Muhabbet Kuşları

allahını seven bilgi versin!!!
daha oncede baska baslıklar altında kuslarımın bır turlu cıftlesmedıgını sızlere solemıstım...cok ii anlasıyorlar erkek disinin pesinden ayrılmıyor,yavruluga girdigi zman bile kafes tellerıne vurarak kur sesleri cıkarıyor diside yavrulukta cok kalıyor erkek disiye yemek yediriyor ama bir turlu cıftlesmedıler,çok kızgın olmaları bir dejavantaj mı?erkek disiye biraz ayagını degdirdiginde disi bagırıyor ve cildirarak otmeye baslıyor!!ne yapacam lutfen yardım edin!!!

çok kızgın olmaları dezavantaj olamaz .çokiyi kızgın olmaları,dişi sanırım tedirgin erkekten, baya ufak olabilir az daha sabret bence

merhaba henüz dişi kuş hazır değil galiba. dişin kaç yaşında? 1 yaşından küçükse ondan olabilir. biraz daha sabretmeni tavsiye ederim

disi 2,5-3 yasında erkekte 2 yasında...yaklasık 5 aydan beri beraberler erkegide damızlık almıstım zaten..disi kusum onceden bendeydi o da hazırdı ama anlamadım...ne kadar süre içinde belli olur ya da çiftlesecekleri ne zman netlik kazanaır??ilginiz için tesekkurler!!!

bide tek çift kuş bu sonuçta, evin başköşesnde herkezin sıklıkla bulunduğu ortamda besleniyordur tahminimce. kuşlar ilk kez yumurtaya yatarken böle şeylerden çok etkilenirler, ortama ayak uydururlar fakat çok kurcalandığında ya da çok fazla insanlarla haşır neşir olduğunda yumurtaya yatmazlar. onları günde sadece 1-2 saat görebilceğiniz bi yere, mümkün olduğunca yukarı bi yere asın. avisol takviyesi yapın, 3 günde bi yumurta maması verin, arada yeşillik verin haftada 1 mesela, yuvalığını çok sık kurcalamayın, değiştirmeyin, ve 23*20 ölçülerinde olmasına dikkat edin, kafese elinizi çok fazla sokmayın, kafesin yerini de zırt-pırt değiştirmeyin. bunları yaptığınız sürece yumurtlamamaları nerdeyse imkansız. eğer yavru yapmalarını çok istiyorsanız, bi çift daha kuş alıp ortamı değiştirebilirsiniz. bunlar sosyal hayvanlar doğalarında. daha kolay yumurtaya yatarlar, tek çift kuştan yavru almak biraz uğraştırıcıdır. 🔒 Üyelere Özel istersen ekle daha detaylı bilgi verebilirim. gerçi bu kadarı yeterince işini görcektir ama olsun;) herzaman yardımcı olabiirim....

erkeği sen kendin beğeniip aldın galiba. bazen böyle olabiliyor. en iyisi dişi kuşunu bildiğin bi kuşçuya götür. birkaç erkekle aynı kafese koysun. dişi hangisini isterse, hangisi ile anlaşırsa o erkeği al. dişi uzun süre yanlız kaldıktan sonra gelen erkekle anlaşamayabiliyo.

2-2.5 yas cıftlesmelerı ıcın genc mı??ben oyle bilmiyordum(sevil ve pigeon)...bonuss kusları kendı odamda beslıyorum,konumları masanın yan tarafında yerde...cıftlesmelerı ıcın de hıc kurcalamıyorum sadece altlarının temızlerken yem verirken...avisol ve yumurta mamasını bu hafta alırım...bende bi yavruluk war onu degiştirirsem kuslar yeni yavrulugu yadırgamazlar mı cunku sımdıkının ıcını baya eselemısler...

tesekkur edrım verdıgın bılgı ıcın sevilll ama dıkkatlı okursan ben yukarıda belırtmıstım kac yasında olduklarını,dalga nie geceyım kı benım amacım elbettkı bı cozum bulmak..yıne de saol

küçük olabilir diye yazdığımda, henüz kuşların 2-3 yaşında olduğunu yazmamıştın. o ilk aklıma gelen nedendi, yaşlarını söyledikten sonra bir yorumda daha bulundum. ister denersin ister denemezsin. o senin bileceğin bişey. ben sadece yardım etmek istemiştim.

tamam yanlıs anlasılmalar olmus olabılır bundan sonra ne yapacagız,bende yardım almak ıcın burda bulunuyorum...sevil kapak yaparsn yazmıssında senle sımdı laf dalasına gırıp konunun dısına cıkmak ıstemıyorum...onerılerın için saol pigeon,bıraz dahabeklıyecem olmazsa denerım dedıklerını

Yanıtlamak için giriş yapın