Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bebek Kablumbagalarım - 4.sayfa

Oncelikle forum cok basarılı ve bılgılendirici olmus emegı gecen herkese tesekkurler.Bundan 2-3 hafta once yegenım(7 yasında) 2 tane bebek kablumbaga almıs ama bakamayacagını anlayınca bana verdi.Acıkcası kablumbagalar hakkında hıcbır fıkrım yoktu.Forumda biraz gezdikten sonra gozum korktu buyuk akvaryumlar,ısıtıcılar, uvb lambalar,fıltreler... Yınede elimden geldiğince olanlara ıyı bır yer hazırlamak ıcın olum fanusunu her ne kadar yeterli olmasada  30cm capında 15 cm derınlıgınde bir legenle degıstırdım(simdilik hallerinden mutlular tek dertleri gece suyun bıraz soguması)Kaplarında bır kısmı taslarla ve bir tahta yardımıyla kuru alan yapmama ragmen ustune pek cıkmıyorlar.Yem olarak yegenıme kablumbaga ıle birlikte verimis kucuk sarı kurtcuklardan sabah 10 aksam 10 tane veriyorum arada bir de marul atıyorum. (dogru yapıp yapmadıgım konusunda bır fıkrım yok ama doymuyorlar gibi geliyor bana cunku ne zaman benı gorseler daha fazla yem ıcın cırpınıyorlar)Ayrıca daha once kablumbaga beslemis bir arkadasım bana sanyu shrimp verdi ama kablumbagalarım bunu hıc begenmedi.Birde aynı arkadas reptibioclear verdi ama ben sularını hergun degıstırdıgım ıcın kullanmıyorum.Size sormak istediklerimse ;
1.Bu legenle ve ısıtıcı olmadan kac ay daha ıdare ederler?
2.Yemlerini degıstırmeli miyim?Ayrıca vitamin vermeme gerek var mı?
3.Kablumbagaların ikisininde sırtında beyaz leke var bir hastalık olabilir mi?
4.Forumda gordugum kadarıyla kabuklarını kurutmaları ve guneslenmeleri lazım ama onları ne zaman gunese veya masa lambamın altına getirsem suyun dibine kacıyorlar bunun sebebı nedir?
Simdiden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Kabugun sol ustundekı beyaz leke                                                                        Evleri                                                                         Cok sevdikleri kurtcuklar

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Canlı bitki konusunda yabancı bir kac siteyede baktım su mercimegi onlarda duckweed diye geciyor vede zaten kablumbagaların dogal yemleriymis.Uretilmesi kolaymıs bir legende ısıtıcı yardımıyla yetıstırılıp yem olarak verilebilirmis.Bunları ogrenince cok sevindim ve basladım balıkesirdeki akvaryumcuları dolasmaya ama su mercimegi bulamadım en ucuz ve kaplumbagaya verilebilecegini dusundugum elodea bulabıldım baskada bir sey yok.Zaten yem bulma konusunda da balikesirde sıkıntı yasıyorum acaba internetten alısverise mi bulassam ne yapacagıma bir türlü karar veremedim.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Elodea da çok tavsiye edilen bir su bitkisi huleyn, bulduysan çok güzel. Su mercimeği de (evet duckweed/lemno minor olarak da geçer) aynen öyle, ısıtıcıya bile çok gerek olmuyor bol ışıklı, güneş alan sıcak bir yerde bakarsan, müthiş hızlı ürüyor, kaplumbağalarının akvaryumundan aldığın sudan koymanı tavsiye ederim mercimekelere bakacağın leğene, ben de küçük bir akvaryumda bu şekilde yetiştirip yediriyorum. Gerçi son zamanlarda başım salyangozlarla dertte, Melek`e yanlışlıkla yedirmiş olmıyım diye şu an hiç ellenmeyen, içinde sadece su mercimeği, yanlışlıkla tek bir tane olarak gelip kendini kaybetmiş durumda olan riccia ve adi salyangoz dolu küçük bir bataklığım var :D En rahat ve ucuz şekilde su bitkisi almanın yolu akvaryum forumlarında bitki satışlarını takip etmek. Çoğunlukla su mercimeği bedavaya bile veriliyor, çok sık ilanları çıkar ;)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Havaların guzel olmasını fırsat bılerek kaplumbagalarıma bahcede kucuk bir gezinti ayarladım.Önce havuzda biraz yüzdüler,sonra ilk defa kımseden korkmadan etrafında ınsanlar olmasına ragmen guneslendiler,en sonunda bılmıyorum dogru mu yaptım ama bahcede kucuk bir gezinti yaptılar :)

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Huleyn süper olmuş. Keratalara çok iyi gelmiştir.
Tek endişem 28 -30 derecelik akvaryumdan sonra nispeten soğuk havuz suyu çarpmasın.
Nasıl yaparsın bilemiyorum ama havuz suyunu derece ile ölçüp fark çoksa biraz ısıtabilirsen sanki daha bir süper olacak.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de çok beğendim :) Yani nasıl desem, onları öyle bahçede bu çok şirin havuzda görünce, yaa işte çok hoşuma gitti gerçekten :) Birşey olacağını sanmıyorum bahçede gezmelerinden, akvaryuma almadan önce ılık bir duş aldırırsın olur biter, çok da iyi gelir bence.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Begenmenize sevindim.Musait oldugum her haftasonu onlara boyle bir etkinlik yapmaya calıcam.Frozen sıcaklık konusunda merak etme evden kova kova sıcak su tasıyarak havuz suyunu ideal dereceye getirdim.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

Dün bir yapı markete gittim.Botanik kısmında pencere önü bostanları diye bir şey dikkatimi çekti hazır tohumları ekılmıs saksı sadece sulamak yeterliymiş.
Bende kaplumbagalar icin de cok faydalı oldugunu okudugum hindiba çeşidinden aldım.Bakalım nasıl çıkıcak.5-10 gün sonra çimlenicekmiş o zaman yeni resimleri eklerim.
Kaplumbagalarına benim gibi yesillik vermek isteyip bulamayanlar için güzel bir ürün olabilir.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ

sevgili huleyn gerçekten işini bilen birisin.tebrik ediyorum.ben üç yıldır kapluş beslememe rağmen onları seninki kadar güzel yapmayı beceremedim:)ayrıca o dışardaki havuzun süper olmuş, hep öyle bişey yapmayı hayal etmiştim, gerçekten çok güzel olmuş, çok işe yarayacak.

img

hakan

23 yıl 1 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Huleyn, süper bu :) "Pencere önü bostanları" diye arattım, o kadar çok konu çıktı ki, pek çok yerde satılıyormuş, müthiş ilgi varmış. Harika valla, mutlaka çıkıp çıkmadığını, gelişmeleri anlat bize. Teşekkürler hem bunu keşfettiğin denediğin hem de burda bizimle paylaştığın için :)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aradan bir hafta geçti ve hindibalar çimlenmeye başladı.

img

huleyn

ÖZEL MESAJ