Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

ışık niye kaşınıyooo - 2.sayfa

arkadaşlar yeni bir sorunla aranızdayım. son günlerde ışığın çok fazla kaşındığını farkettim. neşesi yerinde. yem yiyor ve tüy dökmüyor. kontrol için her gün kafesi temizliyorum. kafeste hiç tüy görmedim. ama bazen beyaz beyaz birşeyler görüyorum.sizce sorun ne? ve ne yapabilirim? araştırırken en iyi ilacın saf su olduğunu öğrendim ama ışık bana henüz yeni alıştı ve onu su ile ürkütmek yada avcuma almak istemiyorum.

kusun hasta iken günde 1 damla yeterli, düzelmeye basladıktan sonra dozu azaltıp haftada 3 e düsürsen ii olur

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gokhankuscu yeni bir sorun var ve avisolu her gün kullandığım için olabileceğini düşünüyorum ışık titremeye başladı korktuğu için değil tıpkı ateşli bir insanın elinde olmadan titrediği gibi sence nedeni avisolmu? ama sürekli değil ara sıra oluyor. onu elime alıp sevince titremesi geçiyor

Sevgili heda. Kuşu mümkün olduğu kadar sıcak ve gece gündüz ısı farkının çok olmadığı bir yere al. Herşeyin olduğu gibi vitamininde fazlası zarardır ve hergün vitamin yüklemesi yapman sanırım biraz yan etki yaptı. Umarım önemli birşey değildir ancak suluğuna oda sıcaklığında temiz su koy ve bir bebe aspirininin çeğreği kadarını ezerek suyuna karıştır. İşe yarayacak ;)

img

wahshi

19 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm arkadaşlar çok sorum oldu ama benim erkek kuşum çok kabarıyo dişi kuş uçmasa oda uçmayacak ötmese erkekde ötmeyecek o derece uyuşuk bi kuş bu bir hastalık mı??

img

bugra_58

17 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kusura bakmayın ama bişey daha soracağım ben dişiyi kapatıyorum erkeği uçurunca dişi kafesin içinde uçmak için çırpınıyo bunlar birbirine eşmi birde ağız ağıza öpüşüyolar...çiftlermi??? saygılarla...

img

bugra_58

ÖZEL MESAJ

heda söölediklerin soguk algınlıgı belirtileri. tedavini klasik sogukalgınlıgı tedavisi olarak belirlemelisin. bugra sen de sorularına daha cok cvp almak istiyosan baskalarınınmsjlarının icerisine deil yeni baslıklar acıp soru sormalısın

img

gokhankuscu84

ÖZEL MESAJ

biliyorum ama yeni başlık la yaptığımda yazdığım yazıyı göremiyorum...hemde ben daha yeni olduğum için pek bilgim yok.kusura bakmayın cevap içinde soru yazdığım için saygılar

img

bugra_58

ÖZEL MESAJ

bende öyle dediğin gibi yapmaya çalışıyorum ama olmuyo yoksa bende biliyorum yeni başlık atıp soru sormayı.daha yeniyim de... yazdığım sorunlara yardımcı olurmusunuz

img

bugra_58

ÖZEL MESAJ

benim de çok tatlı bi muhabbet kuşum var. İki yıldır bnde ve onu çok seviyorum. Bence kuşunun kaşınması normal bişe tedirgin olmana gerek yok. Eğer tüğleri de dökülürse sakın korkma bu doğal bişe. En fazla yaz dönemlerinde döker. Eğer kuşunun sana daha fazla alışmasını istiyosan sadece bir seferliğine kanatlarını kesebilirsin;)

yazdıgın msjları görememen gayet dogal cünkü sen msjı attıktan 1-2 gün icerisinde yayınlanmaya baslıyor. kuslarının bu derece anlasmaları ve birbirlerine yakın davranmaları onların es olduklarına isarettir

img

gokhankuscu84

ÖZEL MESAJ