Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

geç mı oldu?

Arkadaslar ben yaklasık 3 yıldır 2kaplumbağa sahibiyim ama burda yazılanlara okudukdan sonra 3 yıldır bır sorun çıkmadan yaşamalarının mucize oldugunu anladım.İlk geldiklerinde çok kucuktuler ve 30 cm genıslıgınde kucuk bır kabın içinde beslemeye basladım ıcınede birkaç kaya koydum ve boylece yaşamaya başladılar gunde 3 kez tane hesabı ıle beslıyorum bu güne kadar 1 sorun çıkmadı suları sureklı oldukca soğuk ve hıc kuru alanları yok bu gune kadar sizce boyle bır ortama alışmışlardır ve devam etmelıler mı yoksa hemen bir patshopa gıdıp gerekli tesisatı kurayım mı şimdiden yorumlarınız için teşekkurler...

img

sqarty

17 yıl 4 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hiç bir sorun çıkmadı dediğiniz için şu noktada birşey söylemek gerçekten zor. Bu tür mesajlar beni her zaman çok şaşırtmıştır.
Onlara nasıl baktığınızı yani su değişimlerini ısınma lambaları olup olmadığını , bulundukları odayı, kışı nasıl geçirdiklerini biraz tarif edebilirmisiniz. Yaşadığınız il neresi sıcak illerden mi. Birde 3 yıllık kaplumbağaların boyları ne kadar oldu acaba.Son olarakta kaplumbağalarınız ithal kırmızı yanakmı yoksa uzun kuyruklu yerli dere kaplumbağalarımı.
Çok soru sordum belki ama tüm bilinenlere ters olan bu durumu anlamaya çalışıyorum.Ender olarak böyle durumlar çıkıyor ve beni şaşırtıyor.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

su ısıtma sıstemlerı yok sadece evdeki oda sıcaklıgında duruyorlar tabı suyun sıcaklıgı daha dusuk.Bulundugun il izmir kısları oda sıcak oluyor dedıgım gıbı ama suları soğuk.Boyları 5 ve 6 cm cıvarında ve kırmızı yanak`lar suları 4 cm su ıcınde ve 5 cm yukseklıgınde 2 tane tasları var ama pek ustune cıkmıyorlar ....

img

sqarty

ÖZEL MESAJ

sularının sıcak oldugu tek zaman 2 gunde 1 sularını deıstırırım o zaman.Banyoda ısıtarak koyuyorum cok sıcak olmamasına da dıkkat edıyorum ...

img

sqarty

ÖZEL MESAJ

Geç olmaz, hemen akvaryum, ısıtıcı, filtre üçlüsünü alın ve bir kuru bölge ve kuru bölgeyi ısıtmak için bir lamba ayarlayarak keyiflerini seyretmeye başlayın :) Şimdiye kadar ki davranışlarından ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz, resmen onları yeniden tanıyacaksınız, bir sorun olmadığını anlamak için içerde neler oluyor bilmek, hatta biraz hallerini hatırlarını sorabilmek gerekir ki imkansız, sıkıntı içinde yaşamaya çalışmak başka, sıcak suyun ve sıcak bir kuru bölgenin keyfini sürerek ihtiyaçlarının karşılandığı bir akvaryumda yaşamak başka. Hiç tereddüt etmeyin, tersi değil ama zordan rahata geçiş yaparken tüm canlılar gibi onlar da alışma sürecinden ziyade büyük bir mutluluk yaşayacaklar, emin olabilirsiniz :) Ayrıca değişim sürecini bizimle paylaşırsanız çok hoş olur :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuru alanı nasıl yapabılırım bıraz bılgı verırmısınız dığerlerının satıldıgı 1 yer buldum birkaçgune yeni yerlerini hazırlayacağım ama kuru alan hakkında 1 bilgim yok henüz...

img

sqarty

ÖZEL MESAJ

kuru bolge hakkında bılgı alabılırmıyım nasıl yapabılırım ...

img

sqarty

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım benim kapluşumda 2sene kendi halinde kaldı.. Ne ısıtıcı ne filtre ne akvaryumunu bile 1 ayda değiştiriyordum. Ama şu son 1sene onu kendi odamdan bir köşeye 75x40x35 küsür bir akvaryum ısıtıcı,filtre. Bir sürüde yem aldım artık çok çok mutlu... Bence hiçde geç kalmadın..

img

teory

17 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuru bölgeyi çok çeşitli şekillerde yapabilirsiniz, önemli olan en üst kısmı tamamen suyun dışında, kuru ve sıcak olsun (ki sıcak olmasını bir ısınma lambasıyla sağlıyoruz), kolayca çıkabilsin, herhangi bir şekilde devrilme, sıkışma vs. riski taşımasın. Kuru bölge büyük bir kaya da olabilir ya da sabitlenmiş taşlar da olabilir. Ancak çeşitli şekillerde yapabileceğiniz platformlar ya da asma katlar yerden kazanmak açısından da avantaj sağlar. En iyisi çeşitli kuru bölge örneklerini inceleyip akvaryumunuza en uygununu tespit etmek. Sağ üst köşedeki arama bölümüne parantez içinde "kuru bölge" yazarsanız hem örnekleri hem yapılış şekillerini anlatan pek çok mesaj bulabilirsiniz.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaya ile yapmayı deneyeceğim ama suyun derinliği en azından 30 40 cm civarlarında olacakdır cok buyuk 1 kaya ıle mı sağlamam gerek bu bolgeyı.Patchshopa sordum o kadar buyuk 1 kayası yok daha kucuk olanlarıda bana 15 ytl fiyat biçti bana pahalı geldiği için almadım.diğer yontemleri nasıl yapabıleceğimi soracam birde ...

img

sqarty

ÖZEL MESAJ