Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Su Kaplumbağam Neler Yer?
Selam arkadaşlar benim iki tane çok tatlı su kaplumbağam var ben bunlara normal yem veriyorum (balıklara verilen yemlerden) çok seviyorlar ama yanında başka yem vermem gerekirmi (canlı yem..vb) Cevaplarınızı Bekliyorum
Balık yemi kesinlikle olmaz. Kaplumbağaların gereksinimleri çok farklı özel kaplumbağa yemi almalısın hemde kaliteli firmaların yemlerinden. Bu şekilde beslemeye devam edersen zayıf düşerler ve hasta olurlar.
peki frozen ek besin olarak ne vermeliyiz.(meyve vb.)
Elma muz sera raffy p veya 1 ıspanak kurutulmuş yumurta akı yumurta sarısı vb.
ben yem veriyorum vede kıvırcık yiyor şimdi kurutulmuş karides almayı düşünüyorum maşallah iştahları yerinde 2 tane kapluşum var birbiriyle yarış ediolar yemek için ama hiç doymuyorlar hep yemek istiolar :)
Bu konuda belki yüzlerce başlık var forumda, bir karıştırın. Önemli bir düzeltme; ıspanak ve yumurta verilmemesi gereken yiyeceklerden.
slm arkadaşlar bn kaplumbağama 2 çeşit yem ve elma parçaları falanda veriyorum sizce doğrumu?elma zaralı olabilir mi.
Elma zaralı değil, haftada yada 10 günde bir verebilirsiniz. Turunçgiller ve kivi hariç tüm meyveler bu sıklıkta minik bir parça olarak verilebilir.
selam benim de 7 tane çok tatlı kapluşlarım var genelde 2 öğün halinde sera raffy I yani kurutulmuş küçük karidesleri çok seviolar bunun dışında marul elma salatalık seviolar ama en en en çok sevdikleri yiyecek ise muz ufak ınce dilimler helonde elınle yedirebılırsın veya akvaryuma at bulup yıyolar hemde bayıla bayıla:)
slm arkadaslar, bnm de birbirinden sewimli iki tane kapluşum vardı.maalesef küçük olanını geçen sene kaybettim:(gelelim konumuza,bnm kapluşa iki gün önce biraz marul werdim,bayıldı:)bide dün çok az salam werdim. salam kaplumbağama zarar werir mi? bir de frozen balık yemi kesinlikle werilmemelidir,demiş.bnm kapluşum yaklaşık 13 senedir yaşıor ve 10-11 sene boyunca balık yemiyle beslendi bişey de olmadı:I