Diğer Evcil Forumları > Hamster
guinea pig ler hakkında
selam arkadaşlar yeni bi guinea pig aldım ve aldığımdan ötürü de inanılmaz mutluyum fakat malum petshoplar çok fazla ilgilenmio sizinle ticareti ön plana çıkartmış hepsi. Yalnız sizden sadece onları daha ii şartlarda nasıl yaşatıcağım hakkında biraz bilgi istiorum şu an genişçe bi kafesi suluğu ve yemek kabı war ama tabiki de dewamı gelicek :) ayrıca talaş koydu petshop sahibi ama videolarda gördüüm kadarıyla şu ana kadar pek talaşlı kafes göremedim ve c vitamini hakkında yan hazır mamadan başka ek vitamin kullanmama gerek war mı ? şimdi den ilgi ve alakanıza teşekkürlerrr
kafese altlık olarak talaş kullanılır(neden garipsediğinizi anlamadım altlık olarak ne kullanmayı planlıyordunuz) bu talaş kirlendikçe haftada bir yada iki haftada bir duruma göre değiştirilir .ginepigler çok temiz hayvanlardır ve bulundukları yerin temiz kalmasını isterler yem olarak vitacraftın ginepig menu ve kurutulmuş meyve sebze lerinden kullanmanızı öneririm c vitamini takviyesi satılıyor ayrıca suyuna yada yemine damlatmanız gerekiyor arada minik parçalar halinde brokoli minik birer dilim şeklinde havuç salatalık cherry domates ve birkaç dal şeklinde günlük olarak maydanoz demeti verebilirsiniz bu sebzeler çok küçük porsiyonlar şeklinde ve aralıklarla verilmeli ki ginepigimiz ishal olmasın.aralıklarla derken birgün maydanoz verdiyseniz ertesi gün brokoliyi diğer gün havuçu böyle günlere bölebilirsiniz.aşırıya kaçmamaya özen gösterin normal olarak kuru yeminide bittikçe tazelersiniz.azar azar verirseniz yem tazeliğini kaybetmeden tüketilmiş olur aksi halde yem kabında yem olduğu halde sizden yeni yem isteyecekelrdir biliyorsunuz acıkınca çok gürültücü oluyorlar :)
birde arzu ederseniz kafesindede yeterli alan varsa üzerinde yatmayı çok sevdikleri küçük yastıkcıklar yapabilirsiniz yada daha kolayı giymediğiniz eski yün kazaklarınızı uygun boyutta kesip katlayıp yatak haline getirebilirsiniz sıcak yumuşak yatakları çok seviyorlar tabi arada yıkamanız gerekecek ama uğraşmaya değiyor onları keyifle uzanmış halde seyretmek çok zevkli
sevgi yuvası ilgi ve alakana çok teşekkürler öncelikle bi kaç gün öncesine kadar kafesinde polar bir bere vardı fakat sanki onun düşmanıymış gibi kaçıodu ondan :) daha doğrusu pek rahat diildi bilmiorum belki ben biras fazla acele ettim ama onun huzursuz olduunu düşündüm ve çıkardım bereyi içinden, daha alalı çok az olduu için bana bile daha yeni yeni alışıo bu arada bere yerine yuva gibi bişey bakıorum ufak eskimo evleri gibi yuvalar koyulduunu gördüm kafeslerinin içlerine internetten fakat daha hiç bi yerde bulamadım :) ii bi fikir mi pek bilmiorum ama senin de fikrini almak isterim tekrar tekrar teşekkürler
bi de bi sorum daha olucak :) bu arada ismi behçet :P :) behçet biraz fazla ürkek bana hala alışamadıından mı kaynaklanıo acaba ve bana alıştırmak için neler yapabilirim
size alışması yavru olması vede sizin ona yaklaşımınıza bağlıdır birde zaman henüz çok yeniyse ürkek davrabması moralinizi bozmasın arada yavaşca kucağınıza alıp sevebilirsiniz yemini elinizden yedirmeye çalışın küçük brokoli parçalarını elinizden verin yada chery domates dedikleri minik domatesleri ikiye bölüp ona elinizle uzatın kokusu onu cezbeder ve korksa da çekinerek elinizden onu kapmaya çalışır yakalamaya çalışmaktan çok size gelmesini ve kokunuza alışmasını sağlayın kucağınızda onu yavaşca okşarken vıdık vıdık sesler çıkarır bu sevilmekten hoşlandığının ifadesidir ayrıca açıkınca da vik vik şeklinde bazen yavaş tonda bazende oldukça tiz sesler çıkarırlar taze birşeyler yemek istediklerinin göstergesidir nadiren benzer sesi korktuklarında çıkarırlar seslerini ve anlamlarını anlatan yabancı kaynaklar var yabancı diliniz varsa yahut bir yakınınızın,araştırıp seslerini dinleyebilirsiniz yuva meselesine gelince kafesinizin büyüklüğü önemli bu noktada karanlık bir yuvaya ihtiyaçları olduğu bir gerçek ben ginepigime kendi elimle kalın kontraplaktan ev yapmıştım bildiğiniz kapısı olan dikdörtgen bir ev ama piyasada daha güzelleri var tabi alabilirsiniz emin olun çok mutlu olacaktır sevgiler (not :yuarıdaki cevabımda "yıkamanız gerekecek" diye birşey yazmışım orada ginepiginizi yıkamaktan değil altına serdiğiniz kumaşı kastettim yanlış anlaşılmasın.evcilinizi sakın yıkamayın)
tekrar teşekkürler :) ben behçet e behçet de bana alışana kadar biras soru yağmuru olucak sevgiyuvası kusura bakma valla :) ama eğer sen de sevmeseydin bu kadar heralde işkence gibi gelirdi sana da :) neyse senin de sölediin gibi yavaş yavaş alışıorus birbirimize geçen gün onu kafesinde arka bacaklarını yana doğru uzatmış ön ayaklarını da öne doğru uzatmış bi şekilde görünce ne demek istediini daha ii anladım :) o kadar sevimli oluo ki bu arada senin de son mesajında söylediin yabancı sitelerin çoğuna girdim dietleri mevcut ben de onlara uymaya çalışıorum kendi yeminin harici çok fazla miktarda meyva ve sebze vermemeye çalışıorum çünkü mideleri baya bi hassasmış gaz vs... diğer durumların olmasını istemem bi de sürekli bi c vitamininden bahsediolar suyuna katılmaması gerektiini yemin yanına ek bişeymiş gibi yalnız benim behçet i aldıım petshop bana öle bişey vermedi hatta aradıımda da gerek yok gibi bişeler söledi nerden bulabilirim ek c vitamini ve ne almalıyım bi öneride bulunabilir miisn ?
ben ginepigime Bogena Multi-vit almıştım bulabilirsen tavsiye ederim
www.petburada.com da satılıyordu şu an görünmüyor ama sipariş edersen belki getirebilirler
Sera bronchipur da olur vit takviyesi olarak
eğer bulamazsan maydanoz bol c vitamini deposudur düzenli verirsen işe yarar
site süper :)) teşekkürler şimdiden baya bi alışveriş yaptım ve oturduum yere de çok yakın satış ofisi çok işe yaradı saol bugün farkettim behçet bazen kafasını sallayarak koşuo garibime gitti yarım dakka kadar yapıo bunu genelde mama kokusu aldıında yapıo bunu salatalık varsa mesela elimde tutuosam veya bi kaç kişi kafesine yaklaştıında yapıo bi nedeni olabilir mi acaba hastalık gibi vs....????
:)))) çok güldüm gözümde canlandı kafasını sallayarak koşması bazen bir zıplarlar bi bakmışsın 180 derece yön değiştirmiş tabiri caizse deli dana gibi :D en sevimli halleridir aslında ,dünyanın en mutlu ginepigi olduğunu gösterir her ne yapıyorsan devam et ki mutluluğu da devam etsin sevgiler