulanması
konusundaki yetersizlikler beni ürkütür. Antibiotik ismi konusuna pek girmem zaten beni aşan bir konu. İstanbulda acıbadem semtinde Catzillaa nın yazdığı bir
bayan veteriner vardı. Bilgi olarak bulunsun götürmen gerekirse Catzillanın o mesajını bulabilirsin. 3-5 sayfa geride kalmış olmalı.
Haşlanmış tavuğu sık verme ben yemiyen kaplubağa için söyledim. Bu tür ağır ham proteine dayanan beslenme kaplumbağanın vücut ve kabuk gelişimi arasındaki dengeyi
bozar ,böbreklere ağır yük bindirir. Sorun çıkarabilir.
Isırma konusu ...Eyvahki eyvah...İnşallah tekil bir olaydır devam etmez. Eğer erkeklerde 2-5 yaş arası uyanmaya başlayan cinsel dürtülere dayanıyorsa ve
süreklilik gösterirse ciddi ve çözümsüz kanlı bıçaklı problemlere yol açabilir. Isıran erkekse bu söylediğim durum söz konusu olabilir ama dişiyse huzursuzluk , alan
savunması , yemek kapma mücadelesi de olabilir.
tesekkur ederım Frozen, bugun buldum o veterıneri ufaklığı oraya goturdum orda kalacak 1 sure akciğer enfeksiyonuymuş... İnşallah ıyı haberlerı verırım sana. Bu arada hafta sonu şileye gıdıcem çok ozledım ordakılerı de resım cekıp barındıkları yeri fln upload edıcem dusuncelerini yazarsın. sevgiler kapluşlara da sewgiler:
Kaplumbağa123 Yamuk ve Bilge ye ne oldu ??? Merak ediyorum ben. Hiç haber vermiyorsun !