Diğer Evcil Forumları > Hamster
guinea pig ler hakkında - 2.sayfa
selam arkadaşlar yeni bi guinea pig aldım ve aldığımdan ötürü de inanılmaz mutluyum fakat malum petshoplar çok fazla ilgilenmio sizinle ticareti ön plana çıkartmış hepsi. Yalnız sizden sadece onları daha ii şartlarda nasıl yaşatıcağım hakkında biraz bilgi istiorum şu an genişçe bi kafesi suluğu ve yemek kabı war ama tabiki de dewamı gelicek :) ayrıca talaş koydu petshop sahibi ama videolarda gördüüm kadarıyla şu ana kadar pek talaşlı kafes göremedim ve c vitamini hakkında yan hazır mamadan başka ek vitamin kullanmama gerek war mı ? şimdi den ilgi ve alakanıza teşekkürlerrr
walla içime su serptin sevgi yuvası çok saol ben de noluo diorum :)))) aynen dediin gibi deli danalar gibi koşuo :))))) nese tekrar tekrar saol :))
ben de bildiklerimi biraz da alıntı yapıp ingilizceden Türkçe`ye çevirerek yazayım beslenmesi hakkında.öncelikle hamster,tavşan yemleri kobaylar için uygun değil petshopta bu da olur diye hamster yemi verirlerse almamak lazım. onların içindeki tohumlar, çekirdek vs fazla yağ içerdiği için kobaylara iyi gelmez.lifli besinlere ihtiyaç duyduklarından sindirim sistemlerinin düzgün çalışması için kuru ot da vermek lazım yalnız kolay bulunmuyor sanırım. taze meyve sebze verirken sebze oranının meyveye göre daha fazla olmasına dikkat etmek gerekir meyvelerde bulunan şekerden dolayı.Yine hergün hazır yemiyle birlikte fazla kaçırmadan taze sebze,meyve vermek gerekiyor.Kobaylara verilebilecek yiyecekler: -elma -muz -yeşil biber -havuç(yapraklarıyla birlikte) -kereviz sapı,mısır koçanı -karahindiba; bnm gibi ne olduğunu bilmeyenler için http://tr.wikipedia.org/wiki/Karahindiba -çim -marul -kavun, karpuz -yulaf -portakal -maydanoz -çilek -domates bazı kobaylar elmadaki asite alerjik reaksiyon gösterdiği için kontrol edilmeli.kavun,karpuzu seyrek ve az miktarda vermek gerekir. kobaylara verilmemesi gerekenler: -lahana -patates -kabuklu yemişler ve tohumlar -taze fasulye,yeşil mercimek Kobayların c vitamini ihtiyacı için de normalde c vitamini içeren hazır yemler ve c vitaminince zengin sebzeler yeterli olur.eğer c vitamini takviyesi yapılacaksa sıvı haldeki vitaminler( vitamin damlası vs) yerine toz halinde olanları ya da tabletleri kullanılmalıdır. çünkü c vitamini suda daha çabuk ayrışır, miktarı azalır. eğer toz halindeki vitamin suya koyulacaksa suyun hergün tazelenmesi gerekir bir de tabi vitaminin suyun tadını bozması durumu var gerekmedikçe bu şekilde kullanmamak lazım. bu kadar yeterli sanırım, umarım işe yarar bilgiler