Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

su kabağından mağara olur mu?

arkadaşlar bi su kabağı kurutmuştum aslında başka bişey yapıcaktım ama aklıma kapluşlar geldi. bundan onlara mağara yapsam olur mu? böyle bişey deneyen oldu mu? üstteki uzun kısmını kesmeyi düşünüyorum. ama kuruturkn hafif mantar üremesi oldu dışında. bi kaç gün tuzlu suda bekletmek ve kaynatmak yeterlimidir bu mantarların ölmesi için? (içini dışını iyice zımparalayacam mantar dokusu kalmasın diye.) yüzeye çıkmaması içinde dibine ufak taşlardan doldurmayı düşünüyorum. fikirlerinizi bekliyorum.

img

funnycat

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hiç fikri olan yok mu?

img

funnycat

ÖZEL MESAJ

bu bahsettiğin kaplumbağa çok mu büyük niye mağara olabilecek kadar?? :)

img

rapbey

19 yıl 6 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Su kabağı sürekli suda durursa zamanla çürümez mi? Hem su kaplumbağalarında filtrasyonu engeleyecek şeyler mesela oyuklar akvaryumdaki pisliğin daha çabuk artmasına sebep olabilir. Ayrıca içinde sıkışma ve boğulma tehlikeside var.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslında doğru söyledin frozen. kapluşlar sıkışacak kadar büyük değiller su kabağı büyük epey ama.. temizlik açısından doğru zor olacak öyle yaparsam. sanırsam vazgeçmek lazım bu fikirden. çürürmü onu da bilmiyorum işte. ağaç gibi bir kabuğu var ama suya girince ve sürekli durunca nolur bilmiyorum. yok yok vazgeçtim. tüh güzel bir mağara olurdu.

img

funnycat

ÖZEL MESAJ

rapbey dediğini anlamadım ama. yok kapluşlar daha 8cm. ama mağaraları seviyolar. saklanmayı orda uyumayı seviyolar. sürekli kafalarını bi yere sokmayı uyurken kendilerini bi yerlere sıkıştırmayı seviyolar. ondan dedim. şuanda kuru alanı taşları üst üste koyarak yaptım. hem taşların çoğundan da kurtulurdum. ama olmayacak galiba. frozen çürür diyo. hemde temizlik açısından zor olacak dediği gibi.

img

funnycat

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar Aybala ve Aybars mango kökünü bile kemirmeye başladılar bu yüzden çıkarmak zorunda kaldık resmen odun yemeye başladılar. Su kabağınıda kemirebilirler ayrıca mutlaka çürüyecektir.

img

deryailesezer

17 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

deryalisezer inanmıyorum :) mangoyu nasıl kemiriyolar. :):) bende de mango var. ben yerleştiriyorum onlar deviriyolar. onlar kendi kafalarına göre yerleşim yapıyolar. benimkini beğenmiyolar galiba :) ama henüz onu kemirmeye başlamadılar. senin durum kötü. ben yine de bi deniycem. iyice kurusun hafta sonu zımparalayıp bi deniycem. bakalım. resim de koyarım :)

img

funnycat

ÖZEL MESAJ

Su kaplumbağaları , hem gece dış ortam serinlediği ama buna karşın su sıcak kaldığı için hemde suda kendilerini daha güvende hissettikleri için suda uyuyorlar. Bu esnada kafaları suyun dışında kalacak ama vücutlarını suyun içinde tutacak bir konum bulurlarsa hemen kendilerini oraya sıkıştırırlar. Bu bazen ısıtıcı bile olabiliyor ve kabukları iz oluşacak kadar yanabiliyor. Akvaryum iç tasarımında bu noktaları göze almak eğer becerebiliyorsak onlara bu tür bir mekanda yaratmak iyi olur. Yani vücut su içinde ama kafa su dışında kalabilecek ve aynı zamanda kaplumbağaya burada güvenle uyuyabilirim duygusuda verecek. Peki bu nasıl olacak ..Bilmiyorum :)
Herkes bilir ki Su kaplumbağaları bazı konularda pek temkinli değiller aman düşerim bir yerime birşey olur gibi korkuları yok ve küt diye düşüyorlar.Ayrıca çok meraklılar her yere her deliğe giriyorlar.Birde kim ne derse desin o daracık mekanlarda hadi 1 gün 5 gün ortamı tanımakla geçirsinler ya sonrası, yapacak hiçbirşeyleri yok. 2 kulaç yüz dön geriye yüz kuru bölgeye çık.. Bitti. Onlara bir meşgale yaratmak iyi olur ama tedbirsiz canlılar olduklarını her zaman göz önüne almalıyız.Firar etme olasılıkları su altında sıkışma olasılıkları her zaman göz önünde bulundurulamalı.
Akvaryum İç tasarımı gerçekten hafife alınacak bir konu değil , tasarlaması düşünmesi uygun malzeme bulunması uygulaması zor ve akvaryumdaki donanım kadar da önemli bir konudur.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen`a katılıyorum. Akşama kadar yüz yüz yüz sonra kuru bölgede gerine gerine uyu, bacaklarını yukarı dik,  gece uykun geldiğinde sahibin senin esnemelerini dikkate almasın saat 2 ye kadar tv izlesin. Zor hayat valla ben bunu önlemek için akvaryuma değişik oyuncaklar atıyorum bi dönem olta mantarı attım Aybala milli aç olduğu için mantarın kenarını kemirmeye başladı çıkardım, şimdi süpriz yumurtanın o plastik top şeklinde kutusunu attım sürekli onu ısırmaya çalışıyorlar :) Ayrıca suda kafaları dışarıda uyumaları için kuru bölgelerinin dışında basit bir aparat yaptım çok sevdiler yer sorunuda yaratmıyor tavsiye ederim. Aşağıda konu mankenimiz Aybarsı bu aparat üzerinde dinlenirken görebilirsiniz, gece Aybala ve Aybars sarılıp orada uyuyor  :)  sadece yeterli miktarda telefon teli ( uçlarındaki tel kısmını bantla iyice yapıştırıyoruz, paslanabilir çünkü) ve 4 adet o gördüğünüz vantuzlardan olması yeterli.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=345707&l=e5f35&id=716503429

img

deryailesezer

17 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ