Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

su Kaplumbağalarım

benim 4 tane su Kaplumbağalarım var ve bunları alalı 4-5 hafta oldu bunlardan 2 tanesi yemi azına alıyor ve yutmadan geri atıyor hem su pisleniyor hemde yemek yemiyor bitanesi her atım yemi yiyor bide merak ediyorum bunlar et gidi şeyler yerlermi şimdiden teşekür ederim

Slm crab84 tam anlıyamadım ne zamandır böyle yutmadan atıyor ayrıca bakıldığı ortam nasıl bunları yazarsan daha iyi bir cevap verebiliriz ayrıca eti yerler fakat hergün verme haftada 1 çiğ olarak

Nerde, hangi koşullarda, nasıl bakıyorsunuz crab84? Yemek olarak ne veriyorsunuz? Ne kadar ayrıntılı yazarsanız o kadar çok yardımcı olabiliriz.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ballazzarcığım, çiğ et hiçbir zaman vermiyoruz, bizim için nasıl tehlikeliyse onlar için de öyle ;)

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

Et protein fazlalığı yaratabileceği için zararlıdır. Çiğ et mevzuuna ise hiç girmek bile istemiyorum. Lütfen kaplumbağanızı et ile beslemeyiniz.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağa kutusunda ama akvaryum alıcam 2 yemim var fazla kulanmadıgım yemvar ismi turtle diye bita nesinin ismini bilmi yorum üstünde yazmı yor ama beyaz bi yem balıkcıya sorucam fazla sicak digil durdugu yer akvaryum alıcam ama bana akvaryum ısıtıcısı kulanma diyolar ne kulanmam lazım ?

crab84, akvaryum alacak olman son derece isabetli, çünkü sorunların kaynağı büyük ihtimal bu, eğer geciktirirsen daha ciddi rahatsızlıklar başlayacak zaten. En kısa zamanda mutlaka ısıtıcı ve filtre ile bir akvaryum almalısın, 4 tane olduklarında göre de alabileceğin en büyük akvaryumu almanda büyük fayda var. Isıtıcı neden kullanma diyorlar, kaplumbağasına sağlıklı bakmak isteyen herkes ısıtıcı kullanıyor bak, su sıcaklığının 28 derecede sabit kalması çok önemli çünkü, tropikal hayvancıklar bunlar, soğuktan donuyorlar şu anda. Sera, tetra kaliteli yemlerden, bulabiliyorsan bunlardan alman iyi olur, markasız poşet yemlerin içinde ne olduğu belli değil. Bunun yanısıra güneşlendirme (alternatif olarak UVB lamba), kuru bölge de çok önemli. Tüm bu konularda çok ayrıntılı bilgilere sitenin giriş sayfasındaki referans linklerden ulaşabilirsin, biz de aklına takılan konularda yardımcı olmaya çalışırız. Lütfen bunları lüks olarak görme, kaplumbağalarınla uzun yıllar, hastalıksız zaman geçirmek istiyorsan bu en temel ihtiyaçları mutlaka sağlamalısın.

img

pinar1112

ÖZEL MESAJ

pinar1112 sana teşekür ederim ve diyer arkadaşlara ben sera rehber ile ilgili bir kitap okudum daha dogrusu dergi aldım onu okudum yararı oldu biraz Ben akvaryum alıcam ama evde yer kalmadı neden derseniz onca balık var ve koca akvaryum kulanı yorum :)artık ewde yer kalmadı yatamı atıp onları koyucam :) akvaryumu malesef küçük alıcam yer olsa çif camlı uzun bir akvaryum alıcam yer yok artık ewi degiştirirsem o zaman :) bunlara akvaryum ısıtıcısı alsam olurmu yoksa UVB lambamı alsam ve nerelerde bulurum ? bu bir di ikinci soru bunları güneşe çıkarmam gerekirmi ama burlar soguk güneş yok :) ne olucak yoksa UVB lambası güneş gibi ısı verirmi

bu Kaplumbağalar çok uyanık ya ayrı bir kaba koyip yem verim dedim akılı çıktılar gözünü açı yor sonra kapatıyor bida açmı yor bita neside kabuna girdi hiç biyeri gözükmüyor kayboldu kaliba içinde digil :))

ya bir resim buldum bu resim haro kardeşimize ayit akvaryum yerine bundan alsam iyi olur ama nasıl konuşa bilirim ben yeniyimde yada bundan kulanan varmı ? detay lazımda resim http://www.hepsievcil.com/App/SizinEvciller/Detay.aspx?EvcilRef=307&BolumRef=50000