Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
su kabağından mağara olur mu? - 2.sayfa
arkadaşlar bi su kabağı kurutmuştum aslında başka bişey yapıcaktım ama aklıma kapluşlar geldi. bundan onlara mağara yapsam olur mu? böyle bişey deneyen oldu mu? üstteki uzun kısmını kesmeyi düşünüyorum. ama kuruturkn hafif mantar üremesi oldu dışında. bi kaç gün tuzlu suda bekletmek ve kaynatmak yeterlimidir bu mantarların ölmesi için? (içini dışını iyice zımparalayacam mantar dokusu kalmasın diye.) yüzeye çıkmaması içinde dibine ufak taşlardan doldurmayı düşünüyorum. fikirlerinizi bekliyorum.
Dekorasyon ile ilgili bir öneri. Suyun yüzeyine yakın tırmanma, uyuma, tutunma alanları yaratmak için basitçe halka şeklinde olan vantuzlardan kullanılabilir. Bazı yapay bitkiler ağırlıksız oluyor biliyorsunuz, yani hafif oldukları için suyun tabanına oturmuyor da yüzüyor. Bu tip yapay bitkileri vantuzlarla, suyun yüzeyine yakın olarak camlara tutturarak kuytu, hoş köşeler yaratılabilir. Aynı şey ince kütüklerle de yapılabiliyor. Tabi bu vantuzlar yaramazlara ne kadar dayanabilir kestiremiyorum :) Dar yerlere girip çıkıp sığmaya çalışmaktan kesinlikle hoşlandıklarına inanıyorum, hem güvenli, hem yemeyecekleri ( :D ), hem de onları meşgul edicek dekorasyonlar yapmak biraz zor olsa da aynı zamanda sonuç verdiğini görmek çok da zevkli. Su kabağının kullanımını ve yorumlarını okumayı da merakla bekliyorum :)
funnycat, Aybala ve Aybarsın videolarını izlediysen o mangoyu 6 ayda bitireceklerine emin olabilirsin :) ikiside milli aç :) çocuk gibiler işte utandırıyorlar adamı, duyan da aç bırakıyoruz sanar :)