Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kırmızı yanak beslenme programlarımız (kendinizinkini de listeye ekleyin) - 14.sayfa
arkadaşlar, berkayyazer arkadaşımızın da önerisi üzerine bu başlıkta fındık parçalarımızın beslenme diyetlerini toplayalım. hepimiz standart bir şekilde yazarsak takip etmek de daha kolay olur, şöyle ki;
kaplumbağamın tahmini yaşı:
kaplumbağamın kabuk boyu:
kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):
günlük verdiğim yemler:
ekstra besinler ve veriliş sıklığı:
tabi ne kadar ayrıntılı yazarsak o kadar iyi, marka ve çeşitleri de ekleyebiliriz, sebzeler için haşlanmış yada çiğ gibi ayrıntıları belirtebiliriz. böylece her yaş/boy için örnek beslenme listeleri oluşturmuş oluruz, listelerdeki yanlışları doğruları tartışabiliriz.
hemen tatlı oğlumuz Melek`inkini yazıyım :)
kaplumbağamın tahmini yaşı: 2
kaplumbağamın kabuk boyu: 10.5 cm.
kaplumbağamın kilosu: 200 gram
günlük verdiğim yemler: hergün 6-7 adet sera raffy p; 3-4 küçük parça sera raffy ı ve sanyu karides
hergün yediği kadar kıvırcık marul, fesleğen, su mercimeği
ekstra besinler ve veriliş sıklığı: haftada 2 kez havuç; haftada 1 kez kabak, üzüm yaprağı ve karanfil yaprağı; 10 günde 1 küçük bir parça meyve; haftada 1 kez 2 tane sera reptil carnivor (3`er damla sera reptilin vitamin damlatarak); haftada 1 kez bir parça sera royal.
(bitkisel besinlerin tümünü iyice yıkanmış ve çiğ olarak veriyorum)
slm arkadaşlar...bende bir hevesle yeni yeni kaplumbağa beslemeye başladım plastik kapta değil akvaryumda besliyorum ama pek bilgi sahibi değilim genelde internetten okuyarak bilgi sahibi olmaya çalısıyorum suan akvaryumda ısıtıcı yok ve çalısma lambasıyla aydınlatıyorum ve 1 seferlik kabuk sertleştirici kullandım ama kullanmamam gerekiyormus herhangi bi zarar gelirmi ve ne yapmalıyım?
anlaşılan epey tedirgin olmuşsun. Bence biraz rahatlamaya çalış. Hepsi düzene girecek merak etme. önemli olan bol bol bilgilenmen. Siteyi mümkün olduğunca iyi incele ve bir uçtanda uygulamalara başla. ısıtıcı en acil ihtiyacın. Onu ne yapıp edip hemen temin etmelisin. ( Kış uykusu dönemindeyiz, ısıtıcı alman çok acil önem taşıyor) Suyunu da en az boyunun iki katı kadar yükseltmelisin. bunları zaman kaybetmeden yapabilirsen geri kalanları halledersin. Bizlerde sana elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız.
bugün ısıtıcı vitamin ve gaga taşı aldım hemen taktım..akvaryum güneş görmediğinden kaplumbağaları küçük faanusta güneş olan biyere hergün sabahtan akşama kadar koyuyorum akşamları akvaryumun ışığını açıp adanın tam üstüne denk getirerek hem ısı hemde ışık sağlamaya çalışıyorum..su ısındıktan sonrada vitamini koyucam..siteyi bayadır inceledim incelemeye devam ediyorum ve uygulamalara başladım
deadzone_89, çok güzel haberler yazmışsın bize. Bence bir başlık aç kendine. Eklememiz gereken ve sormamız gereken sorular var sana. Onları bu başlık altında yapmamız doğru değil. Buraya da Senin kaplumbağalarının beslenme şeklini yazarsan buradan beslenmelrini düzenleyebiliriz. Aramıza Hoşgeldin Diyelim artık. :)
2 tane kaplumbağam var dişisinin adı Nazlı erkek ise Turta Kaplumbağamın tahmini yaşı:2aylık felan(eve geldiği zamandan sayarsak) Kaplumbağamın kabuk boyu:Turta 6cm Nazlı 5cm Kaplumbağamın kilosu: Günlük verdiğim yemler:Tetra stick yemlerden 2sinede 2 şer tane 2gün aralıkla farklı yemler veriyorum 2 gün tetra stickler sonraki 2 gün kurutulmuş karides. Ekstra besinler ve veriliş sıklığı:Arada bir (haftada 1 gibi) marul veriyorum kıvırcık tarafından.ama fazla yemiyorlar. Not:Turta bu ara fazla yemeye başladı Nazlının ağzından kapıyor ? birde nazlı hasta veteriner 1 damla damlattı ağzına o gün yem yemedi yarın yer inş sorun olmaz herhalde değil mi?
arkadaşlar bn çokmu az yem veriorm :) sizi okuyunca noluo yha dedim :) bnde sabah 2 Stick öğlen sebze akşamda 1er tane stick vermei düşünüorm gene karideside 2 gün dönüşümlü stickle vermeyip 2 gün stick 1 gün karidesmi versem arkadaşlar marti pinar huleyn hulk işte biriniz yardımcı olun ltfn acele bkliorm aç mı bırakıom yoksa hayvanları erkek ne bulsa kapıo gerçide bu arada bnm dişi 2 gündür yem yemio hasta olmuştu vet.damla damlattı 3 güne iiyileşirmiş sizde yemezse birşey olurmu yemesi için ne yapmalıyım ne önerirsiniz? lütfen arkadaşlar yardım edin
kaplumbagamin tahmini yasi : 1 (ben bakmaya basladigimdan itibaren)
Kaplumbagamin tahmini kabuk boyu : 4 yada 5 cm.
Kaplumbagama verdigim yemler : gunde 4-5 tane gamarus ve 3-4 tane stick yem.
Kaplumbagama 1 yildir bakiyorum. Ve Hepsievcil.com`a yaklasik 1 yildir uyeyim. Ama sitede yeni kaplumbaga bakmaya baslamis biri icin tam olarak butun bilgiler oncelikli konu halinde degil. Ben su ana kadar bu siteden cok sey ogrendim ama beslenmesi hakkinda TAM olarak bir bilgi yok.
Ben kaplumbagama bir gunde sebze meyve vs. vs. ne verebilirim ? Bilgilendirirseniz cok sevinirim.
TTMMV
Neden kimse cevap yazmiyor? Kaplumbagama neler verebilirim? Lutfen cevap yazin! Vosvos`un bu cevaplara ihtiyaci var.
Karidesi azaltın, 3-4 parça stick yem iyi gibi, eğer kaliteli birşeyse. Kalsiyum için mürekkep balığı kemiği, UVB yoksa yeme vitamin.. Bitkiler bir önceki sayfada renkli renkli yazıyla..
ttmmv merhaba. Öncelikle kaplumbağalarınızın gelişimi bana çok yetersiz göründü. Yanlış yazmadıysanız 1 yaşındalar fakat 4-5cm ler diye yazmışsınız. Eğer yaşam koşulları yeterince uygunsa ve iyi besliyorsanız boylarının her ay 0,5- 1 cm artması gerekiyor. Yani şuan en az aldığınız boyundan 6 cm daha fazla uzaması gerekirdi. Bu durumda ben yaşam koşullarının çok uygun olmadığını düşündüm. kendinize ait bir başlık açıp, resimler ve detaylı bilgilerle kaplumbağalarınızın yaşam koşulları hakkında bizi bilgilendirebilirseniz, size destek olabiliriz diye düşünüyorum. Beslenme konusuna gelince; 1 Yaşında olan kaplumbağa sahiplerinin bu başlık altında yazdıklarını ve onlara önerilen menüleri klavuz alabilirsiniz. Tavsiyem huleyn`in menüsü olacak. Pınar ile birlikte hazırlamışlar ve çok uygun görünüyor bana.