Muhabbet Kuşları

ANKARA`DA MUHABBET KUŞU ÜRETENLER DERNEĞİ KURALIM
Selam arkadaşlar Ankara`da yıllardır muhabbet kuşu üretimi yapmaktayım.Kanarya sevenlerin ve üretenlerin bir derneği varken,muhabbet kuşu sevenleri derneği neden olmasın.Bana sorarsanız bir muhabbet kuşunu bin kanaryaya değişmem.Kanaryacıya sorsanız o da değişmez.Neyse sözün özümuhabbet kuşları sevenler derneği kurulmasını arzu ediyorum.Ankarada benim gibi düşünen arkadaşların yardımlarıyla bir dernek çatısı altında toplanmak ve hemfikir olmak istiyorum.Bütün üretici arkadaşların ve muhabbetkuşu seven dostlarımın değerli düşüncelerini bekliyorum.1.İSTİŞARE TOPLANTISI:Cebeci evimde yapılacaktır.2.TOPLANTI:Demetevlerde ve diğerleri belirtilecektir.BİLGİ İÇİN:MÜFİT CEYLAN 🔒 Üyelere Özel ARAYABİLİRSİNİZ. BİRİNCİ İSTİŞARE TOPLANTISI 27 OCAK 2008 PAZAR SAAT:14.30 CEBECİ ADRES VE BİLGİ İÇİN YUKARIDAKİ TELEFON NO`DAN ARAMANIZ RİCA OLUNUR.SAYGILARIMLA

MUHABBET KUŞLARI SEVENLER VE ÜRETENLER DERNEĞİ 10 ŞUBAT 2008 PAZAR GÜNÜ SAAT:14:30 DA TOPLANTISI YAPILACAKTIR.MUHABBET KUŞLARI SEVEN VE ÜRETEN ARKADAŞLARIN 🔒 Üyelere Özel VE 0534397326 NOLU TELEFONLARA KATILIM İÇİN BİLGİ VERMELERİ RİCA OLUNUR.MÜFİT CEYLAN ANKARA`DA İLK MUHABBET KUŞLARI SEVENLER VE ÜRETENLER DERNEĞİ KURUYORUZ.

Müfit bey bir kaç kere mesajlarınız geldi bana ve okudum, güzel bir girişim sizi tebrik ediyorum, fakat dernek kurmak için bir federasyona bağlı olmak gerekirmi? dernek kurmak için gerekli belgeler nelerdir ve bir dernek nasıl kurulur ? bu konularda size öncü olabilecek bir kurum ve ya kuruluş varmıdır varsa neredir, yani çıkıp dernek kuralım demek çok güzel bence insanlara bilimsel yaklaşın , burada yazın dernek şu şartlarda kurulur şu şartlada kuracağız bizimle yürüyecek arkadaşların desteğini bekliyoruz derseniz yanınızda 3-5 kişi değil 50-100 kişi daha fazlası hatta sizinle bir olur ki onlardan da biri ben olurum , lütfen bilimsel bir tabloda insanlara açıklayalım dernek nasıl kurulur nelere ihtiyacımız vardır? not : size karşı her hangi bir karşıtlığım yok aksine bu girişimde ilk önce ben sizinle birlikte olmak isterim fakat ciddi bir girişim olduğunu lütfen insanlara gösterin aksi taktirde her kez dernek kuruyoruz diye çıkar... M.Çağlar Muhabbet Kusu üteticisi /Ankara 🔒 Üyelere Özel

MUHABBET KUŞLARI SEVENLER VE ÜRETENLER DERNEĞİ Derneğin merkezi:ANKARA Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimi:1)Toplumumuzda muhabbet kuşlarına yeteri kadar ilgi gösterilmesini sağlamak2)Yurt dışından kaçak kuşların ülkemize giriş yapmalarını önlemek3)Muhabbet kuşları sevenleri ve profösyonel üreticileri aynı çatı altında toplamak ve sosyal faaliyet sağlamak 4)Dernek yöneticileri ve üyeler için kuş kümesleri oluşturmak 5)Üreticilerin ürettiği kuşları değerinden satabilmesi için kuş borsası oluşturarak Türkiye çapında kişi ve kurumlarla iletişim kurarak,beşeri münasebet sağlamak 6)Gerektiğinde derneğin usulüne uygun ticari işyerleri açmayı sağlamak DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK ÇALIŞMA KONULARI VE BİÇİMLERİ: 1-Faaliyetlerin etkinleştirilmesi için araştırmalar yapmak 2-Kurs,seminer,konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek 3-Amacın gerçekleştirilmesi için her türlü bilgi,belge,döküman ve yayınları temin etmek,dökümantasyon merkezi oluşturmak,çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete,dergi,kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkarmak 4-Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak,her türlü teknik araç ve gerecidemirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin etmek 5-gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunmak ve yurt içinden dışından bağış kabul etmek 6-Tüzük amaçlarının gerçekleştirilmesi için ihtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi,ticari ve sanayi işletmeler kurmak ve işletmek 7-Üyelerinin yararlanmaları ve boş zamanlarını değerlendirmek için lokal açmak,sosyal ve kültürel tesisler kurmak 8-Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için yemekli toplantılar,konser,balo,tiyatro,sergi,spor,gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenlemek veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlamak 9-Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır,taşınmaz mal satın almak,satmak,kiralamak,kiraya vermek ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis etmek 10-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda vakıf kurmak,fedarasyon kurmak veya kurulu bir fedarasyona katılmak,gerekli izin alınarak derneklerin izinle kurabileceği tesisleri kurmak 11-Uluslararası faaliyette bulunmak,yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olmak ve bu kuruluşlara proje bazında ortak çalışmalar yapmak veya yardımlaşmak 12-amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi durumunda ,5072 sayılı dernek ve vakıfların kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerine dair kanun hükümleri saklı kalmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler üretmek 13-Dernek üyelerinin yiyecek,giyecek gibi zaruri ihtiyaç malzemelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için sandık kurmak 14-Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek için temsilcilik açmak 15-derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda diğer derneklerle veya vakıf,sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için platformlar oluşturmak DERNEĞİN FAALİYET ALANI:Dernek sosyal alanda faaliyet gösterir ÜYE OLMA HAKKI VE ÜYELİK İŞLEMLERİ:Madde 3-Fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan her gerçek ve tüzel kişi bu derneğe üye olma hakkına sahiptir.Ancak yabancı gerçek kişilerin üye olabilmesi için Türkiye`de yerleşme hakkına sahip olmasıda gerekir.Onursal üyelik için bu koşul aranmaz.Dernek başkanlığına yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir.Başvurusu kabul edilen üye bu amaçla deftere kaydedilir.Derneğin asıl üyeleri derneğin kurucuları ile müracaatları üzerine yönetim kurulunca üyeliğe kabul edilen kişilerdir.Derneğe maddi ve manevi bakımdan önemli destek sağlamış bulunanlar yönetim kurulu kararı ile onursal üye olarak kabul edilebilir.Onursal üyelerin seçme ve seçilme hakkı yoktur. ÜYELİKTEN ÇIKMA:Madde 4-Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla,dernekten çıkma hakkına sahiptir.ÜYELİKTEN ÇIKARILMA:Madde 5-Dernek üyeliğinden çıkarılmayı gerektiren haller 1)Dernek tüzüğüne aykırı davranışlarda bulunmak 2)verilen görevlerden sürekli kaçmak 3)Yazılı ikaza rağmen birikmiş üyelik aidatını iki ay içinde ödememek 4)dernek organlarınca verilen kararlara uymamak 5-üye olma şartlarını kaybetmiş olmak ÜYELİK HAKLARI:Madde 6-Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.Her üye genel kurulda bir oy hakkına sahiptir.Üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır. DERNEĞİN ORGANLARI:Madde 7-derneğin organları aşağıda belirtilmiştir.a)genel kurul b)yönetim kurulu c)denetleme kurulu DERNEK KURULUNUN KURULUŞ ŞEKLİ VE TOPLANMA ZAMANI:Madde 8-genel kurul derneğe kayıtlı bulunan üyelerden oluşur. TOPLANMA ZAMANI:Madde 9-genel kurul 3 yılda bir aralık ayı içerisinde yönetim kurulunca belirtilecek gün,yer ve saatte toplanır. ÇAĞRI USULÜ:Madde 10-Yönetim kurulu derneğe kayıtlı üyelerin listesini düzenler.Genel kurula katılacak üyeler,en az onbeş gün önceden günü,saati,yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilerek toplantıya çağrılır.TOPLANTI YERİ. TOPLANTI YETER SAYISI TOPLANTININ YAPILIŞ USULÜ TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR VB. DERNEK TÜZÜĞÜ BİR BÖLÜMÜDÜR. SAYGIDEĞER Murat ÇAĞLAR kardeşim,ilgin ve ikazın için sana çok teşekkür ederim:Umarım aydınlatabilmişimdir.Amacım Türkiye`de gerçek bir muhabbet kuşları ile ilgili bir dernek olmayışı,muhabbet kuşları bizler için dünyamızda ayrı bir yer ve önem taşır.Kurulması amaçlanan dernek tamamen konusu ile ilgili olacaktır.Bazı dernekler gibi kumar salonları değil kuş salonları açılmasıdır.Plan,proje,tüzük her şey hazır.Geri kalan sadece benim gibi düşünen kişileri bir araya getirmek.Bütün muhabbet kuşları seven ve üretenlerin katılımını bekliyorum.Sadece benim söylediğim önemli değil,kişilerin söyleyecekleri önemlidir.Birlikten kuvvet doğar.Gelin hep beraber böyle bir dernek çatısı altında buluşalım.

DERNEK KURULUŞUNDA İSENİLEN BELGELER 1-DERNEK KURULUŞ BİLDİRİMİ 2-KURUCULAR İÇİN NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ 3-DERNEK TÜZÜĞÜ 4-YAZIŞMA VE TEBLİGATI ALMAYA YETKİLİ KİŞİ VEYA KİŞİLERİN AD,SOYAD,ADRES,TELEFON VE İMZALARINI BELİRTEN LİSTE 5-KURUCULAR ARASINDA YABANCI UYRUKLU VARSA TÜRKİYEDE İKAMET ETTİKLERİNE DAİR İKAMET TESKERESİ NOTER ONAYLI ÖRNEKLERİ 6-DERNEK ADRESİNİN İMAR İSKAN RAPORU VE TAPU SENEDİ FOTOKOPİSİ 7-KÜTÜKTE MESKEN OLARAK GÖSTERİLMESİ HALİNDE KAT MALİKLERİ KURULUNUN OY BİRLİĞİ İLE ALACAĞI KARARIN ÖRNEĞİ

DERNEK KURULDU MU?

arkadaşlar muhabbetkuşları sevenler ve üretenler derneği kurulma aşamasındadır.bana 🔒 Üyelere Özel ulaşabilirsiniz Müfit CEYLAN

Yanıtlamak için giriş yapın