Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

su Kaplumbağalarım - 2.sayfa

benim 4 tane su Kaplumbağalarım var ve bunları alalı 4-5 hafta oldu bunlardan 2 tanesi yemi azına alıyor ve yutmadan geri atıyor hem su pisleniyor hemde yemek yemiyor bitanesi her atım yemi yiyor bide merak ediyorum bunlar et gidi şeyler yerlermi şimdiden teşekür ederim

Akvaryum konusunda tecrübeli olman çok iyi, ben sıfır tecrübeyle başladım, baya bir zaman süründüm, bir dış filtreyle günlerce savaştığımı bilirim, kovası kadar su yutmuşumdur :))) Akvaryumun yanı sıra gerekli olan temel şeyler filtre, ısıtıcı (evet, normal akvaryum ısıtıcısı kullanıyoruz), bir ısınma lambası, bir UVB lamba ve bir de kuru bölge. Isıtıcı, filtre konusunu geçiyorum, sen zaten ayrıntılı biliyorsundur, (ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlıyoruz). Isınma lambası dediğimiz şey normal ampul takılmış bir masa lambası yada akvaryumun kenarına tutturmaya elverişli klipsli bir lamba, tam kuru bölgenin üstüne doğrultuyoruz (15-20 cm.den) ki kuru bölgeye çıkıp yatsınlar, tamamen kurusunlar, ısınsınlar. 40-60 wattlık normal bir ampul olur içine, yada aynı wattlarda spot veya softone ampul. Isıtıcı suyun sıcaklığını ayarlarken, bu lamba da kuru bölgenin sıcak kalmasını sağlıyor yani. UVB lamba güneşin yerine geçiyor, kışın özellikle güneşlendirme imkanımız olmadığında kullanıyoruz, bu soğukta çıkarma zaten, üşümesin cadılar. UVB lamba için internetten sipariş verebilirsin, sera ve exo terra markaları çok kullanılıyor. Bulamazsan birkaç site ismi yazarım buraya. Bu lamba da kuru bölgenin üstünde duruyor. Pek fazla ısı vermez, ama zaten ısı vermesi için ısınma lambaları olacak, bu lambaysa güneş ihtiyaçlarını karşılayacak. Bahsettiğin tarzda kaplumbağa yuvaları Türkiye`de yok malesef. Ben de bazen içinde değil mi diye şüpheleniyorum :))) Daha dün kuru bölgede yatarken gömmüş kafayı içeri, eller ayaklar kocaman dışarda, ama kafanın olduğu yerde büyük bir delik var sanki :))) Neresi önü neresi arkası anlayamadım, çok şirin buluyorum o hallerini :))

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dış filtreyi bende bilirim zor takıyorum borularını koca bir sopa ile temizlerim çok zor temizlerim senin kide öylemi boru çok büyük benim okvaryum büyük oldugu için boruda büyük :-) ben akvaryumu aldım yine dayanamadım büyük aldım ama çif cam almadım akvaryum ısıtıcısı aldım taş aldım ama taşı sivri uçlu almadım canlarını acıtmasın diye bir masa lambası aldım kuru yere yansıtım süper oldu NOT: mesajı yazınca çok geç yayına giriyor neden acaba sizdede öylemi

pinar1112 ya bişey dicem akvaryumu aldım ama sorun çıktı geri gönderdim ama bu pilastık kutuda hiç oynamı yorlardı bu sitede bi yazı okudum ve suyunu degiştirdim ılık da diyemem biraz fazla sıcakmıydı ne ama ben parmamla baktım ama okadar sıcak digildi bi tanesi azını kocaman actı ben ilk önce şaşırdım ve izledim sonradan yavaşca kapadı açaba sıcakmıydı su biyeri acıdı yoksa gevşedilermi ???

Aman dikkat edin, öyle sıcak suyla hayvancıkları haşlayan çok olmuş forumda da okuyorum, sana sıcak gelmeyen onu yakar, çok dikkatli olmak lazım. Şimdi nasıl peki durumu, hiç bilemiyorum ben de böyle bir durumda ne yapmak lazım, ağzını açması ne demektir.. Yeni üylerin mesajlarının geç gelmesi gibi bir durum var crab84, genelde ertesi sabah geliyor, benim de eskiden böyleydi. Akvaryumu büyük alman çok iyi olmuş, geri gelecek mi akvaryum peki, 4 kapluşla nasıl başedeceksin bilemiyorum gerçekten :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

durumları iyi akvaryum kırıkmış şimdilik küçük bi akvaryum yaptırmışlar camcıda gönderdiler onda yaşı yolar ya ben ısıtıcı aldım ismi led termostatlı bi dergide okumuştum kaplum bagalar bunun camını kıra bilirlerimiş dorumu Ne zaman düzelir mesaj gönderdigim mesajlar saat 20 00 atı yorsam öbürsü gün 11 00 da yayına giri yor biri ile konuşsam düzelir yoksa kendi düzelirmi acaba ilk kayıt olanların mesajınımı okuyıp tamı koyuyolar yayına