Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kapluş Motel
merhabalar benim bir zamanlar bir sürü kapluşum vardı 2 yıl kadar baktıktan sonra minik bir prenses (kızım) nedeniyle onları dağıtmak zorunda kaldım ancak şimdi onları çok özlüyorum... düşündüm ancak tekrar uzun süreli bakmak zor gelebilir diye bende kendimce bir karar verdim. evimde şu an 2 adet akvaryum ve gerekli diğer teçhizat mevcut (UVB, Isıtıcı, Filitre vb.) bazen tatile yada iş için şehir dışına çıkmak zorunda kalanlar için kendimce bir çözüm üretmeye çalıştım ve kapluş motel aklıma geldi kıza süreli bir bakım :) herhangi bir ücret talebim kesinlikle yoktur... bilmiyorum bu sadece bir teklif doğrumu yanlışmı bu konu hakkında önerilerede açığım... bu arada istanbul anadolu yakasındayım e-mail [email protected] saygılarımla....
Etce selam. 9 unu birden verdin mi? Bu motel fikri çok hoş ama bir o kadar da riskli bir karar. Uzun süredir birlikte olan kaplumbağalar bile birbirlerine zarar verebiliyor. Bu yüzden onları ayırmak zorunda kalıyoruz.Bir arada bakmak fikri pek doğru gelmedi bana.
Aslında fikir temel olarak gerçekten çok hoş ve pek çok can da kurtarabilir. Kedi bölümünde de geçici olarak kedi bakabileceğini söyleyen bir kişinin ilanı vardı. Bu bazen gerçekten çok acil bir ihtiyaç olabiliyor. Ben bu manada bir ihtiyaç hissetseydim yani sıkışsaydım , kaplumbağalarımı hiç düşünmeden Etceye bırakırdım.
Ama Yasdal`ın endişesi gibi işe başlamadan önce iyi düşünülmesi gereken çok noktalar var. Sorunların bazıları bir şekilde halledilebilir örneğin 2 akvaryum olduğuna göre aynı anda sadece 2 aileden kaplumbağa alınır.
Ama ya bırakılan kaplumbağa bir daha geri alınmazsa Etcenin başına kalırsa. Bu konu kaplumbağa otele teslim alınmadan evvel bir şekilde garanti altına alınmalı. Bizim buradaki pet shopta kaplumbağalara geçici barınma sağlıyordu ama geri alınmayanlar çok oluyor demişlerdi. Kaplumbağa bakımı içinde bayağı bir ücret talep ediyorlardı diye biliyorum ama hala devam ediyorlarmı şu an fikrim yok.
Sonra ya tamamen şansına tamda Etce`nin bakımındayken kaplumbağaya ters birşey olur esas sahibi durumu anlayamaz ve kötü baktın diye Etcenin canını sıkarsa.
Ücret meselesine gelince. Etce bana göre ama az ama çok bir ücret mutlaka talep etmelisin sonuçta bu iş için elektrik su mama gibi harcamaların olacak Biliyorsun su kaplumbağası bakmak kolay bir işte değildir sana ciddi zahmeti olacak Bu ücret örneğin zaten kaplumbağanın yiyeceği mama olarak ta alınabilir. Yada illaki ben almayacağım dersen otelin bedeli olarak mesela bir köpek barınağına bir iki mama yada temizlik malzemesi verebilirler.
Tabi bazen ay şu ay bu dememek , gerçekten niyetimiz varsa bir işe yerden başlamak lazım yoksa sonra hiç birşeye başlayamayız Şu an akla gelmeyen pek çok sorunda ilk kaplumbağa otele yerleştiğinde ortaya çıkacak ve çözümleri de esas o zaman üretilecektir. Önce bir bakalım Etce bu konuda en azından denemeye kesin kararlımı. Eğer kararın kesin evetse sana müşteri yönlendirmesi yapabiliriz..
Ama salmonella bebek ilişkisini bir kez daha ve üzülerek hatırlatmak istiyorum. Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi FDA 2007 nisan ayında evde kaçak beslenen bir su kaplumbağası ve taşıdığı salmonella bakterisi yüzünden 14 aylık bir bebek kaybı olduğunu bildirdi. Nasıl bir evdi ? Nasıl bir kaplumbağa bebek ilişkisi vardı ? Nasıl bir anneydi ? Bu iş nasıl oldu bilgim yok. Ama tek bir vakada olsa da sonuçta oldu hemde Amerikada. Prensesle su keratalarını kesin olarak birbirlerinden ayrı tutman lazım.
Merhabalar, sizi eski yazılardan tanıyorum :) Geçen yaz bu konudan fena müzdarip olmuştuk, bu yüzden doğrusu fikir bana çok cazip göründü :) Ama yasdal ve frozen`ın yazdığı riskler benim de aklıma geldi, böyle gönülden hoş birşey yaparken sizin kontrolünüz dışında gelişebilecek türlü aksilikler yüzünden sıkıntıya düşmenizi hiç istemem, riskleri iyice düşünmek lazım. Ücret alınmayan işleri değersiz görme gibi bir adet var biliyorusunuz, bence de sembolik de olsa bir ücret kabul edin, frozen`ın barınaklara bağış fikri de çok hoş.
Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya ve de tabiki konu üzerine özenilerek yazılan yorumlarınıza sonsuz teşekkürler, ben açıkçası ciddiye alınacağımı nedense pek sanmıyordum; önerilerinizi özenle okudum; şu an iki akvaryumum ile birlikte iki adette oldukça geniş fanus edindim fanuzlarım cam ve normal ölçülerden biraz daha büyükçe şimdi diyeceksinizki bunları nereden buluyorsun valla çevremde evinde olupda kullanmayan arkadaşlarımdan geçiçi olarak temin ettim, yani en az 4-5 ailenin kablumbağasına bakabilirim, ortam konusunda tabi biraz riskli yani hastalık veya benzeri tehlikeler her zaman mevcut olacaktır bu risk her zaman olacak yani bunuda veren kişi ile yüzyüze görüşmek gerekli mutlukta. para konusunda olayın şeklini değiştireceğinden pek düşünmüyorum ancak bağış konusu olabilir hani yem vb. gibi bu olabilir ama para gerçekten bana çok soğuk geliyor bana. Ve bu konuda gerçekten birilerine ve canlılara bir faydam olacaksa kiesinlikle niyetliyim. bu arada kızımı düşünodüğünüz içinde teşekkür ederim onuda şjyle düşünüyorum evim iki oda bir salon ve bir odamı sadece kapluşlara ayırmayı düşünüyorum kızımla fazla bir bağlantıları kalmayacak, ancak önemli olan benim hafta için gündüz saatlerinde iletişim şansım pek olmuyor yani kapluşları üsküdar ve civarından (kadıköy Ümraniye Beşiktaş gibi) yerlerden kendimde alabilirim ancak daha uzak yerlere gitmek biraz zor olabilir. ya kusura bakmayın bu yazıyı meesai saatinde yazdığım için biraz aceleye geldi kelime hataları ve düşük cümleler için beni hoş görün yeni önerilerinizi bekliyorum sayfılarımla. Sevgili yasdal, frozen, pinar1112 sizlere tekrar teşekkür ediyorum Ya sormadan edemiyeceğim frozen benim bildiğim kadarı ile madonna`nın bir şarkısı ve çok sevdiğim bir şarkı ondan mı esinlendin ?
Etce
O akvaryumlarda balık bakmayı düşünmezmisin? Japon balıklarıyla başlayabilirsin mesela renk renk tip tip tombik tombik japonlar..??
Biliyorum evlerde su kaplumbağası bakılması konusundaki negatif tavrım nedeniyle bana biraz kızıyorsun. Otel fikrini çok hoş ve özellikle kaplumbağalar için oldukça yararlı bulmakla beraber su kaplumbağalarının akvaryumlara tıkılmasına hala gönlüm razı gelmiyor çünkü daracık akvaryumlarda kendi lağımlarında ve bir taş üzerinde geçen sonunda bir nedenle evlerden sepetlenen ömürlerine acıyorum. Ama senin sorumluluğun altında çok daha olumlu bakılacaklarına da eminim çünkü onlara nasıl yaklaştığını tahmin edebiliyorum.
Frozen isminin madonna ile yada sinema filmiyle pek alakası yok evcile üye olurken esas ve yedek olarak ayırdığım 3 kullanıcı ismide alınmıştı bende üyelik sayfası önümde açık öylece kalakalmıştım. Zor bela bulduğum 4 cü kullanıcı ismide malesef benim hatam sonucu geçersiz bir mail adresine gitti bende ulaşamadım ve bloke oldu. O an birden çok sıkıldım aniden frozen yazdım ve geçtim. Herhangi bir şeyle alakalı romantik bir hikayesi yok yani. Sıcak sevmem kışın kazak giyemem belki bilinç altım tetiklemiştir.
aklıma bir sorun takıldı.Diyelim çok talep var.Sendede 2 tane akvaryum varmış.3. 4. yü kabul edermisin?Eğer cevabın evetse diyelim aynı akvaryuma koydun.Nasıl onları tanıcaksın??
mantıklı olmak gerekirse çifte rezarvasyon olmaz en azından bunu ben kabul etmem bu kaş yaparken göz çıkarmaya benzer bırazcık... bu arada hazır yerı gelmısken yada gelmemısken MOSKOVAYI hep gormek ıstemısımdır nasıpse bu sene :)
Merhabalar... bir arkadaşım doğancılar civarında bir parktta 2 tane kırmızı yanak bulmuş bana getirdi ancak birini kurtaramadık malesef :( ancak diğerinin durumu iyice, bu oksüz miniğe bir yuva arıyorum ilgilenen arkadaşların dikkatine.
Gökte araken yerde buldun. O sende kaldı artık , hayırlı olsun :)
Onu senin kapluş otele kapı görevlisi yapalım. Şöle ufak kırmızı bir kıyafet hazırla yeter. Otele gelen ve bu ani değişiklikten dolayı şaşkın olan müşterilere yol gösterir , abilik yapar , kimse bakmazken de kuyruklarından ısırır.