Hepsievcil

Kuş Forumları > Kuş İlanlar

Mesaj Ekle

satılık cift muhabbet(erkek jumbo) resimlidir

satma sebebim elimde iki cift olması ve yeterli zamanı ayıramıyo olmamdır ben uretici degilim diger cift yavru buyuttugu icin istemeyerek elimdeki jumbomu satmak durumundayım erkek gri jumbo dişisi yerli bi kustur. fiyat olarak 100 ytl istiyorum aldıgım fiyatın cok altıdır sehir olarak ankaradayım [email protected] adresine mail atabilirsiniz. bunlarda resimleri http://i199.photobucket.com/albums/aa211/A_N_K_06/28112007105-1.jpg http://i199.photobucket.com/albums/aa211/A_N_K_06/HPIM2157.jpg http://i199.photobucket.com/albums/aa211/A_N_K_06/28112007101.jpg http://i199.photobucket.com/albums/aa211/A_N_K_06/28112007102.jpg

img

a_n_k

18 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadasım resimdeki gri kuş jumbo degil.ingiliz kırmasıdır. piyasa fiyatı da 25-35 ytl arasıdır. not: artık tüm ilanları verilen kuşlar kus_eksperi tarafından yorumlanacaktır. [email protected]

img

kus_eksperi

17 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kus_eksperi ne katılıyorum kuş jumbo değil. ilanı veren arkadaş anlamıyor olabilir. ama anlayıpta jumbo diyorsa yanlış olur.

img

ozgur24

20 yıl 1 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar jumbo ile ingiliz arasındaki ayrım nedir?piyasada bilmeyen çok arkadaşımız var kandırılmamak için yardımcı olursanız sevinirim

img

merttura

21 yıl 1 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ingiliz jumbo ayrımı hakkında çok yorumlar yapıldı ancak bunu ögrenmenin kolay yolu orginal bir jumbo görmektir.zaten bir kere orginal jumbo görürsen bir daha unutamazsın ama tek bir cümleyle betimlemek gerekirse jumbonun ana özelligi vücuda oranla daha büyük kafa ve de tabiki irilik.

img

kus_eksperi

ÖZEL MESAJ

demekki sen cok iyi biliyon bi kac jumbo resmi koyda bizde gorelim ogrenelim herkes elindeki kusunada jumbo demesin ozaman.

img

a_n_k

18 yıl 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba,şimdi kaç gündür okuyorum msjları dayanamadım biri çıkıyo diyo ki jumbo biri çıkıyo diyo ki ingiliz,jumbo halk arasında nitelindirilen bir tabirdir,çok bilen arkadaşlara soruyorum jumbo diye bir ırk var mı ? tek bir ırk vardır oda ingiliz,ingiliz diyincede sadece;yanlış anlaşılmasın sakın,ince tüy vardır kalın tüy vardır,jumbo diye bir ırk yoktur,hiç göz attınız mı acaba yabancı sitelere bu kuşlar oralardan geliyo jumbo diyen var mı ? ince tüy ülkemizde ingiliz,kalın tüy ise jumbo diye söylenmektedir ( TEK IRK İNGİLİZDİR )saygılarımla

img

nöbetci1985

17 yıl 11 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar, Gereksiz yere birbirinizi kırmanın anlamı yok, birbirinizi bilgisizlikle veya çokbilmişliklede suçlamanız yersiz, elinizin altında internet var ve merak edipde baktınızmı hiç bu kuşların geçmişine veya mutasyon yapılarına, 2005 yılında yurt dışında otorite kabul edilen bir yarışmaya katılan ve derece alan Show diye tabir edilen İngiliz kuşlarının resimlerine acizane olarak önce bir bakmanızı tavsiye ediyorum. Aslında birçoğumuz beslediğimiz kuşu diğerlerinden biraz iri veya farklı görünce jumbo diye tabir ediyoruz ama bu tür kuşları üretebilen ve asıl kan orjinalliğini koruyabilen nadir üreticiler mevcut, bu kuşların fiyatlarıda 150 YTL civarındadır, buna benzer kuşlarda farklı kuşların eşleşmesiyle oluşan halk arasında kırık diye tabir edilen kuşlardır. Bu siteyi tesadüfen buldum ve yardımcı olabileceğimi düşünerek üye olup ilk mesajımı ekledim, umarım işinize yarar, Saygılar... http://www.budgerigarsociety.com/gallery1.asp

img

enginnet

17 yıl 4 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevigli arkadasım halk arasında diye tarif ettigin jumbo ingiliz muhabbet kuşu ayırımı ince tüy kalın tüy meselesi degil,bu kadar da basit degil. ingiliz muhabbet kuşunda vücut büyüktür ancak kafa vücutla orantılıdır.ancak jumboda kafa vücuda göre bir beden büyük gibidir. şimdi tüm arkadaslar yurt dışında jumbo yok falan diyor.iyi güzelde biz hepimiz Türkiyede yaşıyoruz.burda jumbo diye bişey var, illa dışarda olunca mı dogru oluyor. ikinci yurtdışında yerli muhabbet kuşunu bile kaç çeşide bölmüşler.onlara uyduk diyelim yarın sen git bir kuşçuye de ki; abi bana opaline muhabbet kuşu lazım. adam sana ne der? olacak iş mi sence? bi de tek ırk ingiliz demişsinde tepeli ne oluyor?

img

kus_eksperi

ÖZEL MESAJ

jumbo,ingiliz ayrımı ilk yapan kişi siz değilsiniz,siz sonda olmayacaksınız,şimdi siz kendi doğrularınızı millete kabullendirmek istiyosunuz,bu kuşlarla kaç yıldan beri uğraşıyosunuz?böyle konuşuyorsunuz anlamadım gitti,sizi bir tanıyan var mı?bu arkadaşı iyi tanırım yıllarını vermiştir bu tür kuşlara diyebilecek biri yok,demek ki siz bu kuşlar hakkında yanlış bilgi edinilmişsiniz,kuş beslemek kuştan yavru alıp satmakta değildir o ırk üzerinde daha iyi nasıl yavru alırım diye düşünmektir,şimdi böyle kuştan yavru alıpta satmakta değildir dedim diye yine yanlış yerlere çekilmesin anlayan anlar ne demek istediğimi,illaki alım satımda yapılacak,ama sizin yorumlarınıza kimsenin ihtiyacı yok,herkes kendi işine bakmalı,yine sözümdeyim jumbo diye bir ırk yoktur bir ayrım yapılacaksa oda 2 kelimedir (KALIN TÜY VE İNCE TÜY)tek ırk ingilizdir,tepeli konusunada gelince tepeli zaten adı üstündedir yani,tepelide ne oluyo demeye gerek yok,yabancı ülkelere gelince bazı kişiler link atıyo v.s bakıyoruz show kuşları,bak jumbo diyo ben onun için yabancı ülkere bakın dedim ama siz yine lafı yanlış yere çekip yanlış yorumlamışsınız,saygılarımla

img

nöbetci1985

17 yıl 11 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ