Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
2 senedir baktığım kağluşlardan birisi yemek yemiyor
Merhaba, Ben İzmirde yaşıyorum ve işyerimizde 5 adet su kaplumbağamız var.Aslında 6 tane vardı ama bir tanesini aldıktan 3 ay sonra kaybettik,neden öldüğünü bilmiyoruz,çünkü o zaman kaplumbağa elimizde tam 4 ayrı veterinere gittiğimiz halde hiçbirisi ona bakmayı beceremedi.Bu konuda çok sinir oldum ve o dönemde sitenizi keşfettim.Şuanda burdaki veteriner hekimlerden daha çok şey biliyorum sanırım.Kpalumbağalarımızın 2 ayrı akvaryumu var,2 kapklumbağalık akvaryumumuzun üyesi olan kapluışlarımızdan birisi nerdeyse 1 haftadır mama yemeyi reddediyor.Kapluşlarımıza tam 2 senedir bakıyoruz.Hiç böyle bir sorun olmamıştı,hepsi de iştahlıydı.Sera Raffy yem kullanıyordum ama en son Sanyu aldım bulamadığım için...Istıcıları ve motorları var.Sera Reptilin vitamin de kullanıyorum haftada bir.. Attığım yemleri diğer kapluşumuz yediği için onu ayırdık,şimdi yemek yemeyen kapluş tek başına ama attığımız yemlerin hepsi duruyor :( Fakat hareketlerinde bir yavaşlama yok,yani kış uykusuna yatmış gibi değil,sadece mama yemiyor,sizce neden olabilir?
Başka hiçbir anormallik gözlemlemiyorsanız yemek seçiyor olabilir afacan. Bizimki de çok iştahlıdır, fakat Sanyu`nun yüzüne bakmıyor mesela, yemini değiştirmeyi deneyin bakalım sorun devam edecek mi. Tabi davranışlarını sürekli kontrol etmeyi ihmal etmeyin, iştahsızlık pek çok hastalığın ilk belirtilerinden. Geçmiş olsun, bizi gelişmelerden haberdar edin..
Yemek yememek bir çok hastalığın ortak beliren ilk göstergesidir aslında ve tehlikeli bir süreçtir. Yemek yemeyen kaplumbağanız bu süreçte dışarıdan gelebilecek tüm mikrobik tehlikelere sıcaklık değişimlerine vs. çok daha dayanıksız bir hale gelir. Sevdiği yemi tedarik edebilirseniz çok iyi olur. O da olmuyorsa çok önerilmeyen ama devamlılığı olmadıka zarar vermeyen et verme yöntemine gidebilirsiniz. Balık veya et verebilirsiniz. (Tabi haşlanmış) kıyma - tavuk eti vs. Bunlara da hayır derse o zaman iştahsızlığı gerçekten ciddi olabilir. Gelişmelerden haberdar edin .
Başka anormallik yok,sanırım yemek seçiyor bu durumda..Ben tekrar Sera ya döneyim o zaman,teşekkürler yardımınız için
Durumunda düzelme olmazsa tekrar yazışalım, İzmir`de bu konuda uzman bir veteriner araştırırız. Sevgiler..
Arkadaşlar,Sera Raffy I aldım ve afiyetle yedi kapluşum::):)Meğer hasta değilmiş,çok mutluyum:):)Ben de 3-4 gün sonra doğum yapacağım,kendi derdimi unutup kapluşlarıma bişey olursa diye düşünmeye başlamıştım:)Neyseki normale döndüler Çok teşekkürler
Esra hanım yazdıklarınızı okuyuca aman dedim birden. Su kaplumbağalarından uzak durun hijyene çok dikkat edin ve doktorunuza çevrenizde su kaplumbağası olduğundan bahsedin salmonella konusunu mutlaka danışın. Gerçi bu güne kadar ters birşey olmamış. Siz genede ekstra dikkatli olun.
bende bu konuyu açsammı tedirgin olurmu acaba şimdi die düşünüyodum.hoş doğuma 2 gün kalmış ama.. doktorunzu bu konuda bilgilendirin bencede..ve bebek belli bir yaşa gelinceye kadarda evi temiz tutun.salmonella en çok bebek,çocuk veyaşlıları etkiliyor çünkü
Aman dikkat, ben de aynı şeyi yazmak üzereydim, salmonella konusunda tedbir almayı sakın ihmal etmeyin. Ayrıca miniğin durumuna sevindim, çok şımarık bir bebeğiniz var demek ki :) Yeni doğacak yavrunuz için de sizi şimdiden tebrik ederim..
Aslında bende her seferinde ikileme düşüyorum.
Kaplumbağaların iyi kötü alıştıkları evlerden çok daha kötü şartlara sepetlenmesine yol açtığımı düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorum. Acaba söylemesemm mi diyorum.
Salmonella taşımaaları kendi lağımlarında yaşamaları akvaryumların pis kokması akvaryumlara yetmeyecek kadar büyümeleri onların suçu değil. Ama kabak hep onların başında patlıyor.
Sizi gidi hastalık taşıyıcısı , kötü kokulu , doymak bilmez , gece uyutmaz su kaplumbağaları sizi.