Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

ışık niye kaşınıyooo

arkadaşlar yeni bir sorunla aranızdayım. son günlerde ışığın çok fazla kaşındığını farkettim. neşesi yerinde. yem yiyor ve tüy dökmüyor. kontrol için her gün kafesi temizliyorum. kafeste hiç tüy görmedim. ama bazen beyaz beyaz birşeyler görüyorum.sizce sorun ne? ve ne yapabilirim? araştırırken en iyi ilacın saf su olduğunu öğrendim ama ışık bana henüz yeni alıştı ve onu su ile ürkütmek yada avcuma almak istemiyorum.

BÜTÜN PET SHOPLARDA SATILAN KASINTI SPREYLERİ SORUNUNU ÇÖZECEKTİR

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

gokhankuscu, kuşçuya gidip durumu anlatınca henüz yavruysa tüy değiştiriyor olabilir dedi ve bana kaşıntı spreyi yerine avisol vitamin verdi. ben kullanmıyordum ama pek çok arkadaşın avisol vitamin kullandığını biliyorum.bu yüzden aldım.3 gündür kullanıyorum.bu ilacın onu güçlendireceğini düşünüyorum ne dersiniz

Dünyadaki tüm kuşlar kaşınır ve günün çok fazla bir bölümünü ayırırlar bunun için. Peki neden kaşınırlar??? Kuyruk bölümlerinin üst tarafında bulunan ve bir çeşit yağ salgılayan ufak bir organdan aldıkları maddeyi tüm tüylerine yaymak ve tüylerini düzeltmek, bakım yapmak onların en büyük uğraşlarıdır. Kaşınan her kuşta parazit var demek büyük bir hatadan başka birşey değildir. Heleki düzenli bakım ve temizliği yapılan kafeslerde parazit riski en azdır. Isı değişiklikleri ve günlük aydınlık periyotları kuşu tüy değişimine iter. Doğada bunun standartı olmasına rağmen bu evlerde belli bir standartta olmaz. Bu arada sakın kuşu elinize alıpta yıkamaya falan kalkmayın!!! Banyoluk dediğimiz aksesuarı ılık suyla doldurup kafese taktığınızda eğer kuşun banyo ihtiyacı varsa bunu kendisi seve seve yapacaktır. Muhabbet kuşlarını çorapla karıştırmayalım lütfen ;);););) Yardımcı olabileceğim başka birşey olursa sormanız yeter

img

wahshi

19 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

cevabın için teşekkür ederim wahshi biliyormusun ışık geldiğinde oldukça bakımsız bir kuştu düzenli ilgi ve bakımla çok değişti. önceleri mat bir maviye ve gri bir renge sahipti. ama şimdi mavisi turkuaza yakın ve gri de beyaz oldu ama hiç tüy dökmeden bunun nedeni senin anlattığın olay olmalı.bu arada avisol hakkında senin de fikrini almak istiyorum

Avisol benim de tavsiye ettigim kullanılması uygun bi marka

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm ben buğra ben kuşlarımdan yawru almak istiyorum ne yapmam lazım. şimdiden tşkrler

img

bugra_58

17 yıl 7 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili heda. Ben avisol kullanmıyorum. Hiçte kullanmadım ve avisol hakkında olumlu yada olumsuz bir yorum yapamayacağım. Ben vitaform kullanıyorum. Genelde veterinerlerin kullandığı, tavsiye ettiği ve amatör hayvanseverlerin çok bilmediği bir ilaç. Çok kolay bulunmamakla birlikte harika sonuçlar verdiği tartışılmaz bir gerçek. Eğer civarındaki pet shoplarda yada veterinerlerde bulabilirsen kesinlikle kullanmanı tavsiye ederim. İçeriği ve yararları: 1-Vitamin A :Kuşun gücünü artırarak hastalıklardan korur 2- Vitamin D3 :Yumurta kabuğu sağlamlığını sağlar 3- Niasinamid : Ağız boşluğunda oluşan iltihaplanmayı önler,tüyleri güzelleştirir 4- Kalsiyum Pantotenat : Deri iltihabını önler, tüy kalitesini artırır 5- Vitamin B2 : İshali önler 6- Vtamin B12 : Büyümeyi sağlar 7- Vitamin K : Bağırsak kanamalarını önler 8- Vitamin E : Döllenme gücü ve verimini artırır Dozaj olarakta, Haftada 2 yada 3 kere suluğa 1 buğday tanesi kadar karıştırmanız yeterli. Fakat suluğu en fazla 1 gün ilaçlı tutabilirsiniz. 1 gün vitaformlu su, 2 gün temiz su ok ;) Tüy dökümü, hastalık yada üreme zamanlarında bu işlemi hergün tekrarlamalısınız.

img

wahshi

19 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

üzgünüm bugra_58 ama benim kuşum tek ve yavrular konusunda hiç bilgim yok.

gokhankuscu ben bu avisolu kuşçumun önerisiyle hergün iki damla olarak kullanıyorum ama bunun bir zararı olurmu wahshi haftada birkaç kez dediği için aklıma geldi umarım ışığa zarar vermez ama avisol kullanmaya başlayalı ışık çok iyi