Muhabbet Kuşları

Maviş yumurtladı:)
merhaba arkadaşlar ben ilk defa kuş besliyorum kuşum maviş yedi sekiz aydır bizimle son zamanlarda ele gelmeye başlamıştı ama bizi görünce hemen kafesinin arkasına saklanıyordu birde dışkısını normalin iki üç katı büyüklüğünde ve uzun aralıklarla yapıyordu dün yumurtladı şimdi kafesinin arkasında yumurtanın üstünde duruyo ama eşi yok bu nasıl oldu bu yumurtadan yavru çıkarmı acaba mavişin bize gelmeden önce eşi mi vardı?

Bir önceki konu başlığının altına cevabını yazmıştım ve tahminimde yanılmamışım. Keşke yeni konu başlığı açmadan önce yazdığım cevabı okuyup altına devam etseydin ;)

Bu arada yumurtalar boş olduğu için çıkan yumurtaları atmanı ve kuşunu boş yere yormamanı tavsiye ederim. Çünkü kuluçka dönemi kuşları oldukça yorur ve hırpalar. Boş yumurtalar için gereksiz yere kuşunu yorma. Birer gün arayla yaklaşık 3-5 yumurta yapacak

teşekür ederim wahshi. bi sorum daha olacak mavişin yanına bir eş alsam yavruları olurmu bu ne kadar sürer.

wahshi sen benden daha iyi bilrisin ama belki arkadaşımızın dediği gibi almadan önce bir kuşla çifleşmiş olabilir...

nir şey daha var ben yeniyimde kuşlarımdan yawru almak istiyorum onun için ne tür yiyecek ler kullanabilirim yardım edin

Sn. Buğra_58 canefza kuşu için 6-7 aydır bizimle birlikte diyor... Kuşlar, yumurta hücresi dişi kuşta döllenmeye hazır olduğunda çiftleşir ve embriyo anne karnında değil yumurtanın içinde oluşumunu tamamlar. Yani dişi kuş yumurtlamadan 3-4 gün önce çiftleşir ve bunu hergün yani tüm yumurtaları dökene kadar sürdürür. Çünkü her yumurta 1 gün arayla çıkar ve bunun için ayrı ayrı döllenmesi gerekir. canefza senin soruna gelincede, dişi kuşuna eşini seçme şansı ver. Eşini seçtiğinde kısa süre sonra çiftleşecek ve üreyecektir. Çünkü içgüdüleri bunu gerektirir. Ama sakın bir petshopa gidipte rengini yada görünüşünü beğendiğin bir erkek kuşu alıp eşleşmesini bekleme. Çünkü muhabbet kuşları eşlerini kendi seçer.

tekrar teşekkürler wahshi kuşuma en kısa zaman da bir eş alacağım. 3 tane yumurtası oldu mavişin yumurtalarının üstünde yatıyo yumurtaları ordan alırsam küser diye korkuyorum kuluçka süresi dolupta yavru çıkmayınca ne yapacak birde tüy dökmeye başladı eskisi gibi yüksek uçamıyo bu normal mi?

dişi kuşlar iç güdüsel olarak yanında erkek olmasada yumurtlarlar ve bu yumurtalar boştur.dişi kuşlar yumurtalarına çok değer verdikleri için yeme içmeden kesilebilirler sana tavsiyem bu yumurtayı kuşun altından alman çünkü kuşun kendini yumurta için yıpratabilir.ve kuşuna bir erkek eş almanı tavsiye ederim bu yumurta onun annelik için hazır olduğu anlamına gelir.

Sevgili canefza. Sorununu ve bilmek istediğini söyledin elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık ama tavsiyelere uymayacaksan bence fikir almanında bir esprisi kalmıyor arkadaşım. Ben ve bir-iki arkadaşım yumurtaları almanı ve dişi kuşu boşu boşuna yormamanı tavsiye edip uyarmasına rağmen sen "kuşum bana küser" gibi bir düşünceye kapılıp boşu boşuna kuşunu hırpalıyorsun. İyi niyetli düşündüğünün ve davrandığının farkındayım, sakın beni yanlış anlama. Ama eğer tavsiye istiyorsan bence birazda bu tavsiyelere kulak ver ok ;)

Yanıtlamak için giriş yapın