Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Su Kaplumbağam Neler Yer? - 2.sayfa
Selam arkadaşlar benim iki tane çok tatlı su kaplumbağam var ben bunlara normal yem veriyorum (balıklara verilen yemlerden) çok seviyorlar ama yanında başka yem vermem gerekirmi (canlı yem..vb) Cevaplarınızı Bekliyorum
İnsanlar da 20 yıl sigara içiyorlar, görünürde birşey olmuyor, peki ya içerde neler oluyor, ömürleri kısalmıyor mu, organlar iflas etmiyor mu, işin sonu son derece ızdıraplı bitmiyor mu, zararlı birşeyi yer yemez ölmek mi lazım illa? Tabi balık yemi zehir değil, ama balık yemi, adı üstünde, besin ihtiyaçlarını karşılayamayacağı da açık, ne verirseniz onu yedi/yiyecek hayatı boyu, başka seçeneği yok ki. Ölmemek eşittir sağlıklı olmak mıdır? Ayrıca kaplumbağanız artık bu kadar büyükse bırakın salamı, ki bebek kaplumbağalar için bile zararlı, çok çok az protein almalı, haftada 3 gün beslenmeli ve besinlerinin büyük çoğunluğunu çok çeşitli bitkiler oluşturmalı.
bişey olmadı derken ölmedi demek istememiştim.herhangi bir hastalık oluşmadı demek istemiştim.(tabii her kaplumbağa için geçerli değil bu,sadece kendimden bir örnek wermek istedim)(bu kadar tepkili olmanızın yersiz olduğunu düşünüyorum.)ayrıca balık yemi wermenin zararlarını da sonradan öğrendim.salamı ise bir yerde okumuştum.bir kere werdim,sonra bu siteye danıstm.bni bu konuda bilgilendirdiğiniz için tesekkürler pınar1112...