Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Akvaryumun üstü açık olmalımı? - 2.sayfa
Slm arkadaşlar ben bir hafta önce 2 tane kırmızı yanaklı su kablumbağası aldım, bu bir haflalık araştırma sonucunda bir akvaryum ile bir ısıtıcı (Isıtıcı markası önerirsenizde sevinirim) almam gerektiğini anladım, benim sorum şu: 4-5 cm`lik kapluşlarım için (ilerisinide düşünerek) 50cm veya 65cm akvaryum yeterlimidir ayrıca bu akvaryumun üstü kapalı olması iyimidir (Ultraviole floresan ampul kapağın altına monte edilebiliniyor), yoksa üstü açık mı kalmalı? Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Rica ederim efendim, hepsi tamamen sizlerden ogrendigim seyler :D
BonieVeClyde, ic filtren icine sinsin :) Dolphin hem taninmis bir marka hem de L/H degerinden anladigim kadariyla sana rahatca yetecek bir model.
Taban icin kullanacagin taslar kapluslarin kafasindan 2-3 kat buyuk olsun, kucuk taslari yutma tehlikeleri varmis, ayrica mercan kirigi gibi cikintili yuzeyli zemin malzemeleri da kapluslarin derilerine, gozlerine zarar verebilecegi icin uzak durmamiz gerekenlerden. Beyaz cakillar akvaryuma son derece guzel bir goruntu veriyor ama iste buyukluk konusuna ve kullanmadan once iyice dezenfekte etmeye dikkat etmek lazim. Bir de tabanda yogun malzeme olunca temizlik cok zorlasiyor, cakillarin arasi akvaryumu tamamen bosaltmadan asla temzilenmiyor, bu acidan tabani tamamen bos birakmayi yada belli sayida cok iri taslar koymayi da dusunebilirsin. Iste burda estetik ve pratiklik arasinda bir tercih soz konusu oluyor, karar senin :)
Akvaryumlar icin uretilen plastik bitkileri kullanmakta bir sakinca olduguna dair birsey hic okumadim, guzelce sicak suyla yikayip dezenfekte ettikten sonra kullanabilirsin.
Akvaryumunun son halini merakla bekliyorum, ilk kurulumda cok sorun olmasi da gayet normal, benim ilk actigim baslik "yeni akvaryumumuz ve binlerce soru" gibi birseydi, binlerce soru kismindan kesin eminim :)
Sana söz ettiğim Dolphin marka iç filtre sorun çıkardı gidip değiştirdik yerine Resun Magi-380 verdiler, bu şimdilik düzgün çalışıyor, sorum bu filtreyi 24 saatmi çalıştırmalıyım yoksa arada bir kapatmalımıyım? Ayrıca biraz ses çıkarıyor bu normalmidir? Ses çıkarmaması için bir yöntem varmı? Pınar kusura bakma bu soruları sadece sana yönelik sorduğum için ama malesef araştıracak fazla zamanım yok (Gazi Tıp Fakültesi öğrencisiyim). Sorularıma ayırdığın zaman için teşekkürler..
Filtreyi surekli calistiriyoruz Bon, baska turlu basa cikamaz zaten :) Ses cikarmamasi lazim, belki cok az bir ses olabilir ama o da belli belirsiz. Eger ses varsa, filtrenin yeriyle oynamak gerekiyor biraz, cama yaslaniyor mu, bir yere degdigi icin mi ses cikariyor, deneme yanilmayla bakmalisin :)
illa üstü açık olcak diye bir şart yok ama çok kısa delikleri olması onun için iyidir her tarafı kapalı olursa nefes alamayıp ölür ve çok büyük olmasına gerek yok ama en azgenizliği 65 cm olsun
nazoskiz1998 önerin için teşekkür ederim ama konunun tümünü okumamışsınız, okumuş olsaydınız pınar arkadaşımızın tüm sorularımı ayrıntılı ve aydınlatıcı bir şekilde cevapladığını, akvaryumu zaten almış olduğumu öğrenmiş olurdunuz. Anlatmak istediğim şudur: Çözüm bulmuş arkadaşlara değilde, çözüm arayan arkadaşlara yardımcı olalım.. Lütfen..