Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kırmızı yanak beslenme programlarımız (kendinizinkini de listeye ekleyin) - 16.sayfa

arkadaşlar, berkayyazer arkadaşımızın da önerisi üzerine bu başlıkta fındık parçalarımızın beslenme diyetlerini toplayalım. hepimiz standart bir şekilde yazarsak takip etmek de daha kolay olur, şöyle ki;

kaplumbağamın tahmini yaşı:

kaplumbağamın kabuk boyu:

kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):

günlük verdiğim yemler:

ekstra besinler ve veriliş sıklığı:

tabi ne kadar ayrıntılı yazarsak o kadar iyi, marka ve çeşitleri de ekleyebiliriz, sebzeler için haşlanmış yada çiğ gibi ayrıntıları belirtebiliriz. böylece her yaş/boy için örnek beslenme listeleri oluşturmuş oluruz, listelerdeki yanlışları doğruları tartışabiliriz.

hemen tatlı oğlumuz Melek`inkini yazıyım :)

kaplumbağamın tahmini yaşı: 2

kaplumbağamın kabuk boyu: 10.5 cm.

kaplumbağamın kilosu: 200 gram

günlük verdiğim yemler: hergün 6-7 adet sera raffy p; 3-4 küçük parça sera raffy ı ve sanyu karides

hergün yediği kadar kıvırcık marul, fesleğen, su mercimeği                                       

ekstra besinler ve veriliş sıklığı: haftada 2 kez havuç; haftada 1 kez kabak, üzüm yaprağı ve karanfil yaprağı; 10 günde 1 küçük bir parça meyve; haftada 1 kez 2 tane sera reptil carnivor (3`er damla sera reptilin vitamin damlatarak); haftada 1 kez bir parça sera royal.
(bitkisel besinlerin tümünü iyice yıkanmış ve çiğ olarak veriyorum)

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağamın tahmini yaşı:  1-2 aylık

Kaplumbağamın kabuk boyu:  3,5 cm

Kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):  50 gramdan fazla olduğunu sanmıyorum :)

Günlük verdiğim yemler: 4 adet Sera Ruffy P, 1 adet Sera Ruffy I

Ekstra besinler ve veriliş sıklığı: Stick yem dışında haşlanmış yumurta beyazı ve kavundan hoşlandı ama daha tam olarak bitkisel besinlerle de beslendiği söylenemez.

img

gelgit

15 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yumurta beyazı vermene gerek yok. yüksek proteini yüzünden hızlı gelişime neden olabilir. kavunu ise çok az ve nadiren vermelisin. yüksek şeker içerdiğinden fazlası zararlı.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tamam teşekkür ederim. Zaten ikisini de yalnız 1 defa verdim.

img

gelgit

15 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağamın tahmini yaşı: 10 ve 9(Ben 8`er yıldır besliyorum) kaplumbağamın kabuk boyu: - kaplumbağamın kilosu (ölçenler için): - günlük verdiğim yemler: Turtle Stick ekstra besinler ve veriliş sıklığı: Deep Kaplumbağa Vitamini Her gün yemlerine ve sularına Benim size soracağım soru bu yaşta bir kaplumbağa en doğru olarak nelerle beslenmeli neleri vermeliyim ne kadar vermeliyim? Arkadaşlar ben Samsun`dayım burda hiç bir pet shopta doğru dürüst bir yem vs. yok gittiğim yer pet shopta kavga çıkarıyorum bu ne biçim bakım diye Samsun`da veteriner falan da yok ne yapacağım yaz geldi diye Isıtıcıyı kaldırdım,boyle kotu bakımla nasıl yaşadılar benimle 10 sene,bu akvaryum olayında kuru bölge olayı nasıl olmalı ? Taş alacağım da korkuyorum içinde ters bir madde çıkar kaplumbağaya zarar verir diye, denizden toplasam da pet shoptan alsam da ne yapayım ben ya :( Bana yardım ederseniz size gerçekten minnettar kalacağım

img

epidemicx

15 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yem PG Pets Family Turtle Stick

img

epidemicx

15 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Gittiğim her petshopta kavga çıkarıyorum bu ne biçim bakım" diye derken onlar çok kötü bakıyor 1 ml suda 20 kaplumbağa filtre yok ısıtıcı yok :S

img

epidemicx

15 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir de şu var Kabuk Boyu Derken

Çevresi mi yoksa boyu mu boyuysa boyu derken ? Sizinkilere bakıyorum da eğer boy benim bildiğim basbaya olan boy ise benimki sizin 1-2 yıllık kaplumbağalarınız hatta aylık kaplumbağalarınız kadar ama anladığım boy değilse benim bildiğim çevre ise 2.π.r

Anladığım boy 10 olduğuna göre çap 5 2.3.5 = 30 çıkıyor eğer çevre anlamında boy dediyseniz

img

epidemicx

15 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

up

img

Ellie

12 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ