Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağaların davranışları, alışkanlıkları, yaşam biçimleri - 4.sayfa

Aslında onları pek tanımıyoruz.

Sıkılırlar mı; eğlenirler mi; kesin korkarlar da nasıl, nelerden; yalnızlık çekerler mi; değişikliklere ne kadar tahammüllüler; birden çok kaplumbağa olduğunda aralarında hiyerarşi olur mu, sosyal davranışları var mı; bazı takıntı gibi görünen davranışlarının nedeni ne; hepsi yapıyor mu, hepsi böyle mi yoksa çok tipik görünen davranışlarının arasında küçük karakter özellikleri var mı; ve biz ne kadar objektif yorumluyoruz davranışlarını ve bu davranışlara anlamlar yüklerken ne kadarında insan olarak kendi düşünce ve davranışlarımızı referans alıp yanılıyoruz?

Yani derin bir konu. Ve sadece kendi evimizdekileri görüp tanıdığımız için hiçbir net sonuç yok, hiçbir genelleme de yok.

Hadi biraz bu derine birazcık inmeye çalışalım. Gözlemlediğimiz neler var neler yok hepsini birleştirmeye çalışalım. Ayrıntılı yazalım, minik detaylar yakalamaya çalışalım ama tarif ederken davranışlara duygu/düşünce atfetmeyelim. Yani objektif anlatalım ki sonra anlamaya; nedenleri, ilişkileri çözmeye çalışırken hipotezimiz çok olsun.

Öncelikle eski yazılardan:

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=25523

http://www.hepsievcil.com/app/Forumlar/cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=20592

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Derya ve Sezer, çok teşekkürler, hoşbulduk :) Melek efendinin gönlünü yeni aldık, tepinmeye başlayınca tamam barıştık dedim :) Aman sakın Aybala ve Aybars`ın sizinle tatile geldiklerini çaktırmayın, bi de bunu duyarsa artık bir hafta daha kapris :)) Ben de sizleri özledim, gelir gelmez bi Aybars-Aybala fotoğraflarına baktım, hani bir üye yazmış ya Aybars ve Aybala`yı nerdeyse kendi kaplumbağalarım gibi seviyorum diye, aynen benim için de öyle :) Ayrıca Phus`a da yazdıkları için kendi adıma teşekkürler, bu başlıkta yazılanları gerçekten çok keyifle okuyorum, lütfen arkası gelsin Phus :) Selamlar, sevgiler..

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hadi biz söylemeyelim ama Aybars ve Aybala şimdiden şifreli mesajlar hazırlayıp Melek`e göndermemizi istiyorlar. Hatta birinde önümüzdeki sene tatilde yanına almasını tavsiye ettikleri eşyalar vardı:))

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben akvaryum alacağım suyun derinliği ne kadar olmalı?

img

can796

16 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pinksiren, burada alışkanlıkları var titretme de dahil bir oku bakalım.

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

okudum derya ile sezer benimkilerinde orjinal bir hareketi var kafalarını birleştirip ellerinide birleştirip birbirilerini salııyorlar anlamı var mı