Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağamın etrafında sürekli beyaz bişeyler var :( - 2.sayfa

Merhabalar, Tatlı su kaplumbağamı 17 eylülde aldım. Beraberinde küçük bir havuz, yemini ve havuza dekor olsun diye rengarenk akvaryum taşlarından da aldım. Hergün yeminden 2 tane vermeye özen gösteriyorum, yine burda okuduğum kadarıyla bir kere suyuna çok az yeşil fasulye ve bir kerede yine çok az havuç attım. İlk aldığım gün bir defaya mahsus bilinçsiz olarak çeşme suyuyla doldurdum küçük havuzunu ama sonrasında öğrendim ve içme suyu yada dinlendirilmiş su ile dolduruyorum. İlk aldığım günden beri suyunu sık değiştirmeme rağmen kaplumbağamın kabuğunun, ayaklarının, kuyruğunun ve son günlerde kafasınında etrafında beyaz çok hafiften pamuklanma birşeyler oluyor havuzunu temizlerken sudan çıkarttığımda hissettiğim kadarıyla o beyaz şeyler hafiften salya gibi birşeyler, sudan çıkarınca beyaz renk değişiyor ve direk seffaf salya gibi oluyor. Ayriyetten her havuzu değiştirdiğimde kaplumbağamın sırtını ve gövdesini küçük bir diş fırçasıyla temizliyorum. Aldığım shopa sordum bu pamuklanmayı sudaki klordan olabilir dediler. Yukarıda da söylediğim gibi sadece ilk aldığım gün biliçsizce çeşme suyu ile doldurdum akvaryumu sonrasında içme suyu ve dinlenmiş su kullandım. Neden olabilir çok merak ediyorum ve çok endişeleniyorum :( Lütfen bana çok kısa sürede yardımcı olurmusunuz...Teşekkürler

img

rocknroll

17 yıl 9 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yavru kaplumbağam var kırmızı yanaklı 4-5 gündür yemek yemiyodu sonra tekrardan yedi ama günde 1 tane yiyo şu an yaklaşık gözlemlediğim kadarıyla 1 haftaya yakın tuvaletini yapmıyo kabuğunun arka kısımlarının uç kısmı da yumuşak hala hareketli onda bi sıkıntı yok ama tuvaletini yapamaması ve yavru olmasına rağmen günde sadece 1 kez yem yemesi beni korkuttu ne yapmam gerekiyo bunun hakkında bi pet shop alf fish diye bişe verdi balık vitamini bunu verirsen balık vitamini olsa da bi sıkıntı olmaz yemeğine damlatabilirsin dedi ama emin değilim balık vitamini kullansam mı diye şimdi ne yapmam gerekiyor benim

img

HeaDz

8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ